Adnan Uyumaz 3 kişiyi vurdu, 1 ölü!

Sakarya'da yerel yayın yapan Anadolu Gazetesi'nin patronu ve Adapazarı Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Adnan Uyumaz, Basın İlan Kurumu Şube Müdürü Recep Bolat ve yanında çalışan 2 kişiyi vurdu.
Editör Editör

Anadolu Gazetesi İmtiyaz sahibi, aynı zamanda Adapazarı Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Adnan Uyumaz (46), gazetesini denetlemeye gelen Basın İlan Kurumu görevlilerini tartışma sonucu kurşun yağmuruna tuttu. Olayda İstanbul’dan gelen Basın İlan Kurumu görevlisi Devrim Ergin Özergin (43) yaşamını yitirirken, Basın İlan Kurumu Sakarya Şube Müdürü Recep Bolat (46) ile denetleme kurulunda görev alan yerel Yeni Sakarya Gazetesi çalışanı Mustafa Söke (36) yaralandı.

Olay bugün saat 09.30 sıralarında Adapazarı Adnan Menderes Caddesi'nde bulunan yerel Anadolu Gazetesi bürosunda meydana geldi. Basın İlan Kurumu Sakarya Şube Müdürü Recep Bolat ile İstanbul’dan görevli olarak gelen denetmen Devrim Ergin Özergin, Anadolu Gazetesi bürosuna giderek, gazetenin resmi ilan alabilme koşullarına uygun olup olmadığını denetlemeye başladı. İddiaya göre yerel gazete sahibi Adnan Uyumaz, gazetesini denetlemeye gelen Basın İlan Kurumu görevlileri ile tartıştı.

Görevlilerin denetim yaptığı sırada; Devrim Ersin Özergin’e dönerek ‘Geçen gazeteye ceza kesen sen miydin?' diyerek silah çektiği, bu sırada Şube Müdürü Recep Bolat’ın ‘Ne yapıyorsunuz Adnan Bey’ demesi üzerine önce Şube Müdürü Recep Bolat’a ateş ettiği daha sonra da Devrim Ersin Özergin'e de kurşun yağdırdığı belirlendi.

Bu sırada denetime gelen ekipte yer alan diğer BİK çalışanı Ökkeş Buğra Atılgan’ın olay yerinden koşarak hızla uzaklaştığı, yandaki otelin terasına çıkıp, buradan yaşananları çevreye haber verdiği öğrenildi.

Atılgan’ın peşinden koşan Adnan Uyumaz'ın, bu sırada denetleme yapılan odaya giren Yenisakarya gazetesi çalışanı Mustafa Süke ile karşılaştığı ve Süke'ye de bir kaç el ateş ettiği kaydedildi.

2 şarjör mermi attı
Tartışma sırasında öfkelenen Adnan Uyumaz üzerinde bulunan 9 mm çapındaki tabancayı çekerek peşpeşe ateş etmeye başladı. Gazete çalışanlarının anlatımına göre yaklaşık 30 saniye süreyle iki şarjör boşaltan Adnan Uyumaz'ın, Basın İlan Kurumu Sakarya Şube Müdürü Recep Bolat'ı 3 kurşunla, Yeni Sakarya Gazetesi çalışanı denetmen Mustafa Söke'yi 11 kurşunla, İstanbul’dan gelen Devrim Ergin Özergin'i de 11 kurşunla vurduğu anlaşıldı.

Gazeteye gelen 112 ambulansı ile hastaneye kaldırılan yaralılar ameliyata alındı. Ancak yaralılardan Devrim Ergin Özergin kurtarılamadı. Diğer yaralılardan Mustafa Söke’nin sağlık durumunun ağır olduğu, Basın İlan Kurumu Sakarya Şube Müdürü Recep Bolat’ın ise ameliyatının devam ettiği bildirildi.

Uyumaz kaçtı
Olay sonrasında Adnan Uyumaz, şoförü ve bir arkadaşıyla birlikte kaçtı. Polis şoförü olaydan bir saat sonra yakalarken, Uyumaz'ın başkanı olduğu Adapazarı Şoförler ve Otomobilciler Odası’nda da arama yaptı.

Vali Mustafa Büyük olay sonrasında Sakarya Emniyet Müdürü Mustafa Aktaş ile birlikte yaralıların tedavi gördüğü hastaneye gelerek bilgi aldı. Vali Büyük herhangi bir açıklama yapmadı.

30 adet boş kovan bulundu
Bu arada saldırı sonrasında polis olay yeri olan gazetede 30 boş kovan buldu. Saldırıyı gerçekleştiren gazete patronu Adnan Uyumaz’ın aylık 25 bin lira olan resmi ilanının kesilmesi nedeniyle tartıştığı öne sürüldü. Basın İlan Kurulu Sakarya’da tirajı 500’ün altında olan gazetelere resmi ilan vermiyor.

Gazetesinin dağıtımını kendi yapan Uyumaz’ın, bu dağıtım sırasında bazı iddiaların gündeme gelmesi üzerine Basın İlan Kurumu'nun gazetede denetleme yapmak istediği öne sürüldü. Şeker hastası olduğu belirtilen Uyumaz’ın yakalanması için polis araştırmasını sürdürüyor.

Mustafa Hamdullah ERGİN

#

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs