Kışlık Erzaklar Hazırlanıyor

Geyve ve Mahallelerindeki Ev Hanımları Kışlık Yiyeceklerini kurutulmuş ve vakumlu olarak hazırlamaya başladı.
Editör Editör

Kış aylarının vazgeçilmezleri
Bayanlar Özellikle Kış aylarında yiyecekleri; Tarhana, kuskus, erişte, yufka gibi hamur işi yiyeceklerin yanı sıra; reçel, kuşburnu marmelatı, biber, domates ve patlıcanları kurutmaya başladı.

Ev hanımlarının büyük uğraşı
Sonbahar’ın bitip kış aylarının gelmesi ile birlikte kışlık erzakların yapımına devam ediliyor.

Geyve ve Mahallelerindeki ev hanımları kışlık yiyeceklerini hazırlamak için harıl harıl uğraş veriyor.

Toplu alınan malzeme
Pazardan biberlerin ve patlıcanların toplu olarak alınması halinde kilosu 0.80-1TL.domateslerin de kilosunu 0.75-1TL.den bol miktarda satın alarak kışlık hazırlıklarını tamamlıyorlar.

Evde hazırlananlar daha leziz
Evlerde hazırlanan domates salçalarının daha lezzetli olduğunu belirten Pembe Çam: “Yıllardır evde domates salçası yapıyoruz. Kışlık erzak olarak; patlıcan, domates biber veya taze fasulye gibi sebzeleri kurutarak da tüketimini yapıyoruz. Pazardan hiç hazır salça almadık. Evde kendimizin yaptığı salçalar daha lezzetli olmaktadır."dedi.

Evde salça yapımı
Domates salçası yapımını da anlatan Pembe Çam: "Domatesleri iyice suyla yıkadıktan sonra küçük küçük doğramaktayız. Doğranan domateslerin içersine bol miktarda tuz attıktan sonra ateşte pişirip karıştırtırıyoruz.

İyece domatesler eridiğinde onları kaplara alarak makinede çekeriz. Daha sonra bir kazan içinde ateş üzerine koyarak içinde bulunan su kaçıncaya kadar karıştırırız. Salçamız hazır hale gelir.

Sıcak doldurulur
Sıcak iken kavanozlara doldurarak vakumlar ve saklarız. Bir aile yıllık olarak yaklaşık olarak 50 Kg domates salçası tüketimi yapmaktadır. Kendi elimizle yaptığımız salçayla güzel ve leziz yemekler yapılır.
İsteğe göre kahvaltılık için bundan acıka, yağda kızarmış salça ve sade olarak da yenebilir. Ateşte pişirilmezse fazla lezzetli olmaz. "dedi.

Minikler Yardımcı
Büyükler bütün bu uğraşları verirken miniklerde abla, anne ve anneannelerine yardımcı olmaktan geri kalmadı.

Mustafa Hamdullah ERGİN


GEYVE HABER

 


 

#

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs