SAÜ'DEN DEPREM AÇIKLAMASI !

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Jeofizik Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof.Dr.Levent Gülen, Sakarya'da meydana gelen 4.0 büyüklüğündeki depremle ilgili açıklama yaptı.
Ali ARICI Ali ARICI

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Jeofizik Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Levent Gülen, Sakarya'da meydana gelen 4.0 büyüklüğündeki depremle ilgili olarak, halkın paniğe kapılmaması gerektiğini söyledi.


Prof. Dr. Levent Gülen, yaptığı açıklamada, depremin, SAÜ-1 deprem istasyonu tarafından kaydedildiğini belirtti. Yaşanan depremi 'normal' olarak nitelendiren Gülen, "Bu depremden önce saat 09.56'da büyüklüğü 2.3 olan bir öncü ve ana şokun ardından da büyüklükleri 2.1 ve 2.6 arasında değişen 6 adet artçı sarsıntı SAÜ-1 deprem kaydedilmiştir. Bu deprem aktiviteleri doğal olup, halkımızın panik yapmaması gerekir." diye konuştu.


"KUZEY Anadolu FAY HATTIYLA İLGİSİ YOK"


Levent Gülen, bu depremin Kuzey Anadolu Fayı üzerinde meydana gelmediğini dile getirerek şu bilgileri verdi: " Kuzey Anadolu Fayı'na eşlenik konumda bulunan KD-GB uzanımlı bir takım faylar Kuzey Anadolu Fayı'nın kuzeyinde yer almaktadır. Deprem bu eşlenik ikincil faylardan birisi üzerinde olmuştur. Bu ikincil faylar arasında Hendek Fayı da var."


 

#

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs