Taşınmazın İhalesi’nde Fesat

Geyve İlçesine bağlı Alifuatpaşa beldesinde ikamet eden Hüdaverdi Cihat Bağcıoğlu; babasına ait taşınmazın satışında ihaleye fesat karıştığını iddia etti.
Editör Editör
Bağcıoğlu'nun iddiası şöyle: “İhale sırasında Geyve Sulh Ceza hâkiminin 2010/111 esas sayılı dosyasından konulmuş olan tedbir kararı o zamanki Cumhuriyet savcısı tarafından hiçbir delil değişikliği olmadan resen kaldırılarak müteahhitlere kolaylık sağlanmıştır.

Yer ihaleye çıktığı zaman ihale şartnamesine uygun olmayacak şekilde ihale edildiği ve bu durumun Geyve C.Savcılığının 2009/565 Hz sayılı dosyasında mevcut olduğu, Taraklı C.Savcılığından Geyve C.Savcılığına yetkili olarak gelen C.Savcısının el ile yazılmış bir yazıyı S.Ç. ve arkadaşları tarafından göndererek; “Gidin bu yazıyı imzalatın, şikâyetçileri şikâyetinden vazgeçirin”diye gönderilen S.Ç. “Bunu Savcı gönderdi. Savcının el yazısı” diyerek verdiği bu konu ile ilgili verdiğimiz ifadeler; Geyve C.Savcılığının 2011/267 Hz dosyası içerisinde mevcut olduğu, eğer bu el ile yazılmış yazı savcılık tarafından gönderilmiş ise suç olduğu, eğer getiren kişiler tarafından savcılık adını vererek düzenlenmiş ise neden takibat yapılmamış olması normal bir durum değildir.

İlgililerin bir kısmının yurt dışına gittiği ve bir kısmının da taşınmazın üzerinde yapılan inşaatı devredip gitmek üzere olduğunu öğrenmiş bulunuyorum.

Babam Arif Bağcıoğlu’nun Sakarya C.Savcılığına vermiş olduğu şikâyet dilekçesi, Geyve C.savcılığına gönderilince babamın şikâyeti müşteki olarak değil tanık olarak alınmıştır.

Gizli tanık olarak dinleteceğimiz kişinin adı dosyada olup, dosya üzerinde gizlilik kararı olmasına üçüncü şahısların bilmemesi gerekir iken tanığımızın adı verilmiştir.

Tanığımızın adının şüpheli şahıslara kimin söylediği araştırılarak gereğinin yapılması ve bizleri hedef gösteren kişi veya kişilerin bulunarak gerekli yasal işlemin yapılmasını arz ederim.”dedi.

Mustafa Hamdullah ERGİN

Hüdaverdi Cihat Bağcıoğlu
#

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs