Hüseyin ÖZÇELİK Hüseyin ÖZÇELİK Politik Cadde

Uncuoğlu, Başkan Soğuk’a Sahip Çıkmalı

Bir süredir CHP İl Başkan’ı “Ecevit Keleş”, AK Partili Ferizli Belediye Başkan’ı “Ahmet Soğuk’un” imar konusunda “yolsuzluk” yaptığını, Soğuk’un yapı denetim firmalarına baskı yaparak o firmalara imara aykırı şekilde iş yaptırdığını ve bu nedenle de altı tane yapı denetim firmasının kapatıldığını iddia ediyor.

İl Başkan’ı Keleş’in hakkında ki yolsuzluk iddialarına cevap veren Ferizli Belediye Başkan’ı Ahmet Soğuk, belediyelerinin “imar kanununa aykırı” herhangi bir uygulamaları olmadığını belirterek Keleş’i “ iddialarını ispatlamaya”, elinde belediyesi hakkında imar yolsuzluğu ile alakalı “bir belge, duyum ve bilgi” varsa açıklamaya davet etti. Haftalardır Başkan Soğuk’un imar yolsuzluğu yaptığını iddia ederek kamuoyunun gündemine gelen, yeri göğü inleten İl Başkan’ı Keleş, Başkan Soğuk’un “iddialarını ispatla” yanıtı karşısında bu seferde Genel Başkan’ı Kılıçdaroğlu gibi “çark ederek” konunun yargı sürecinde olduğunu belirterek bu nedenle konuyu fazla uzatmak istemediğini söylüyor.

CHP Genel Başkan’ı Kemal Kılıçdaroğlu ve CHP’liler, AK Parti hakkında üç yıldan beri birtakım yolsuzluk iddialarında bulunuyor ve sonunda bu iddiaların hepsi de “asılsız” çıkıyor. Lâkin CHP lideri ve CHP’liler büyük bir “pişkinlikle” yeni iddialar gündeme getiriyorlar. Ülke genelinde olduğu gibi Sakarya’da da CHP’liler bugüne kadar AK Partili Belediyeler hakkında birçok yolsuzluk iddiaları gündeme getirdiler. Örneğin eski CHP İl Başkan’ı “Vahit Serbes”, dönemin Büyükşehir Belediye Başkan’ı “Aziz Duran’la” ilgili, Kocaeli basını üzerinden gündeme getirdiği yolsuzluk iddiaları asılsız çıktı. Yine CHP Genel Başkan’ı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, Sakarya AK Parti Milletvekili “Şaban Dişli’nin” bir araziye imar çıkarma karşılığında komisyon aldığı yönünde ki iddiaları da asılsız çıkarken, Dişli “bir kısım medya organlarının” CHP ile birlikte hareket etmesi üzerine, partisinin yolsuzluk iddiaları ile gündeme gelmemesi için hissi bir kararla genel başkan yardımcılığı görevinden istifa etti. Milletvekili Dişli hakkında bugüne kadar mahkemelerin verdiği bir tane yolsuzluk kararı yoktur. Yine Dişli ile ilgili Mecliste herhangi bir yolsuzluk fezlekesi de bulunmuyor. CHP bu işin öylesine “suyunu çıkardı ki”, yarın gerçekten bir yolsuzluk yapılsa bile buna kimsecikler inanmayacaktır.

AK Parti İktidarı'nın son yıllarında CHP’liler ülke genelinde olduğu gibi Sakarya’da da bazı yolsuzluk iddialarını, bir kısım medya organlarının da yardımıyla gündeme getirdiler. CHP’lilerin bu iddiaları her seferinde “fos çıktı”. CHP’liler her seferinde “baltayı taşa vurdular.” Bu sefer de CHP İl Başkan’ı Ecevit Keleş AK Parti iktidarını yıpratmak için aynı yola başvurarak Ferizli Belediye Başkan’ı Ahmet Soğuk hakkında yolsuzluk iddialarında bulunuyor. Keleş yolsuzluk iddialarını “siyasi bir taktik” olarak kullanıyor. Bir süredir Ferizli’de CHP’liler, AK Partili Belediye Başkan’ı ve ilçe yönetimi hakkında çeşitli yolsuzluk iddiaları ile “provokatif “çıkışlar yapıyorlar. CHP’liler Ferizli için “özel bir çaba sarf ettiklerine” şahit oluyoruz. Ferizli’de başarılı olmaları halinde bu kampanyalarını hiç şüphesiz ki Sakarya geneline yayacaklar.

Günlerdir “bir kısım medyanın yardımıyla” CHP İl Başkan’ı Keleş, Ferizli Belediye Başkan’ı Ahmet Soğuk hakkında somut hiçbir belge ve açıklamaya dayanmayan yolsuzluk iddialarında bulunurken AK Parti İl Başkan’ı Recep Uncuoğlu’nun “ağzını bıçak açmıyor.” İl Başkan’ı Uncuoğlu’nun açıklama yaparak belediye başkanına “sahip çıkması” gerekiyordu.

2014 yerel seçimleri öncesi muhalefet partilerinin, bir kısım medyanın da yardımıyla AK Partiye “oyun kurdukları”, yolsuzluk ve çeşitli iddialarla AK Parti iktidarını yıpratmaya çalışacakları anlaşılıyor. Yine son günlerde “bir kısım medya organları” ve “köşe yazarları” isim vermeden AK Partili Belediye Başkanları hakkında çeşitli iddiaları, “şantaj kokan” ifadelerle gündeme getirme uğraşındalar. Muhalefet partileri ve bir kısım medya ipe sapa gelmez iddialarla AK Partili Belediye başkanlarını neredeyse “şamar oğlanı” haline getirdiler. İl Başkan’ı Uncuoğlu “sağ yanaklarına tokat yiyen belediye başkanlarından sol yanaklarını da uzatmalarını beklememelidir.” İl Başkan’ı Uncuoğlu partisi için kurulan “oyunun” farkında değil mi? “Hiç gazete okumuyor mu?”

2002 sonunda AK Parti'nin iktidara gelmesiyle, Başbakan Erdoğan “rüşvet, yolsuzluk, suiistimaller ve çetelere “karşı mücadele başlatmıştı Bu mücadele sonunda “hortumlar ve gayrimeşru kazancın önü kesilmiş, devlet kurumlarını saran yolsuzluğun önüne geçilmiştir.” Ülke ve Sakarya “çete ile mafyalardan” kurtarılmıştır. Başbakan Erdoğan rüşvet ve yolsuzlukla mücadeleyle bizzat ilgilenmiştir.

 İl Başkan’ı Uncuoğlu Ferizli Belediye Başkan’ı Ahmet Soğuk hakkında CHP İl Başkanı Keleş’in öne sürdüğü iddialar karşısında tepkisini dile getirerek Belediye Başkanı Ahmet Soğuk’a sahip çıkmalıdır. Soğuk’u haklı mücadelesinde yalnız bırakmamalıdır. Uncuoğlu’nun suskunluğu “iddiaların doğruluğundan” kaynaklanıyorsa ise Uncuoğlu “gereğini yapmalıdır.” Başbakan Erdoğan’ın yolsuzluk konusunda ne kadar duyarlı olduğunu isimleri yolsuzluk iddialarına karışan AK Partileri partiden ihraç etmesiyle gördük. AK Parti iktidarı kendi mensupları dahi olsa, adı yolsuzluğa karışan kim olursa olsun gözyaşına bakmamıştır. Örneğin hakkında yolsuzluk iddiaları gündeme gelmesiyle birlikte eski “Alifuat Paşa Belediye Başkan’ı Kenan Oran” partiden ihraç edilerek görevinden alınmıştır.

 

 


 

#

YAZARIN SON YAZILARI

Sakarya’da ki AK Partili Belediye Başkanlarında ki Kronikleşen Metal Eskimesi

Sakarya’da ki AK Partili Belediye Başkanlarında ki Kronikleşen Metal Eskimesi

AK Parti’de Yeni Siyaset Dönemi ve Uncuoğlu, Üstün ve Toçoğlu

AK Parti’de Yeni Siyaset Dönemi ve Uncuoğlu, Üstün ve Toçoğlu

AK Parti Milletvekilleri Üstün ve Yavuz’dan MHP’lilere Sıcak Mesajlar

AK Parti Milletvekilleri Üstün ve Yavuz’dan MHP’lilere Sıcak Mesajlar

Yaşam Endeksi Araştırmasında Sakarya’nın eksik yanları

Yaşam Endeksi Araştırmasında Sakarya’nın eksik yanları

Başkan Toçoğlu’nun açıklayacağı 2016 projeleri için beklenti büyük!

Başkan Toçoğlu’nun açıklayacağı 2016 projeleri için beklenti büyük!

AK Parti 1 Kasım’da Sakarya’da tarihi rekor kırdı

AK Parti 1 Kasım’da Sakarya’da tarihi rekor kırdı


GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs