Leylek, Yılanı Böyle Yuttu

Göçmen kuşlardan olan Leylek misafirlerimiz çiftçinin en iyi yardımcısı oldu.
Editör Editör
Baharın müjdecisi olarak bilinen, havaların ısınmasıyla Akdeniz'in sıcak şehirlerinde sürüler halinde görülmeye başlayan, baca, telefon direkleri ve ağaçlar üzerinde yuvalarını yapan leylekler, tarım alanlarındaki böceklerle beslenmeleri sebebiyle biyolojik mücadeleye katkı sağlayıp üreticileri de sevindiriyor.

Göç yolu üzerinde bulunan Türkiye'ye sıcak Afrika ülkelerinden gelen leyleklerin bir bölümü de Geyve'ye yerleşti. Havaların 38 derecelik ısıya kadar ulaşması göçmen misafirlerimiz olan leylekleri de fazlası ile etkiliyor. Atalarımız onlar için "Gureba-i Laklakan"diye hastaneler bile inşa etmişlerdi.

Anne Leylek’in yavrularını beslemek için getirmiş olduğu yiyecek yılan idi. Anne Leylek yakalayıp yuttuğu yılanı kay(kusarak)ederek çıkardı.

Yılan, henüz canlı idi. Yavrular yılanı yakalamak için, derhal harekete geçti. İki kardeş leylek arasındaki kıyasıya mücadelede diğer kardeşinin elinden yılanı alan onu yutmağa başladı. Bizde bu anı fotoğrafladık.

Yavru leylek yılanı yuttukça boğazında kıvrılan yılanın şekli, uzakta olsa fotoğrafta belli oluyordu.

Fotoğrafçılıkta “kritik an”dediğimiz olay budur.

Mustafa Hamdullah ERGİN

#

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs