17 AĞUSTOS DEPREMİNİN 13. YIL DÖNÜMÜ

17 Ağustos Depreminin 13. yılında Sakarya’da yine acı vardı. Saat 03.02’de Adapazarı Kent Meydanında toplanan bir grup deprem şehitlerini anarken; depremde yakınlarını kaybedenler ilgisizlikten yakındı.
Ali ARICI Ali ARICI
17 Ağustos 1999 yılında merkez üssü Gölcük olan 7.4 şiddetinde ki depremin 13. yıl dönümünde Sakarya’da yine acı ve hüzün yaşandı. Sakarya Kent Meydanında toplanan bir grup depremzede 13. yılın ardından depremde hayatını kaybedenleri andı. Sat 03.02’de saygı duruşunda bulunulan anma etkinliğine AK Parti Sakarya Milletvekili Ali İhsan Yavuz ve AK Parti Sakarya İl Başkanı Recep Uncuoğlu katıldı.
 Anma törenine katılan Hayriye Yanıldı depremde 5 yaşında kızını kaybettiğini ve 17 saat boyunca enkaz altında kaldığını ifade ederek, “İnsanlar depremi unutmuşlar. Yalova’da Gölcük’te böyle değil. Sakaryalılar konuya duyarsızlaşmışlar. Konuşacak bir şey bulamıyorum” dedi.
 Yanıldı’nın eşi Gıyasettin Yanıldı ise evlilik yıl dönümünde yakalandıkları deprem felaketinde kızlarını kaybettiklerini belirterek, “Evlilik yıldönümümüz bizim için her sene yaşadığımız bir acı. oldu. Ancak insanların duyarsızlığı canımızı acıttı. Burada bir tören dahi yapılmaması gerçekten üzücü” diye konuştu.
 Depremzede Firdevs Akgül, aradan geçen her yılın depremi biraz daha unutturduğunu dile getirirken, depremde yakınlarını kaybedenler içinse acının hale taze durduğunu dile getirdi. Akgül, “Biz depremde kızımızı kaybettik. Ancak bugünkü duyarsızlık gerçekten çok acı. Ölenlere Allah’tan rahmet diliyorum” şeklinde konuştu.
 Anma etkinliğine katılan AK Parti Sakarya Milletvekili Ali İhsan Yavuz ise acıların halen taze olduğunu ifade ederek yeni acıların yaşanmaması için hükümet olarak başlattıkları Kentsel Dönüşüm çalışmasının önemine dikkat çekti. Yavuz 17 Ağustos sonrası ayağa kalkamaz denen Sakarya’nın yeniden inşa edildiğine dikkat çekerken mevcut binaların da titizlikle incelenerek gerekli önlemlerin alındığını söyledi.

#

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs