HES Kamulaştırmasında Zamanaşımı

Geyve Boğazı Sakarya Nehri üzerinde yapılacak olan HES(Hidro Elektrik Santralı)için vatandaş tepkili. Acele el koyma yasası ile alınan yerlerin parası bankaya yatırılmıştı.
Editör Editör
Daha sonra yatırılan paranın çok verildi denip yarısı geri alındı. Böyle olunca Sakarya Nehri kenarında yeri olup üzerinde meyve ağaçları dikili olan vatandaşların tepkisi ise büyük oldu.

Örencik Köyünde ikamet edip yerleri HES için kamulaştırılan vatandaşlardan Örencik Köyünden Nihat Ören: “HES için acele el koyma yasasına göre alınan yerlerimde verimli kiraz ağaçlarım var idi. Bizim için yatırılan bedel daha sonra yarıya indirildi. Avukat paralarını da bizim vermemiz istendi. 

Fakat öyle bir yaptılar ki paramızın tamamını vermediler. Bizleri oyalayarak zaman aşımına uğrattılar. Paralarımız ilk yatırıldıktan 2 yıl sonra keşif gelip yaptılar. Önce keşif yapılıp bedel mi ödenir? Yoksa önce para yatırılıp, sonra mı keşif yapılır?”dedi.

Örencik Köyü’nde ikamet eden İsmail Turan: “HES için Sakarya Nehri kenarında bulunan bahçem keşif yapılmadan alınıp bedeli bankaya yatırıldı. 2 yıl sonra sizin için yatırdığımız para fazla denilip yarısına el konuldu. Avukat paraları ise bizden istendi. Bizim için yatırılan paradan iki sene sonra keşif çıkarıldı. 

Maksatlı olarak oyalama yapıp zaman aşınımına uğratmak sureti ile paramızın kalanını vermediler. Hakkımız bu mudur?”dedi.

Örencik Köyünde mukim Mehmet Turan: “Yerlerimizi HES için hemen acele el koyma yasası gereğince elimizden aldılar. Hesabımıza yatırılan paraların daha sonra yarısını alabilirsiniz dediler. 2 yıl gibi bir zaman geçtikten sonra keşif çıkardılar. Bizleri maksatlı olarak oyaladılar ve zaman aşımına uğratıp mallarımızı kelepir fiyatına elimizden aldılar.”dedi.

Mustafa Hamdullah ERGİN

Mehmet Turan

İsmail Turan
#

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs