Başhemşire Tecimar ile röportaj

Edebiyat öğretmenimiz Mehmet Aydoğan’ın isteği üzerine Yenikent Devlet Hastanesi başhemşiresi Gülden Tecimar ile röportaj yaptık.


Editör Editör

1-Adınız soyadınız ve mesleğinizi kısaca açıklar mısınız?
-Ben Gülden Tecimar. Sakarya Yenikent Devlet Hastanesi’nde başhemşireyim.

2-Bize kısaca kendinizi tanıtır mısınız?
-1979 Sakarya doğumluyum. Sakarya Atatürk Lisesi’nden mezunum. Ankara Üniversite’si Yüksek Hemşire Fakültesini iyi derece ile bitirdim. 4 çocuklu bir ailenen ferdiyim. Babam işçi emeklisi annem ise ev hanımı. Abim polis, kız kardeşim devlet memuru diğer kardeşim ise laboranttır. Evli ve bir kız çocuğu annesiyim. İlk görev yerim Kütahya Emet Devlet Hastanesi.
 
3-Bu meslek dışında hangi mesleği tercih ederdiniz?
-Belki çok sıradan olacak ama çoğu kişi gibi doktor olmayı çok istiyordum. Hastaneleri çocukluğumdan beri seviyorum. Şu an burada olmaktan çok mutluyum.

4-Göreviniz hakkında bize bilgi veriri misiniz?
-17 senelik hemşirelik hayatımdan sonra, başhemşire kademesine yükseldim. Fiziksel olarak tedavi yapmak, bakım uygulamak vs. gibi işlemleri artık yapmasam da, hastaneyi organize etmek zihinsel olarak yorgunluk yaratıyor. Mesai saatim yasal olarak 08.00-17.00 olarak gözükse de bu mesai eve gidince, hafta sonu dâhil olmak üzere devam etmektedir. Yorucu olmasına rağmen mesleğimi seviyorum.

5-Mesleğinizle ilgili hiç unutamadığınız bir anınızı anlatır mısınız?
-1999 deprem günü hastanede nöbete kalmıştım. Deprem sırasında canını kurtarmak amacıyla kendini 3. katın penceresinden atan hastayı hiç unutamıyorum. Biz merdivenlerden inerken o olaya tanık olan ben ve arkadaşlarım çok etkilenmiştik. Daha sonra hastanın öldü ve enkazdan cesedi çıkarıldı.

6-Bizim aracılığımız ile gençlere iletmek istediğiniz mesaj nedir?
-Bu mesleğin oldukça güzel getirileri olduğu gibi hayatımızı etkileyecek sağlık sorunları ile karşı karşıya kalıyor, karamsarlığa ve mutsuzluğa kapılabiliyoruz. Fakat mesleğini seven birey olarak bunları profesyonel anlamda yok sayıyoruz. Bu nedenle bütün gençlere sevdikleri alanlarda eğitim görüp çalışmalarını öneriyorum.

7-Bize zaman ayırdığınız için teşekkür ederim.
-Ben teşekkür eder, derslerinde başarılar dilerim.

Betül YAVAŞ
Geyve Anadolu Sağlık Meslek Lisesi Öğrencisi

#

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs