Köprüden Riskli Geçiş

Geyve İlçesine bağlı Dereköy ve Kızılkaya köylerinde yaşayan vatandaşlar, D650 kara yoluna 70 metre uzunluğundaki tahta köprü üzerinden gidiyor.
Editör Editör

Geyve Boğazı denilen doğa harikası geçitte bulunan bir birinden şirin köylerden biri de Dereköy’dür.

Dereköy’ü D – 650 karayoluna bağlayan ve Sakarya Nehri üzerinde kurulu asma köprü, suları yükselen Sakarya Nehrinin tehdidi altında.

Dağlardaki karın erimesiyle Sakarya Nehrinin su seviyesinin yükselmesi asma köprüden geçişi zorlaştırıyor. Son yağmurlarla birlikte sular zaman zaman köprünün üzerinden akıyor. Eriyen kar sularının ve yağmurların etkisiyle seviyesi oldukça yükselen Sakarya Nehri; hem kenarındaki bahçeleri hem de çevresinde yaşayanları tehdit ediyor.

Dereköy Muhtarı Mehmet Tufan; “Şimdilik dağlardaki karların erimesi ile Nehrin suyu çoğaldı. Yarın Nehir üzerinde inşası devam eden HES için su tutulmağa başlanınca suyun yüksekliği daha da fazla olacak.”

Ahşap köprünün 25 yıl önce inşa edildiğini belirterek, köprünün köye ulaşımı kolaylaştırdığını ifade etti.

Sakarya sularının üstünden aktığı ve tehlikeli bir biçimde sallanan asma köprüyü kullanmak mecburiyetinde kalan vatandaşlar ise: “Köprünün üzerinden korkarak geçiyoruz. Her yağmur yağışta ve karların erimesiyle nehrin suyu yükseliyor her yıl aynı sorunla karşı karşıya kalıyoruz. Yetkililerden bu duruma çözüm üretmelerini istiyoruz. Başka şansımız yok, bizlere bu uygulamayı layık görenler utansınlar.” dedi.

Mustafa Hamdullah ERGİN

 

 

 

#

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs