Akıncı Köyü-Hocalar Mahallesi’nde Pilav

Geyve’ye bağlı Akıncı Köyü Hocalar Mahallesi’nde Hayır Pilavı verildi.
Editör Editör
Geyve-Akıncı Köyü Hocalar Mahallesi 30 hanelik yerleşim yeri.

Mahalle sakinlerinden Mevlüt Yıldırım şöyle konuştu: “Mahallemizin yerleşim yeri güzel olmakla beraber doğru dürüst bir yolumuz yok. Yaylamız güzel olmakla beraber ormanlarımız talan ediliyor. Orman ve ağaçlarımızın rastgele kesilmesine karşıyız. Mahallemizin sokak aralarına girilemiyor. Allah göstermesin bir yangın çıktığı zaman araç girmesi mümkün değil. Belli yerlerde yangın vanası da yok. Pilavımıza Yetkili makamları davet ettik. Buyurup gelmediler.”

Yıldırım sözlerine şöyle devam etti: “Birincisini başlattığımız pilavı inşallah gelenekselleştireceğiz. Bundan sonraki pilavımızı yola makine sokup düzelttirirsek “Kelemlik Yaylası”nda yapacağız. Yetkililerin sesimize kulak vermesini istiyoruz.”dedi.

Gelen misafirlere camii Şerifte okunan Kur’an-ı Kerim ve Mevlüt okunmasından sonra Bin kişilik pilav, ayran ve tulumba tatlısı ikram edildi.

Alifuatpaşa belediyesi de yayladaki pilav ikramına araç kaldırdı.

Programa; Geyve, Alifuatpaşa, Melekşeoruç-solak ve Akıncı köylerinden vatandaşlar iştirak etti.

Mustafa Hamdullah ERGİN

#

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs