Sakarya Denince AKOVA Akla Gelecek

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, AK Parti Milletvekilleri Mustafa İsen, Ali İhsan Yavuz, Recep Uncuoğlu ve Ali İnci, AK Parti İl Başkanı Fevzi Kılıç, Tarım İl Müdürü Mehmet Erdemir ve bakanlık bürokratlarının katılımı ile Ankara'da yapılan tarım zirvesi sonrası AK Parti Milletvekili İsen, Akyazı’da Tarıma Dayalı Organize Sanayi Bölgesi kurulacağını açıklamıştı.

Editör Editör

Geyve ile Pamukova'dan gelen tepkiler üzerine basın toplantısı yapıldı

AK Parti Milletvekili İsen’in Akyazı’da Tarıma Dayalı OSB kurulacağı açıklamasına açıklamasına meyve ve sebze cenneti Pamukova ile Geyve den tepki gelmesi sonrası Ankara’daki tarım zirvesine katılan AK Parti Milletvekili Ali İnci Geyve’de Belediye Başkanı Murat Kaya ile bir basın toplantısı düzenleyerek, Akyazı'da kurulacak OSB ile ilgili yanlış anlaşılmalar olduğunu belirterek konuya açıklık getirdi.

“ Akyazı’ya Tarıma Dayalı OSB değil, Organize İhtisas Sanayi kurulacak”

Milletvekili İnci, Akyazı’da yapılacak olan çalışmanın Tarıma Dayalı Organize Sanayi olmadığını, Organize İhtisas Sanayi olduğunu ifade ederek “Akyazı da Jeotermal su olması nedeni ile, bu su ile seracılık yapılmasıyla ilgili bir çalışmadır. Akyazı termal su ile seracılık çalışmaları doğrultusunda bütün müracaatlarını yaptı. Tarım İl Müdürlüğü de onayladı. Akyazı'da yapılacak olan çalışma sıcak su ile kış aylarında da sebze yetiştirme ile alakalıdır. Akyazı da Seracılıkla yapılacak bir Organize İhtisastır. Tarıma Dayalı Organize Sanayi değildir öncelikle bunu düzeltmek gerekir. Sanıyorum açıklamalar yanlış algılandı “ dedi.

“ Sakarya denince akla AKOVA gelecek "

Geyve ile Pamukova İlçelerinde kurulacak Gıda Organize Sanayi Bölgesi çalışmalarının uzun zamandan bu yana yürütüldüğünü de ifade eden Milletvekili İnci: “Sakarya tarım bölgesi. Sakarya denildiğinde bir isimle anılması üzerinde duruyoruz. Çukurova dendiğinde akla Adana, Harran Ovası dendiğinde aklımaza Urfa geliyor ise, AKOVA dendiğinde de bundan sonra Sakarya akla gelmesi lazım. Sakarya Nehri'nin her iki tarafı, Mudurnu Suyu'nun her iki tarafı, Göynük'den Göynük Suyu'nun her iki tarafı, Dinsiz Deresi'nin her iki tarafı, Çark Deresi'nin her iki tarafında kalan bu ovanın adı Osmanlı döneminde AKOVA'dır. Bu unutulmuş bir isimdir. Bunu yeniden gündeme getirip Sakarya da tarım dendiğinde akla hemen AKOVA gelecek. Tarım Bakanımız bunun üzerinde hassiyetle duruyor. “ dedi.

İnci: “Birlikte güzel işler yapacağız. "

Sakarya’nın tüm İlçeleri ile ilgili kapsamlı bir çalışma başlattıklarını vurgulayan Milletvekili İnci, Tarım Bakanı Mehdi Eker ve Sakarya’nın AK Partili 5 Milletvekilinin hassasiyetle ve birlik içerinde çalıştığını ifade etti. İnci son olarak “ Biz diyoruz ki, hep birlikte Sakarya için güzel işler yapacağız. “ şeklinde konuştu.

AK Parti Sakarya Milletvekili Ali İnci, daha sonra danışmanlarına hazırlattığı kitapçık haline getirilmiş raporlarını da basına tanıtmayı ihmal etmedi.

Mustafa Hamdullah ERGİN

GEYVE HABER


#

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs