Hükümet 12 Eylül'e müdahil oluyor

Bülent Arınnç, Bakanlar Kurulu toplantısının ardından açıkladı.
Ali ARICI Ali ARICI

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, 12 Eylül darbesinin mimarı 7. Cumhurbaşkanı Kenan Evren ve Tahsin Şahinkaya'nın yargılanacağı 4 Nisan'da görülecek davayla ilgili olarak, Başbakan ve Bakanlar Kurulu'nun davaya müdahil olacağını açıkladı.

Bakanlar Kurulu'na verilen arada açıklama yapan Arınç, 12 Eylül askeri darbesiyle ilgili açılan davanın Bakanlar Kurulu'nu yakından ilgilendirdiğini söyledi. Sanıklara isnat edilen suçun Anayasa'yı değiştirmeye ve TBMM'yi ortadan kaldırmaya teşebbüs etme yönünde olduğunu kaydeden Arınç, sanıkların eylemleriyle ilgili olarak 146 ve 147. maddeyi ihlal ettiklerini dile getirdi. 146. maddedeki suçun Bakanlar Kurulu'nda görüşüldüğünü vurgulayan Arınç, Bakanlar Kurulu'nun müdahil olup olmaması konusunun da Kabine üyelerinin fikrene sunulduğunu aktardı.

BAŞBAKAN YA DA GÖREVLENDİRECEĞİ KİŞİ MAHKEMEYE MÜDAHİLLİK DİLEKÇESİ SUNACAK
147. maddenin Bakanlar Kurulu'nu ortadan kaldırılmaya teşebbüs içeren bir suç olduğunun altını çizen Arınç, "Bu davaya müdahil olunmasına karar verildi. 4 Nisan'daki Bakanlar Kurulu adına Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ya da yetkilendireceği bir başka kişi 12. Ağır Ceza Mahkemesi'ne müdahillik dilekçesi gönderecek." dedi.
Bir gazeteceinin, Neslişah Sultan'ın defin işlemlerinin nerede yapılacağına ilişkin sorusuna ise Arınç "Defin yerini ve cenaze namazı nerede kılanacak bilmiyorum. Ancak yarın hükümet adına cenazeye ben katılacağım." diye ifade etti.

CHP DE BAŞVURACAK
CHP de 12 Eylül davasına müdahil olmak için bugün başvuruda bulunacak.

Öte yandan 12 Eylül ile ilgili Kenan Evren ve Tahsin Şahinkaya'nın yargılanacakları davaya müdahil olarak katılmak için 476 kişi ile 15 dernek, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu Ankara 12. Ağır Ceza Mahkemesi'ne başvurdu.

 

#

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs