Bayramlaşma Geleneği Devam Ediyor

Çiftlik Yeşil Cami içinde senelerdir bozulmayan gelenek devam ediyor.
Editör Editör

Bayram namazı kılındıktan sonra ilk cemaat hemen imamın yanında durup sıraya geçiyor, kendisinden sonra gelen herkesle bayramlaşmaya başlıyor. Bayramlaşan sıranın sonuna geçiyor.

Sıradan çıkan olmadığı için herkes mutlaka birbiriyle bayramlaşmış oluyor. Küs olanlar bile her bayram mutlaka bayramlaşıyor.

Bayramlaşma sırası caminin içini dolduruyor. Bu bayramlaşma coşkusunu her yıl böyle yaşanıyor. Her bayram yaklaşık 300 kişi toplu olarak bayramlaşıyor.

Çiftlik Camii İmam-Hatibi Mustafa Cesur: ''Bayramlarda mahalle camimiz dolup taşıyor, çok mutlu oluyoruz. Bayramı tam manası ile burada yaşıyoruz.

Bayramlarda adeta kaynaşıyoruz, küs vatandaşımız kalmıyor. Camiden çıkar çıkmaz bayramlaşmanın asırlardır sürdüğünü bize rivayet ederek anlatırlardı.

Bizim tahminlerimize göre yaklaşık dört asırdır aynı şekilde bayramlaşıyoruz. Bayramlaşma bittikten sonra belediyenin gönderdiği araçlarla mezarlığa giderek ziyaretlerimizi yapıyoruz.”dedi.

Mustafa Hamdullah ERGİN


GEYVE HABER

#

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs