Başbakan Erdoğan Sakarya'da

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Sakarya'da 19 tesisin toplu açılışını gerçekleştirdi.
Ali ARICI Ali ARICI

Erenler Belediyesi önünde gerçekleştirilen toplu açılış törenine katılan Başbakan Erdoğan, tamamlanan 19 tesisin açılışını yaptı. Erdoğan, törende yaptığı konuşmada, "Yatırımların milletimize hayırlı olmasını temenni ediyorum. Bugün Sakarya'mıza kazandırdığımız eserlerin açılışını gerçekleştiriyoruz. Açılışını yaptığımız Erenler Belediyesinin hizmet binası bir farklılığı ortaya koyuyor. Bugün açılışını yaptığımız hizmetlerde emeği geçen herkese huzurunuzda teşekkür ediyorum. Başbakanlığım boyunca Sakarya ya çok kez geldim. Son 5 yılda 5 defa toplu açılış töreni yaptık. Bugüne kadar gelen siyasi partinin Sakarya'da böyle bir uygulaması olmadı. Her yıl mutlaka bunları yaptık. 2008, 2009, 2010, 2011 ve 2012'de toplu açılış törenlerini gerçekleştiriyoruz" dedi.

Başbakan Erdoğan, eğitimden sağlığa, ulaşımdan toplu konuta kadar tüm alanlarda büyük hizmetler verdiklerini ifade ederek, "Biz lafa bakmayacağız. Esere bakacağız. Bizim bir derdimiz var. Millete sevdalıyız. Bizim amacımız gök kubbede hoş bir seda bırakmak. Eserler vermek sureti ile gök kubbede seda bıraktığımıza inanıyoruz" diye konuştu.

Erdoğan millete hizmetkar olmaya geldiklerini belirterek, "Efendi değil hizmetkar olmaya geldik. Millete efendilik taslayanların dönemi sona erdi. Kapalı kapılar ardından yürütülen siyaset mühendislikleri ile milletin kaderini belirleme dönemi geride kaldı. Bundan sonra kimse milletin desteğini almadan bir tek taşı bile yerinden oynatmaya teşebbüs edemeyecektir. Türkiye'yi yönetmek mi istiyorsun. İşte meydan burada. Geleceksin kendini ve ne yapmak istediğini anlatacaksın. Projeni ortaya koyacaksın. Benim milletimi ikna edip desteği alırsan yetkiyi alırsın. Yalana dolana artık bu millet oy vermez. Entrika ile korkutma ile sorumluluk alınmadan sadece yetki kullanarak ülkeyi oradan oraya götürerek milletin kaderi ile oynamaya artık kimse tevessül edemeyecek" şeklinde konuştu.

Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer ise, "Sakarya'da toplam 669 okul ve kurumda 6 bin 22 derslikte Sakarya'ya hizmet veriyoruz. Derslikler itibari ile derslik başına öğrenci sayısına Türkiye ortalamasının altında. Bu şu demek; 4+4+4 sistemine geçtiğimiz zaman Sakarya'da derslik sıkıntımız olmayacak. Bu konuda gerekli altyapıya sahibiz. Okullaşma oranı ile Sakarya Türkiye ortalamasının üzerindedir. Çocuklarımızın dünya şartlarında rekabet etmesini sağlamamız gerekiyor. Çünkü Sakarya derslik ve diğer imkanlar bakımından Türkiye ile mukayese edilemeyecek kadar iyi gözüküyor" dedi.

Başbakan Erdoğan konuşmaların ardından; 19 tesisin toplu açılış törenini gerçekleştirdi. Açılışı gerçekleştirdiği tesisler "Büyükşehir Belediyesi Şehirlerarası Otobüs Terminali, Büyükşehir Belediyesi Yenikent Sosyal Tesisleri, Erenler Belediyesi Hizmet Binası, Büyükşehir Belediyesi Cadde Yenileme ve Peyzaj Çalışmaları, Geyve Sekiharman Sulama Göleti, Göletten Sulama Şebekesi Projesi, Söğütlü İmamlar, Aslanlar Sulama Göleti, Göletten Sulama Şebekesi Projesi, Ferizli Nalköy Sulama Göleti, Adapazarı Cumhuriyet Lisesi, Adapazarı Mithatpaşa İlköğretim Okulu, Söğütlü Fındıklı İlköğretim Okulu, Söğütlü Halime Çavuş Anaokulu, Akyazı İnönü Anaokulu, Serdivan Vilayetler Hizmet Milli Anaokulu, Karapürçek Sağlık Ocağı, Geyve Alifuatpaşa Aile Sağlığı Merkezi,

Kocaali İlçe Hastanesi ek Binası, Nehirkent Sosyal Tesisleri, Arifiye Spor Kompleksi ve Erenler Belediyesi Spor ve Sosyal Tesisleri'nden oluştu.

Törenin ardından vatandaşların yoğun sevgi gösterileri ardından meydandan ayrılan Erdoğan, yolda kendisine sevgi gösterilerinde bulunan çocuklara oyuncak dağıttı. Erdoğan daha sonra Orman Bölge Müdürlüğü'nden kalkan helikopterle İstanbul'a hareket etti.

 

#

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs