Mustafa Hamdullah ERGİN Mustafa Hamdullah ERGİN Hasbihal

İlçemiz ve Yakın Çevremizde Bulunan Şifalı Su ve Kaplıcalar

İlçemiz ve Yakın çevremizde bulunan Şifalı Su ve Kaplıcalar nerededir? Nelere iyi gelir?

  Kaplıca ve Şifalı Sularımız,Sağlık Turizmi ve Şifa kaynağı olması bakımından çok önemli bir yere sahiptir.Aslında İlimiz ve çevresi doğal olarak bu hususta zenginlik arz eder.


Biz burada sadece Geyve İlçemiz ve yakınlarımızda bulunanlardan bahsetmeğe çalışacağız.İnşaallahü Teala.


Acısu İçmesi(Maden Suyu):Geyve -Taraklı yolu üzerinde,İlçemizin 5 km. Güneydoğusu'nda,Ahıbaba(Ahibaba)köyü sınırları içinde,Asfalttan ayrılınca 500 m. ileride sol tarafta dere içinde bulunup,Halk tarafından Acısu diye tabir edilen Maden Suyu,Suyun sıcaklığı 26 C olup,Mide ve Bağırsak hastalıklarına iyi gelmektedir.Suyun ana kaynağı bir betonla üstü açık olarak çevrilmiştir.


Suyun çevresi;yanından akan derecik ve doğal çevre ile Mesire ve dinlenme yeri olarak,özellikle yazın hafta sonları bir çok insan tarafından ziyaret edilmektedir.


Kil Hamamı Kaplıcaları(Taraklı):Önceleri İlçemize bağlı iken,Taraklı İlçe olunca oraya bağlanan Hacıyakuplar köyü sınırları içindeki Kaplıca,Taraklı İlçesine 7 km. Geyve İlçesine 23 km.Adapazarı'na 55 km.İstanbul'a ise 185 km. mesafededir.Taraklı 1987 de İlçe olmasından sonra,İnşaat halindeki Kaplıca Hamamı İlçe Kaymakamlığı'na devredilmiş,İnşaat tamamlanınca İl Özel İdare Müdürlüğünce kiraya verilmiştir.


Kaplıca dere içinde ve Çam ormanları içindedir.Tesislerin bahçesinde eski Kaplıca binası da bulunmakta ancak kullanılmamaktadır.Tesis 70 yatak kapasiteli olup,duşlu,balkonlu,teraslı ve baraka tipi odaları bulunmaktadır.Ayrıca Tesisin etrafı da Kamp yapmaya gayet elverişlidir.


Ilıca Köyü gazlı Suyu:Geyve-Taraklı yolu üzerinde,Geyve İlçemizin Ilıca Köyü sınırları içinde,ilçemizin 15 km. Güneydoğusu'nda olup,13.km.den sonra 2km.lik Asfalt bir yolla köye ulaşmak mümkün.


Mineral yönünden çok zengin ve şifalı olan,Ilıca Köyü kaplıca gazlı suyu Bromür ve İyodür'de içermekte olup,Suyun sıcaklığı 26 C dir.


Osmaneli İçmeceleri:Geyve İlçemize 28 km. mesafede olup,Mide,Mesane ve İdrar yollarındaki oluşan Taş ve Kumları düşürmeye ve temizlemeğe iyi gelmektedir.İlçemizden ova köy yollarını(Safibey,Çengel,Kozan,Bayat)takip ederek te gidilebilir.Yol Asfalt'tır.Mekece Köyü ve Osmaneli İlçesindende gitmek mümkündür.


Bağlarbaşı(Yılanda)Köyü Temreğü Su ve Toprağı:Geyve İlçemize 8 km. Asfalta 2km.uzaklıkta olan su ve toprak vücuttaki Temreğü için çok iyi gelen Şifalı bir yerdir.


Ceceler Köyü Şifalı İçme Suyu:Geyve İlçemize 10km. uzaklıkta olup,Yol Asfalttır.Asfalttan suyun yanına kadar yaya veya traktörle gitmek mümkün olup yaya 15-20 dakikada suya ulaşılabilir.Mide,Böbrek ve Mesane Taşlarına iyi gelmektedir.


Böbrek veya Mesane Taşı Suyu:Taraklı-Gölpazarı yolu üzerinde 3km.ileride solda olan su,ağaç bir oluk içinde iken etrafı beton yapılmasına rağmen betonu eritmiş olduğundan dolayı tekrar ağaç(Ahşap)oluk içindedir.Oluk içindeki biriken su bidonlara veya kaplara konulup götürülür.Zira su çok az bir şekilde akmaktadır.


Su:Böbrek,Mİde ve Mesane taşlarına iyi gelmektedir.


İlçemiz'den Taraklı İlçesi'ne her yarım saatte vasıta vardır.


Bir dahaki yazımda buluşuncaya dek Kalın Sağlıcakla.

#

YAZARIN SON YAZILARI

Mevlid Kandiliniz Kutlu Olsun

Mevlid Kandiliniz Kutlu Olsun

Sevgili Peygamber Efendimiz (s.a.s) 'in dünyaya teşrif ettikleri (20 Nisan 571 Pazartesi) Rebiülevvel ayının 12. gecesidir ki buna Mevlid-i Nebi veya Kutlu Doğum denir. Yani 19 Kasım Pazartesi 2018'i 20 Kasım Salı 2018'e bağlayan gece Mevlit Kandili'dir.
HİCRİ YILBAŞI HAYIRLI OLSUN

HİCRİ YILBAŞI HAYIRLI OLSUN

İslami Takvim; Rumi veya Hicri Takvim'dir ki, İslama göre Yılbaşı 1 Muharrem'dir.10 Eylül 22018 Pazartesi gününü 11 Eylül 2018 Salı gününe bağlayan gece Hicri Yılbaşı’dır. Yani Pazartesi'yi Salı'ya bağlayan akşamdan itibaren Hicri Yılbaşı başlar. Diğer bir deyimle; Müslümanların Yılbaşı’sı, Arabî aylardan Muharrem ayıdır.
Kurban Bayramı ve Teşrik Tekbirleri

Kurban Bayramı ve Teşrik Tekbirleri

Kurban; “Yaklaşmak, Allahü Teâlâ’ya yakınlık sağlamaya vesile olan nesne veya madde”anlamına gelir.
Şevval Orucu ve Bir Yılı Oruçlu Geçirmek

Şevval Orucu ve Bir Yılı Oruçlu Geçirmek

Ramazan-ı Şerif ayında Bazılarımız oruç tuttu. ALLAHÜ TEALA kabul etsin. Şimdi birde içinde bulunduğumuz ay olan ŞEVVAL ayı orucu var.
KADİR GECESİ

KADİR GECESİ

Kadir Gecesi 10 Haziran 2018 Pazar akşamını 11 Pazartesi 2018 Pazartesi gününe bağlayan geceye rast gelmektedir.
BERAAT KANDİLİ

BERAAT KANDİLİ

Kelime esas itibari ile Beraat kelimesinin galat olarak Berat şeklinde söylenmesidir.

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs