Akbıyık, İlçeye Bağlanan Köyleri Ziyaret Etti

Geyve Kaymakamı İdris Akbıyık, beraberindeki heyetle İlçeye Yeni Bağlanan Köyleri Ziyaret etti.
Editör Editör

Kaymakam İdris Akbıyık’a köy gezisi programında; İlçe MEM Beşir Nalbant, Geyve Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Taner Katipoğlu, Geyve Özel İdare Müdürü Resül Şenel, Geyve Orman İşletme Müdürü Selçuk Kurtbal, Geyve Genel Meclisi Üyesi Neşet Çakır ve Geyve Haber ile Geyve Medya basın mensupları eşlik etti.

İlk Ziyaret Çay Köyü
Kaymakam Akbıyık ve beraberindeki heyetin ilk durağı Çay Köyü oldu. Köye gelen misafirleri Muhtar Suat Kolsuz karşıladı. Muhtar Kolsuz: “Acil Afet Genel Müdürlüğüne, köyümüzün heyelan nedeni ile taşınması talebimiz iletildi cevap bekliyoruz. 36 hane taşınacak, 3 km yol gerekiyor.” dedi.

İkinci Ziyaret Doğancıl Köyü
Geyve Kaymakamı İdris Akbıyık ve beraberindeki heyetin 2. Durağı olan Doğancıl Köyünde konukları Muhtar Mehmet Özkul karşıladı. Özkul: “Doğancıl Köyü 22 hane, Eskiciler Mahallesi 12 hanedir. Su sorunumuz var, Çay Köyü ile suyu paylaştık. Köylüler sularını tankerler ile taşıyor.”dedi.

Üçüncü Ziyaret Poydular Köyü
Köy Muhtarı Mahmut Bilgiç misafirlerini köy girişinde karşıladı. Gelen misafirler için Cami girişinde yer hazırlandı. Muhtar Bilgiç: “Köyümüz 30 hanedir ve 110 nüfus var. İçme suyu sıkıntımız vardır. 8 km suyolu yapılıyor. Bazı sokaklarımızda kanalizasyon var.”dedi.

Dördüncü Ziyaret Sabırlar Köyü
Sabırlar Köyü Muhtarı Naci Çelik misafirlerini köy girişinde karşıladı. Cami yanındaki meydanda kurulan masada misafirlere meyve ve çay ikram edildi. Çelik misafirlerine eski camiyi ve köy sokaklarını gezdirerek bilgiler verdi. Muhtar Çelik: “30 hane Sabırlar’da, 10 hane Kayadibi’nde, 2 hane Kurtlar Mahallesi’nde yaşıyor. Köy içmesuyu şebekemiz kifayetsizdir.”dedi. Muhtar ve misafirler köyde pekmez yapan bir aileyi ziyaret etti.

Geyve Kaymakamı İdris Akbıyık: “İlçemize yeni bağlanan köylerimizi ziyaret ederek, muhtarlarımızdan bilgiler aldık. Su sıkıntısının ortak sorun olduğunu gördük. Köylerde genç nüfusun olmaması ilginç tabi, okumak veya çalışmak amaçlı köylerden ayrılıyorlar. Birkaç yıl sonra köylerde yaşayan nüfus kalmayacak. Sorunların çözümü için gereken önlemler alınacak. dedi.

Köy ziyareti sonunda, geziye katılan heyet ile birlikte Soğuksu Köyü’ndeki bir tesiste yemek yiyen kaymakam İdris Akbıyık’a bir ziyaret için ilçeye gelen Karapürçek Kaymakamı Yusuf İzci ve Milli Eğitim Müdürü İsmail Doğramacı, Taraklı Kaymakamı Ömer Yılmaz ve Belediye Başkanı Tacettin Özkaraman da eşlik etti.

Mustafa Hamdullah ERGİN

mh_ergin@hotmail.com
hamdullahergin@gmail.com
OFİS Tel: 0 264 517 52 90
GSM “ : 0 534 404 77 55
“ “ : 0 542 250 44 90

#

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs