Buğday Hasadı Başladı

Ziraat Odası Başkanı Süleyman Pınar; Çiftçileri uyararak buğday ve arpa taban fiyatının açılanıncaya kadar beklemelerini, acele ederek mahsullerini ucuz fiyata tüccara vermemelerini istedi.

Editör Editör

Pınar, hava sıcaklıklarının normalin üstünde seyretmesi nedeniyle arpa ve buğday hasadının aynı zamanda başladığını ifade ederek, üreticilerin hasadını yaptırdıkları arpa ve buğdaylarını taahhütname karşılığında Toprak Mahsulleri Ofisine (TMO) verdiğini belirtti. 

Ürünlerini TMO'ya vermeyen çiftçilerin ise ürünlerini tüccara sattığını anlatan Pınar; "Çiftçilerimiz, taban fiyat açıklanıncaya kadar çiftçilerimiz beklesin. Acele ederek ucuz fiyata buğdaylarını vermesinler. TMO Şu anda taban fiyatları; 1 TL ile 76,5 kuruş arasında değişiyor. 

Pınar sözlerini şöyle sürdürdü: "TMO’nun buğday taban fiyatalımı;1 TL ile 76,5 kuruş arasında değişiyor.Ekmeklik kaliteli buğdayın kilosu 91 kuruş, beyaz-kırmızı karışık proteinli buğdayın kilosu 86,5 kuruş, düşük kaliteli makarnalık buğdayın kilosu 84 kuruş, düşük kaliteli buğdayın kilosu 76,5 kuruş, yüksek kaliteli makarnalık buğdayın kilosu 1 TL olarak belirlendi. Kalitesi yüksek olan buğday için %7 ye kadar varan prim veriliyor. Ramazan Bayramı öncesi teslim edilen buğdayların bedeli hemen ödeniyor." Şeklinde konuştu.

Mustafa Hamdullah ERGİN

GEYVE HABER

#

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs