Hüseyin ÖZÇELİK Hüseyin ÖZÇELİK Politik Cadde

Sakarya Park ve Başkan Toçoğlu'nun Cesareti

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkan’ı Zeki Toçoğlu hafif raylı sistem, hidroelektrik santrali, Gar ve Orhan Camii Meydanları, Çark Deresi Rekreasyonu, Yenikent ve Korucuk Park projeleri gibi “prestij projeleri” ardından şimdi de “rüya proje” olan Sakarya Nehri Rekreasyon Projesi kapsamında “Sakarya Park’ın” yapımına başlıyor.

Sakarya Nehri’ni akıp giden bir nehir olmaktan çıkartarak Sakarya’ya” hayat veren” konuma dönüştürecek olan Sakarya Park’ın ilk etabı 120 dönümden oluşuyor. İçerisinde yürüyüş yolları, piknik alanları, kafeterya, restoran, park ve spor alanları, amfi sinema, tiyatro ve otopark gibi sosyal donatı alanları yer alacak proje hem hacim hem de sosyal alanlarıyla bir rüya proje.

AK Parti döneminde artsa da Sakarya’ya her iktidar döneminde az veya çok yatırımlar yapıldı. Sakarya’nın eksiği yatırımdan ve hizmetten çok prestij, rüya ve çılgın projelerdi. Başkan Toçoğlu’nun, “yaşam kalitemizi arttıran” ve “Sakarya’yı gelişmiş bir şehre dönüştüren” hafif raylı sistem, HES, artıma tesisleri, rekreasyon, kültür merkezleri bulvar ve meydan projeleri de prestij projeler sayılabilir. Ama “Sakarya’nın dünyanın sayılı şehirlerinden birisi olması için prestij projelerin ötesinde çılgın ve rüya projelere ihtiyacımız vardı.” Londra, Paris, Barselona, Amsterdam, Berlin, Dubai vb kentler rüya ve çılgın sayılabilecek projelerle dünyanın marka kentlerine dönüşmüşlerdir.

Sakarya kurulduğundan beri görev yapan her belediye başkanlarının kafalarında Sakarya Nehriyle ilgili mutlaka çılgın/rüya sayılabilecek projeler olmuştur. Osmanlı’dan beri hayali kurulan bu projeyi gerçekleştirmek üzere harekete geçme “cesaretini” Başkan Toçoğlu gösterdi. Sakarya Park, çılgın ve rüya bir projedir. Bu “ihtiraslı”, “güç” ve “cesaret” isteyen iş “Başkan Toçoğlu’nun kişiliğine uygun düştüğü kadar”, “bize de Sakarya’nın nerelere geldiğini de gösteriyor”. İsmiyle “müsemma” böyle “rüya bir projeyi” hayata geçirebilecek bir düzeye varmış bir şehir Sakarya.

“Herkesin de Başkan Toçoğlu’nun bunu yapabileceğine güveni tam”. Kamuoyu, muhalefet, STK’lar ve basın bu projenin yapılıp yapılamayacağını değil, yararlarını ve gerekliliğini tartışacaklar. Tabi olaya ideolojik bakan ve AK Parti ile Başkan Toçoğlu’na düşman oldukları için bilinçaltlarında “Ben bir şeyi Zeki Toçoğlu yapacaksa kendimin ve çocuklarımın hayrına da olsa karşı çıkarım” düşüncesiyle hareket eden bazı isimler mutlaka projeye bir “kulp” bulacakladır. Sonuçta Sakarya Park bir rüya proje. Bu projeyle artık Sakarya’nın büyük hacimli dev projeler yapabilecek gelişmişlik seviyesine ulaştığını da görmüş olduk. Ayrıca projenin Sakarya’ya sadece Türkiye’de değil uluslara arası boyutta da büyük bir “prestij” kazandıracağı da kesin.


NOT: Sakarya Yenihaber Gazetesi Genel Yayın Müdürü Sezai Matur, önceki gün yine şahsımı hedef alan ve hiçbir şekilde gerçeği yansıtmayan, iftiralarla dolu bir “köşe yazısı” yazmış. Kendisiyle şahsıma yönelik yürüttüğü bu karalama kampanyası nedeniyle, yasal haklarımı kullanarak adalet önünde hesaplaşacağız.
 

 
 

#

YAZARIN SON YAZILARI

Sakarya’da ki AK Partili Belediye Başkanlarında ki Kronikleşen Metal Eskimesi

Sakarya’da ki AK Partili Belediye Başkanlarında ki Kronikleşen Metal Eskimesi

AK Parti’de Yeni Siyaset Dönemi ve Uncuoğlu, Üstün ve Toçoğlu

AK Parti’de Yeni Siyaset Dönemi ve Uncuoğlu, Üstün ve Toçoğlu

AK Parti Milletvekilleri Üstün ve Yavuz’dan MHP’lilere Sıcak Mesajlar

AK Parti Milletvekilleri Üstün ve Yavuz’dan MHP’lilere Sıcak Mesajlar

Yaşam Endeksi Araştırmasında Sakarya’nın eksik yanları

Yaşam Endeksi Araştırmasında Sakarya’nın eksik yanları

Başkan Toçoğlu’nun açıklayacağı 2016 projeleri için beklenti büyük!

Başkan Toçoğlu’nun açıklayacağı 2016 projeleri için beklenti büyük!

AK Parti 1 Kasım’da Sakarya’da tarihi rekor kırdı

AK Parti 1 Kasım’da Sakarya’da tarihi rekor kırdı


GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs