Sınav Kaygısı Semineri

Geyve METEM’de sınav kaygısı semineri verildi. Rehber öğretmen Asiye Özmen tarafından verilen seminere 150 öğrenci iştirak etti.
Editör Editör

Seminerde; sınav öncesi, sınav esnasında nasıl davranılması gerektiği üzerinde duruldu. Öğrencilere sınav heyecanını nasıl yatıştıracakları uygulamalı olarak gösterildi. Seminerde öğrencilere “sınav kaygısı ve baş etme yolları” anlatıldı.

Rehber öğretmen Asiye Özmen; konuşmasına öğrencilerin sınava ne şekilde hazırlanmaları gerektiğini, sınavla ilgili kaygıların neler olduğunu ve kaygıların yol açtığı stresten kurtulma yollarını ayrıntılarıyla anlattı.
Özmen; Kaygının asıl nedeninin başında olumsuz düşünceler olduğunu, kaygıya neden olan tüm düşüncelerin en aza indirilmesi için çalışmanın yanı sıra öğrencilerin gevşemiş bir bedenle de ders çalışılması gerektiğini söyledi.

Özmen, gevşemiş bir bedende zihnin algılarının da açıldığını söyleyerek, “Gevşememiş bir bedende başarı olmaz. Zihin bu durumda çalışılanları almaz.” dedi. Gevşemenin tüm detayları konusunda öğrencileri aydınlatan Özmen, gevşemek için de bazı teknikler olduğunu anlatarak, öğrencilerden birini sahneye çağırdı.

Öğrenciye vücudun gevşemesi için nasıl hareketler yapılacağını gösteren Rehber Öğretmen Asiye Özmen, ardından tüm öğrencilerin kendilerine eşlik etmesini istedi.

Özmen; kaygılardan kurtulmanın bir diğer yolunun da sınava çalışma yöntemi olduğunu belirterek, “Her şeyden önce bir hedef koyun. Hedef koymak şart. Daha sonra bu hedef doğrultusunda bir plan yapın. Yaptığınız planları çevrenizle de paylaşın. Tabii bunlara ek olarak hedeflerinizi gerçekleştirmek için bir tarih koyun.

Mesela “Bu sınavda 80 net yaptım. Bir dahaki sınava 85 net yapacağım, daha sonraki sınavda ise netlerimi 90’a çıkaracağım” deyin önerisinde bulundu.

Öğrencilerin merak ettikleri sorulara da cevap buldukları seminerde, Özmen: “Hedefe adım adım ilerlemek kaygıyı azaltır, kaygının temel nedeni olumsuz düşüncelerdir, hedef olmadan başarı gelmez ama başaramayacağınız noktaları da kendinize hedef olarak belirlemeyin, zamanı iyi kullanın, sırlarınızı paylaşabileceğiniz bir arkadaşınız olsun” dedi.

Mustafa Hamdullah ERGİN

#

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs