HEM’den Ağaç Budama Kursu

Geyve Kaymakamlık Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü İlçeye bağlı Karacaören Köyü’nde Ağaç Budama Kursu açtı.
Editör Editör
Geyve Kaymakamlık Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü Karacaören Köyü’nde köy sakinlerini bilgilendirmek amacı ile Meyve Ağaçları Budama Kursu açtı.

Kursa Macarlar Mahallesi, Kadılar Mahallesi, Turplar Mahallesi ve Göynüksuyu Mahallesinden 44 kişi kayıt yaptırdı.

Kurs Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğünde görevli Ziraat Mühendisi Sadık Can tarafından projeksiyon eşliğinde teorik olarak verilmekte.

Uygulama eğitimleri kursiyerlerle kararlaştırılan günlerde yapılacak. Kursun ilk günü Halk Eğitimi Merkezi Müdür Yardımcıları Resül Nasır Günbilek ile Hamza Kaya Kurs yerine giderek kursun açılışını yaptı.

Kurs haftalık 10 saat üzerinden 88 saat yapılacak. Kursiyerler Geyve’nin diğer köylerine ve Adapazarı’na budama işine gittiklerini söyledi.

Özellikle Adapazarı’nda belgeleri olmadığı için bazı işverenlerin kendilerine iş yaptırmak istemediklerini ifade eden köy sakinleri kurs bitiminde belgelerini alınca daha rahat bir şekilde başka yerlere de budama yapmağa gidebileceklerini dile getirdi.

Mustafa Hamdullah ERGİN

#

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs