DİKKAT! Motorlu Taşıt Sürücülerine Radarlı Denetim

Caddeler Asfaltlandıktan sonra motorlu taşıt sürücüleri aşırı hız yapmağa başladı. Kazaların önlenmesi amacı ile Emniyet caddelerde radar ile takip sistemi başlattı.
Editör Editör

Yapılan radar kontrollerinde fazla hız yapan araç sürücülerine cezai müeyyide uygulanacak.

Ekipler Devamlı Denetim Yapacak

Emniyet Trafik ekipleri gündüz en az 8, gece 6 saat, radarla hız denetimi yapacak. Toplamda denetimler 24 saate yayılacak. Denetimler ağırlıklı olarak seyir halinde gerçekleşecek. Ayrıca her bir trafik ekibi en az 30 araçta emniyet kemeri denetimi yapıp tutanağa geçirecek. Radar denetimi için özel personel eğitilecek. 

Sürücüler Fazla Gaz Bastı 

Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) kaza inceleme uzmanları 2013 Ocak ve Şubat aylarında yaşanan ölümlü ve yaralamalı trafik kazalarının analizini yaptı. Kazaların yüzde 50'sinin hızdan kaynaklandığı belirlendi. İçişleri Bakanlığı ürküten durum karşısında denetimlerde radikal kararlar aldı. Alınan kararlar 81 İl Emniyet Müdürlüğü'ne tebliğ edildi. 

24 Saat Radarlı Denetim 

İstanbul, İzmir, Ankara, gibi büyükşehirlerin olduğu 42 ilde aralıksız gündüz 8 - gece 6 saat, geri kalan 39 kentte ise gündüz 6, gece 4 saat radarlı denetim yapılacak. Denetimler 24 saat esasına uygun hale getirilecek ve yüzde 80 seyir halinde sürdürülecek. Güzergahlarında Trafik Elektronik Denetim Sistemi (TEDES) bulunan kentler sistemi 24 saat aktif hale getirecek.

Karanlıkta Farla Takip 

Gece radarlı denetimler için yeni personel istihdam edilip eğitimleri sağlanacak. Gece güvenlik açısından yapılamayan radar denetimi gündüz saati artırılarak yapılacak. Bizzat İl Emniyet Müdürü EGM'ye denetimin yapılıp yapılmadığını bildirecek. Radar bozuk diye denetim yapmayan il bunu belgesiyle EGM'ye gönderecek. Aydınlatmanın olmadığı yerlerde ekipler seyir halinde hareket ederek radarlı denetim yapacak. Sabit denetimlerde ise ekip araç farlarını kısa yakarak denetim yapacak. Ekiplere işlemin nasıl yapılacağı anlatılacak. Her bir trafik ekibi günlük en az 30 araçta emniyet kemeri kontrolü yapacak. 

Mustafa Hamdullah ERGİN

GEYVE HABER


#

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs