HES ile İlgili Gelişmeler Devam Ediyor

Geyve Boğazı’nda inşaatı devam eden HES projesi ile ilgili olarak yeni gelişmeler devam ediyor.
Editör Editör
Yerleri kamulaştırılan köylerin muhtarları görüşmek için Ankara’ya gitti. Muhtarlar Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ile görüştü.

Çıkacak olan büyükşehir yasaları yanında, HES ile ilgili sorunlarını da dile getiren muhtarlar çıkacak olan yasadan ümitli.

24 Mart 2012 Cumartesi tarihli Vatan Gazetesinde ise Erzurum-Tortum Bağbaşı Köyü’nde yapılmakta olan HES projesi; doğa tahribatına neden olduğu gerekçesi ile durduruldu.

Danıştay altıncı dairesinin aldığı karar ise şöyle: “Bakanlar Kurulu kararında konu yönünden bir sınırlama getirilmeyerek ve uygulama açısından da süreklilik gösterecek şekilde EPDK(Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu)ca yapılacak tüm kamulaştırma işlemlerinde acele kamulaştırma hükümlerinin uygulanmasına karar verilerek genel nitelikte bir karar alınması hukuken mümkün olmadığından, dava konusu işlemin yürütülmesinin durdurulmasına oy birliği ile karar verildi.”

Mustafa Hamdullah ERGİN

#

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs