'İmam hatipler hiçbir zaman 'öcü' yetiştirmedi!'

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, ''İmam hatip liseleri hiçbir zaman 'öcü' yetiştirmedi. Bu okullar hiçbir zaman devletini, milletini sevmeyen insan yetiştirmedi. Bu okullar hiçbir zaman cumhuriyetini ezen geçen bir nesil yetiştirmedi'' dedi.
Ali ARICI Ali ARICI

Bakan Kılıç, Edirne İmam Hatip Lisesi 38. Mezunlar Günü dolayısıyla okulun bahçesinde düzenlenen programda, 38 yılın bir imam hatip lisesinde pek çok hatıra bırakacak bir zaman dilimi olduğunu söyledi.

İmam hatip lisesi mezunları arasında çok değerli ve önemli şahsiyetlerin bulunduğunu belirten Kılıç, şöyle devam etti:

''Mezunlarınızın tamamına yakını ömrünü devlet millet hayatına adamıştır. Milletimize hizmet yolunda enerjilerini sinerjiye, sinerjilerini millete hizmete dönüştürmüşlerdir. Buradaki atmosfere baktığımız zaman bunu çok rahat anlayabiliyoruz. Geçmişten bugüne 38 yıllık süre boyunca Edirne halkına hizmet eden imam hatip lisesinin kuruluşuna ve harcına emek verenlerden başlayarak o günden bu güne bu hizmetin devamına katkı sağlayan bütün büyüklerimizi, hocalarımızı, yetiştirdikleri öğrencileri saygı ve şükranla yad etmek istiyorum. Hepsinden Allah razı olsun.''

-''İHL öğrencileri her zaman en önde yer almalı''-
Edirne İmam Hatip Lisesi öğrencilerinin kalabalığın arkasında kalmaması gerektiğini dile getiren Kılıç, gelecek mezuniyet törenlerinde gençlerin en önde yer alması gerektiğini ifade etti.

Kendisinin de Samsun İmam Hatip Lisesi mezunu olduğunu hatırlatan Kılıç, şunları söyledi:

''İmam hatip liseli öğrenciler her zaman en önde yer almalı. İmam hatip liseleri sadece imam ve hatip yetiştiren yerler değildir. İmam hatip liselerinden camilere imam, kürsülere vaiz, cenazelere yıkayıcı yetişmiyor. İmam hatip liselerinden geçmişten bu güne doktorlar, mühendisler, avukatlar, öğretmenler yetişmiştir. Tek tek sıralayıp kimseyi huzursuz etmek istemiyorum. Her mesleğin en iyileri arasında çok başarılı delikanlılar ve genç kızlar yetişiyor.

İmam hatip okulları bir meslek lisesidir. Alın teriyle, emeğiyle kazandığı üniversiteye devam edip, o üniversitenin mezun verdiği alanda çok başarılı meslekleri yaşatanlar da var. Ayrıca imam hatip liseleri çok yüksek bir sosyal bir faydayı Türk toplumuna katmıştır. Çocuklarını köyden okullara gönderemeyen nice aileleri, binlerce belki yüz binlerce çocuğu kendi imkanlarıyla okutamayan ailenin çocuğunu ama yatılı ama yatısız, ama paralı ama parasız yüz binlerce Anadolu insanını okutmuştur.''

-''İmam hatip liseleri Türk toplumuna değer kattı''-
Bakan Kılıç, Türk toplumunun köyden kente göçmeye devam eden bir yapısının olduğunu, bu yönde de imam hatip liselerinin topluma değer kattığını söyledi.

Annesinin okur yazar olmadığını ve iki ablasının da ilkokul mezunu olduğuna değinen Kılıç, ''Yaşım çok ileri olmamasına rağmen benim yetiştiğim köyde insanlar kız çocuklarının okumasına çok sıcak bakmıyordu. İmam hatip liseleri, köyden kente göçen yada muhafazakar yönü ağır basan ailelerin kız çocuklarının eğitimini devam ettirdi. Bu nedenle bu okullarda çalışan ve öğretmenlik yapan ayrıca temeline harç koyanları tekrar şükranla yad ediyorum'' diye konuştu.

İmam hatip liselerinin hiçbir zaman ''öcü'' yetiştirmediğine dikkati çeken Kılıç, şöyle konuştu:

''Bu okullar hiçbir zaman devletini, milletini sevmeyen insan yetiştirmedi. Bu okullar hiçbir zaman cumhuriyetini ezen geçen bir nesil yetiştirmedi. Bilakis bu okullar her zaman, her şart altında ovada da dağda da vatan mücadelesinde, bayrak mücadelesinde, her zeminde millet yolunda bu okulların yetiştirdiği nesiller kızıyla erkeğiyle her yerde 'tek vatan, tek millet' dedi. İmam hatip liselerinde yetişenler her zaman 'tek bayrak, tek devlet' dedi. Bu okullar başka bir şey yetiştirmedi. Milli eğitim bünyesindeki okullarda eğitim gören kardeşlerimize yardım etmek boynumuzun borcudur. İmam hatip liseleriyle birlikte diğer okullardaki kardeşlerimize desteğimizi sağlamak boynumuzun borcudur. Devlet, hükümet olarak, Türk milleti için her kim taş üstüne taş koyuyorsa başımızın üstünde yeri vardır.''

Ayrıca Kılıç, Kırkpınar'a ve Edirne'ye Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın selamını getirdiğini de belirtti.

-Mehteran takımı-
Bu arada Kılıç, okula girişi sırasında İstanbul Belediyesi Mehteran Takımı'nın çaldığı marşları büyük bir hissiyatla dinlediğini belirterek, marşlardaki maneviyat ve coşkunun büyük bir hazla hissedildiğini ifade etti.

Bu coğrafyanın suyundan içen ve kokusunu duyumsayan herkesin mehteranı hissettiğini vurgulayan Kılıç, ''Eğer kalp varsa mehteranın namesiyle o kalbin oksijen pompaladığı tüyler diken diken olacaktır. Mehteranı dinlerken ben bunu hissediyorum. İstanbul Belediyesi güzel bir mehteran takımı yaratmış. Daha büyüğü Türk Silahlı Kuvvetleri'nde var. Kültür ve Turizm Bakanlığımız da bünyesinde güzel bir mehteran takımı yaşatıyor. O namelerdeki hissiyatı yeni nesile aktarıp yansıtmamız gerekir'' dedi.

 

#

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs