Dişli: "Güçlü Bir Yönetim İçin Güçlü Destek Gerekli"

AK Parti Milletvekili adayı, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun Dış Ekonomik İlişkiler Danışmanı Şaban Dişli, İlhan Tan Tesisleri’nde bir araya geldiği Geyveli mahalle muhtarlarından partisine destek istedi.

Editör Editör

Türkiye’de yeniden güven ve istikrarı için AK Parti’nin tek başına iktidara gelmesi gerektiğini söyleyen Dişli, “Bugün birbirimize kenetlenme zamanı” dedi.

AK Parti Sakarya milletvekili adayı Şaban Dişli Geyve mahalle muhtarları ile "İlhan Tan Tesisleri Gizli Bahçem Restoran"da kahvaltılı bir toplantı gerçekleştirdi.

Programa; Geyve Belediye başkanı Murat Kaya, AK Parti ilçe başkanı Muhittin Irmak, AK Parti Sakarya Milletvekili adayı Şaban Dişli, AK Parti Gençlik Kolları başkanı Faruk Koç, AK Parti Geyve Belediyesi Meclis üyeleri, merkez ile mahalle muhtarları  katıldı.

AK Parti Geyve ilçe başkanı Muhittin Irmak yaptığı kısa hoş geldiniz konuşmasında muhtarlara: "Sizler köylerin önde gelenlerisiniz bizde sizlerden geçen seçimlere oranla biraz daha fazla gayret sarf etmenizi istiyoruz."dedi.

Geyve Belediye başkanı Murat Kaya: "Buraya kadar zahmet edip geldiğiniz için hoş geldiniz şeref verdiniz." diyerek söze başladı.

Geyve’de çok şanslı ilçe başkanlığı ve belediye başkanlığını yaptığını ifade eden Kaya: "Bunu 3 dönemdir bölgemizden milletvekilliği yapan Şaban Dişli’ye borçluyum. Bölgemizden bir milletvekili olması çok önemli. Ben Ankara’da her bakanla Şaban Dişli sayesinde birebir görüşüp, sorunlarımızı aktarma şansı buldum. Bugün Geyve’ye yapılan tüm yatırım ve hizmetin altında Şaban Dişli’nin emeği vardır. O nedenle bu seçimde daha güçlü destek verelim ki, güçlü hizmet alalım.” dedi.

Geyve’de Fark Atmalıyız

AK Parti’nin hizmetlerini anlatıp, geçmişte yapılanların, verilen vaatlerin teminatı olduğunu söyleyen Milletvekili adayı Dişli ise “Belediye başkanlarımız seçimlerden önce ne yapacaklarına dair seçim beyannamelerinde sözler verdiler ve bu sözleri tutmaya çalışıyorlar. Tutmaları içinde bizde yardımcı ve destek oluyoruz. Sizler bize ne kadar güçlü destek verirseniz, bizlerde sizler için bir şey isterken daha güçlü oluruz. Geyve bugüne kadar bize hep destek oldu. Bu bölgenin farkını göstermeliyiz ki, bizden sonra da Güney’den bölgeyi temsilen bir kişi olsun desinler” şeklinde konuştu.

Seçmenin Gücü

Demokrasilerde belediye başkanlarına, milletvekillerine, başbakana, cumhurbaşkanına seçmenin güç verdiğini kaydeden Dişli, Gezi olaylarını örnek göstererek; “Gezi olaylarında hepiniz gördünüz. Dönemin başbakanı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı Afrika ziyareti dönüşünde havaalanında 500 bin kişi karşıladı. Tüm dünya Türkiye’nin liderinin arkasındaki halk gücünü gördü. O gücü görmeselerdi, bugün Türkiye çok farklı olurdu.” 

Sevgi ve Barış Dili

"Dünyada çok önemli gelişmeler oluyor ve Türkiye’yi aynı Ortadoğu ülkelerine  benzetmeye çalışıyorlar” diyen Milletvekili adayı Dişli, “Bezim birlik beraberliğe ihtiyacımız var. Önce çocuklarımıza ve etrafımıza bu birliktelik dilini aşılamamız lazım. Nefret dilinden biz kurtulmamız lazım.  Sosyal medya üzerinden o kadar çirkin operasyonlar yapıyorlar ki, algı operasyonu ile kin ve nefret aşılıyorlar. Bizim sevgi dilini, barış dilini yaymamız lazım” ifadelerine yer verdi.

Ekonomi Durgunluğa Giriyor

Ülke ekonomisine de değinen Dişli, son iki yıldır ekonomik olarak patinaj yapıldığını kaydetti. Dişli, “Yüzde 2, 5 ile 3, 5 aralığında büyüyoruz. Bizim nüfusumuz zaten o kadar büyüyor. Ortalama yüzde 5 büyümeliyiz ki, Avrupa’ya 10-15 yıl içinde yetişelim. Şuanda bir durgunluk dönemindeyiz. Güçlü bir iktidar olmamız lazım.  Bu işin ekonomik boyutu. Siyasi boyutundan baktığımız zaman, bir Ortadoğu haritasının yeniden dizayn etme çalışması var. Bu bölgede Türkiye güçlü bir ülke olmak zorunda. Sadece Türkiye’deki Müslümanların değil, bölgedeki tüm Müslümanların haklarını koruyacak olan tek ülke Türkiye’dir.” dedi.

Yetkili Sizlersiniz

“Hangi siyasi parti olursa olsun tek başına iktidar olması şart” diyen Dişli, sözlerine şöyle devam etti;

“Alın başınızı iki eliniz arasına düşünün. Bu işi en iyi kim yapabiliyor, karar verin. Sizler köylerinizde yetkili insanlarsınız. Ailenizden başlayarak vatandaşlarımıza, hemşerilerimize bu konuları anlatmanız lazım. Bu ülkede birlik, beraberlik, kardeşliği yeniden inşa etmemiz gerek. Biz bin yıllık bir geçmişe sahibiz. Muhteşem bir mozaik içerisinde hep birlikte yaşıyoruz. Yeniden güçlü bir iktidar, güçlü bir hükümet oluşturmalıyız. 2002’den önce bir mermiyi bile ithal etmek zorundaydık. Bugün Türk bilim adamları, Türk mühendisler, işçilerle kendi ihtiyaçlarımızı yapıyoruz. Geçen gün kendi gemimizi denize indirdik. Altay Tankı’nı Sakarya’da üretiyoruz. Kendi milli gücümüzü oluşturmak zorundayız. Her şey güvene bağlı.”

13 Yıllık Hizmet

13 yıllık AK Parti Hükümeti ile Gevye’ye yapılan yatırımları da tek tek anlatan Dişli, “Bakın Geyve’nin altyapısı tamamen yenilendi. Su sıkıntımız yok. Göletlerimiz, yeni devlet hastanemiz, öğrenci yurdu inşaatlarımız devam ediyor. Geyve hak ettiği hizmetleri alıyor, almaya devam ediyor” dedi.

Hizmete Teşekkür

   Dişli, daha sonra muhtarların sorunlarını dinledi. Muhtarlar 3 dönem bölgelerinden milletvekili seçilen Şaban Dişli’ye her istediklerinde çok rahat ulaştıklarını ve sorunlarını aktarıp çözüm bulduklarını belirterek, yapılan hizmetlere teşekkür ettiler. Bazı muhtarları ise mahallelerinde yaşanan ufak tefek sıkıntıları dile getirerek, sıkıntıların giderilmesini istedi.

İlhan Tan Tesisleri; şef ile garsonlarının şık giyim ve yaptıkları hizmet ise takdire şayan bir görüntü sergiledi.

Programın bitiminden sonra; AK Parti amblemi olan poşet içinde bir adet seccade, üzerlerinde Şaban Dişli yazan tükenmez kalem ile çakmak hediye edildi.

Mustafa Hamdullah ERGİN

GEYVE HABER


#

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs