Ölenlerin Listesini Tuttu

Taraklı'da yaşayan Mehmet CAN 20 yıldır Taraklıda ölenlerin listesini tutuyor.
Ali ARICI Ali ARICI

Taraklı İlçesi Yusuf Bey Mahallesi'nde ikamet eden Selim Mehmet lakabıyla tanınan Mehmet Can (74) 1987 yılından itibaren ölenlerin listesini tuttu. Bu görevi 1987 yılında Abdullah Çakır'dan aldığını ifade eden Mehmet Can şunları söyledi:

"- Rahmetli Abdullah ÇAKIR, Yıllar öncesinden Taraklı'da ölenlerin sayısını tutmuş, ne zaman nerede, kaç yaşında ve hangi sebeple öldüğünü hiç üşenmeden bir bir not tutup defterine kaydetmiş. O zaman onun yazdığı defter arap harfleriyle yazılı olduğu için, ben tabii ki okuyamadım. Abdullah Amca bana bu görevi verirken şöyle dedi:

'-Bak evladım, ben özel bir ilgimden dolayı üzerime şart olmayan böyle bir vazifeyi kendi isteğimle üstlendim. Bu görevi bundan sonra bir kişinin yapmasını istiyorum. En uygun olanı da sensin,ben seni layık görüyorum. Bundan sonra bu vazifeyi sana veriyorum, sen de zamanı gelince bu vazifaeyi götürebilecek bir kişiyi bulup teslim etmeni vasiyet ediyorum'


O günden bu güne ben de üzerine düşen bu vazifeyi hakkıyle yaptığını söyliyen CAN;’’ Şimdi ben size 1987'den 2007'te kadar ölenlerin kısaca bilgisini vereyim.:
248 erkek, 220 kadın olmak üzere toplam 468 kişi vefat etmiştir. Taraklı'mızda yılda ortalama olarak ölenlerin sayısı 25'e tekabül etmektedir. Ayrıca küçük yaşta ölenlerin sayısı da toplam 7'dir’’. Dedi.


Şimdi ise benden sonra bu defteri teslim edeceğim kişiyi belirledim. Bu günlerde bu defteri o kişiye emanet edeceğim. İnşallah bu karşılıksız görevi onlar da devam ettirirler.

#

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs