19 Mayıs Türk Milletinin Yeniden Dirilişidir

Geyve kaymakamı İdris Akbıyık, 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramında yaptığı konuşmada, 19 Mayıs Türk milletinin yeniden şahlanışı ve dirilişidir, dedi.

Editör Editör

KATILIM ÇOK OLDU

Geyve'de 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı, Gençlik Hizmetleri ve Spor müdürü Yusuf Yıldız'ın Atatürk anıtına çelenk sunumuyla başladı, Kaplı Spor salonunda Bayram törenlerine devam edildi.

Törenlere Geyve kaymakamı İdris Akbıyık, Garnizon komutanı Jandarma Üsteğmen Taha Kılıç, belediye başkanı Murat Kaya, AK Parti ilçe başkanı Muhittin Irmak, Gençlik Hizmetleri ve Spor müdürü Yusuf Yıldız, daire amirleri, öğretmenler, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı. 

Programı METEM öğretmenleri Çağla Erboğa ve Adem Yılmaz başarıyla sundu. Törenleri, Ali Fuat Başgil Anadolu Lisesi Beden Eğitimi Öğretmeni Taner Tok yönetti.

Geyve kaymakamı İdris Akbıyık, Garnizon komutanı Taha Kılıç ve Geyve belediye başkanı Murat Kaya halkın ve öğrencilerin bayramını kutladı. 

19 MAYIS ile TÜRK MİLLETİ YENİDEN ŞAHLANDI

Geyve kaymakamı İdris Akbıyık, 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla yaptığı konuşmada: "19 Mayıs, Türk milletinin ezelden-ebede uzanan tarihi serüveninden yeniden dirilişinin sembolüdür. 

Atatürk'ün Samsun'a çıkışıyla yakılan bağımsızlık ateşi, tüm yurdu sarmış, Cumhuriyet'in kuruluşuyla, milletimiz yeniden canlanmıştır.

Atatürk'ün Samsun'a çıkışının 87.yıl dönümünde, geleceğimizin teminatı olan vatansever gençliğimiz, ülkemizi muasır medeniyetler seviyesine çıkarmak için çalışmaktadırlar.

Gençler, devletimizin bekası, demokrasinin ve cumhuriyetin korunmasında üzerinize düşen görevi yapacağınızdan şüphem yoktur. Sizlere güvenimiz tamdır. 

Milli değerlerine sahip ve kendi değerlerini evrensel değerlerle bütünleştirebilen bir gençlik, bir ülkenin sahip olabileceği en önemli avantajdır. Bu duygu ve düşüncelerle; Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını saygıyla anıyor, gençlerimizin bayramını tebrik ediyorum."dedi.

Liseli öğrencilerden Buse Sertel, Kader Şirin, Gamze Çoban, Arzu Topal, Merve Kara; Ahmet Hakan Demir günün anlam ve önemini belirten konuşmalar yaptı, şiirler okudu. 

BAYRAM DEĞİL, SANKİ FESTİVAL

Geyve Anadolu Lisesi öğrencileri türküler söyledi. Halk oyunları oynandı. METEM'in Mehter takımının kahramanlık türküleri söylemesi çok beğenildi. Halk Eğitim Müdürlüğünün karate ve jimnastik gösterileri, seyircilerin yüreğini ağzına getirdi. 

Halk Eğitim Müdürlüğünün olgunlar ekibinin Geyve yöresi folklor gösterisi çok beğenildi. Gösteriler, o kadar güzel oldu ki; seyirciler, bayram değil, sanki festival dediler.

KUPA ve MADALYALAR SAHİBİNİ BULDU

Geyve kaymakamı İdris Akbıyık; Gençlik haftası dolayısıyla düzenlenen sosyal, kültürel ve sportif etkinliklerde dereceye giren öğrencilere madalya ve kupalarını verirken, tebrik edip başarılarının devamını diledi.

Türkiye Karate şampiyonasında:

2001 doğumlular arasında 3. Yasin Arıkan, 

2004 doğumlular arasında 3. Oğuzhan Çakmak

Kızlar Koşusu:

1.Şeyma Karasu: METEM

2. Elif Aktaş: METEM,

3. Büşra Ören: METEM

Erkekler koşusu:

1. Hakan Kaymakçı: Anadolu Sağlık Meslek Lisesi

2. Selçuk Çevik: METEM,

3. Hasan Çakmak: METEM,

Şiir:

1. Kader Şirin: Anadolu Sağlık Meslek Lisesi,

2. Merve Coşan: Ali Fuat Başgil Anadolu Lisesi,

3. Büşra Nur Çekitaş: Anadolu Sağlık Meslek Lisesi

Kompozisyon:

1. Filiz Ordu: Ali Fuat Başgil Anadolu Lisesi,

2. Yasemin Yeşil: Anadolu İmam-Hatip Lisesi,

3. Gülcan Kamış: Geyve Anadolu Lisesi.

Voleybol genç kızlar:

1. METEM,

2. Ali Fuat Başgil AL,

3. Anadolu Sağlık Meslek Lisesi,

Voleybol erkekler:

1. Sağlık Meslek L,

2. Ali Fuat Başgil AL,

3. Anadolu İmam-Hatip L,

Yıldız kızlar voleybol:

1.Doğantepe YBO,

2. Cumhuriyet Ortaokulu,

 3. Karaçam Ortaoulu.

Masatenisi erkekler:

1. Geyve Anadolu Lisesi,

2. METEM,

3. Anadolu Sağlık Meslek L,

Masa Tenisi kızlar:

1. Anadolu Sağlık Meslek Lisesi,

2. METEM,

3. Anadolu İmam-Hatip Lisesi

Satranç:

1. Geyve Anadolu Lisesi,

2. Anadolu Sağlık Meslek L,

3 . Ali Fuat Başgil Anadolu L.

Futbol:

1. METEM,

2. Ali Fuat Başgil AL.

3. Anadolu İmam-Hatip Lisesi.

Satranç:

1. Geyve Anadolu Lisesi,

2. Anadolu Sağlık Meslek Lisesi,

3. Ali Fuat Başgil AL.

Mustafa Hamdullah ERGİN- Mehmet AYDOĞAN

GEYVE HABER


#

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs