PANORAMA-2012’DEN Kısa Kısa

Zeytin dededen, bağ babadan kalmalı
Geyveli üreticilerin bazıları yaşlı ayva ve elma bahçelerini sökerek yerine; Amerikan Karası’da denilen Alfons(Michel Paliare) veya Redglobe çeşidi üzüm dikiyor.
Editör Editör

Evinin yanındaki Ayva bahçesini sökerek yerine erken yetişen cins üzümler diktiğini anlatan Üzüm yetiştiricisi Cemil İzmir GEYVE HABER muhabirimize şöyle konuştu: “Alfons veya Redglobe cinsi üzümlerin en büyük özelliği ise dikildikten 6 ay sonra tek tük üzüm vermeğe başlayıp bir yaşına gelince bütün fidelerin tamamı üzümle yüklenmesi.

İki yaşına gelince üzüm bağının tamamı yeterli bir şekilde üzüm vermeğe başlıyor. 15 Temmuz’dan itibaren ürün almağa başlayınca pazarda hemen yerini almaktadır.”


Şifa deposu Trabzon Hurması pazarda
Halk arasında 'Cennet Hurması' olarak da bilinen ve kışın eksi 12 ile 18 derece arasındaki soğukta ayakta kalabilen Trabzon hurmasının kanser başta olmak üzere birçok hastalığı önlediği, cilt güzelliği ve 'diyet' açısından önemli bir yere sahip olduğu belirtiliyor.
Trabzon hurması (Diospyros kaki), abanozgiller (Ebenaceae) familyasından bir ağaçtır.

Trabzon Hurması yetiştiricisi Şaban Yiğit; bu meyvenin İnsan sağlığı açısından çok önemli bir meyve türü olmasına rağmen Trabzon hurmasının üretimi çok düşük seviyelerde kalmakta olduğunu belirterek sözlerine şöyle devam etti: “Aslında bu meyvenin kıymetini bilmiyoruz.

Mal müdürüne veda yemeği
Geyve Mal Müdürü Şalvarcı’ya veda yemeği verildi.

3 buçuk seneden beri Geyve mal müdürlüğü yapan Mahmut Şalvarcı, Sakarya- Erenler ilçesi mal müdürlüğüne atanınca; sevenleri veda yemeği düzenledi.

İlhan Tan tesislerinde düzenlenen veda yemeğine; Geyve kaymakamı İdris Akbıyık, Vergi Dairesi müdürü Ali Kalkan, vergi dairesi ve mal müdürlüğü personeli, muhtarlar ile çok sayıda esnaf katıldı.

Geyve Kaymakamı İdris Akbıyık, mal müdürü Şalvarcı’ya plaket ve Teşekkür Belgesi verirken:”Mahmut Bey’le birlikte çalışmaktan memnunum. Başarılı çalışmalarından dolayı kendisine teşekkür ediyor, yeni görev yerinde başarılar diliyorum.” dedi.

Geyve Kaymakamı Akbıyık 3. Diplomasını Alacak
Geyve kaymakamı İdris Akbıyık 3. Fakültenin diplomasını almak için eğitime devam ediyor.

Geyve Kaymakamı İdris Akbıyık: “1986 yılında Malatya- Polat Lisesi’ni bitirdim. 1990 yılında da Ankara Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi’nden mezun oldum.

Düşüncem kaymakam olmaktı. Körfez Savaşı nedeniyle, kaymakamlık sınavının 2 yıl açılmayacağını öğrenince; İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü Polis Akademisi’ne girdim. 1992 yılında Polis Akademisi diplomasını aldım.

Şimdi de Erciyes Üniversitesi Uluslar arası İktisat ve İktisadi Gelişim Fakültesi’ni bitirmek için Tez hazırlıyorum. Nasip olursa 3-4 ay içinde diplomamı alacağım. Okumayı çok seviyorum.”dedi.

Başhekim Akgül’den Tıp Bayramı Mesajı
Geyve Devlet Hastanesi Başhekimi Opr. Dr. Murat Akgül 'Tıp Bayramı ile ilgili açıklama yaptı.
14 Mart “Tıp Bayramı”olmasına rağmen gün boyunca operasyona giren Akgül’ün ameliyatlarını bitirdikten sonra kendisi ile görüştük.

İkram ettiği çikolatayı aldık.

İkram ettiği çaylarımızı yudumlarken “Tıp Bayramı”nız kutlu olsun diye söze girdik.

Bütün günün verdiği yorgunluktan sonra bize zaman ayırdığı için kendilerine teşekkür ettik.

Opr. Dr. Murat Akgül bize şunları söyledi: “Tıp camiası bugün büyük bir fedakârlıkla çalışıyor. Bedenen ve ruhen yorulmuş durumda. Bizlerin üzerindeki yorgunluğu alan ise; hastalarımızın bizlere yaptığı teşekkürdür.

Hastalarımızın bizlere yaptığı teşekkür üzerimizdeki yorgunluğu almakla kalmayıp daha şevkle çalışmamıza sebep oluyor. Geyveliler bunu gördü. Bütün hekimlerimiz; işlerini en iyi bir şekilde yapıyorlar. Yeni hastanemiz yapıldığında daha kaliteli hizmetler vereceğimize inanıyorum.”dedi.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Coşku ile Kutlandı
Geyve, Cumhuriyet Meydanı’nda Ulusal egemenlik ve çocuk bayramı coşku ile kutlandı.
Cumhuriyet Meydanı’nda yapılan törene; Geyve Kaymakamı İdris Akbıyık, Geyve Belediye Başkanı Murat Kaya, Garnizon Komutanı Jan.Üstğm. Lütfü Varol, AK Parti ilçe başkanı Muhittin Irmak, siyasi parti temsilcileri, daire amirleri, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.
Tören; Geyve kaymakamı İdris Akbıyık, Jandarma karakol komutanı Üsteğmen Lütfü Varol ve Geyve belediye başkanı Murat Kaya’nın öğrencilerin ve vatandaşların 23 Nisan bayramını kutlamaları ile başladı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşının hep birlikte okunmasından sonra Geyve MEM Beşir Nalbant 23 Nisan'ın önemini belirten bir konuşma yaptı.

GFSK'dan İkinci Sergi
Geyve Kaymakamlık Halk Eğitim Merkezi müdürlüğü GFSK ikinci fotoğraf sergisini açtı.

GFSK(Geyve Fotoğraf Sanatı Kulübü) ile HEM Fotoğrafçılık kursiyerleri; Geyve Kaymakamlık Kültür Merkezi ve Öğretmenevi bünyesinde ikinci fotoğraf sergisini açtı.

İkinci fotoğrafçılık kursunu bitiren kursiyerlere belgeleri verildi.

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı 93. Yılı Kutlandı
Geyve’de 19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı’nın 93. yılı coşkulu törenle kutlandı.
Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü tarafından Çelenk sunuldu. İstiklal Marşı beraberce okundu.

Cumhuriyet Meydanındaki törenin sunumunu Türkan Yürek ve Yılmaz Yürek yaptı.

Gençlik adına; Geyve METEM öğrencisi İlknur Şenol konuştu.

Orta Dereceli Okullar adına; Geyve METEM öğrencisi Kübra Nur Uysal, Gençlik şiirini yorumladı.

Geyve METEM öğrencisi Azem Ay; Orta Dereceli Okullar adına Atatürk’ün Gençliğe Hitabesini okudu.

HEM’den Belge Töreni
Geyve HEM Müdürlüğü Kurslarının ‘Yılsonu Belge Töreni’ Geyve Kaymakamlık Kültür Kültür Merkezi ve Öğretmenevi Salonu’nda yapıldı.
Törene; Sakarya Valisi Mustafa Büyük ve Eşi, Sakarya İl Jan. Komutanı Eşi, İl Emn. Müd. Eşi, Geyve Kaymakamı İdris Akbıyık ve Eşi, İlçe Emniyet Müdürü Ali Sarıkaya ve Eşi, protokol üyeleri ve kursiyerler katıldı.

Tören programını HEM Kurs Usta Öğreticisi Nagihan Özdemir sundu.
İlçe HEM Müdürü İrfan Karaçayır açılış konuşmasını yaptı.
Necip Fazıl Kısakürek İÖO ‘Muş Yöresi Halk Oyunları Ekibi’ gösterisini sundu.

Kursiyerler adına Çiğdem Kotan konuştu. Düzenlenen şiir yarışmasında İÖO dalında 1. olan Buse Sertel ‘Yirmidört Kutlu Çınar’ şiirini seslendirdi.

Geyve HEM Sergi Açtı
Geyve Kaymakamlığı Halk Eğitim Müdürlüğünün açtığı yılsonu sergisini açılış kurdelasını Sakarya Valisi Mustafa Büyük kesti.

Geyve Kaymakamlığı Kültür Merkezi ve Öğretmenevinde düzenlenen sergi açılışına; Sakarya valisi Mustafa Büyük, Geyve kaymakamı İdris Akbıyık, Geyve belediye başkan vekili Fatma Ayhan Yalçın, Alifuatpaşa belediye başkanı Şuayip Erkan Çalık, İl Milli Eğitim Müdür yardımcısı Hamdi Ünal, İlçe MEM Beşir Nalbant, HEM personeli, okul müdürleri, öğretmenler, kursiyerler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Geyve HEM İrfan Karaçayır: “El emeği, göz nuru eserlerimizin yapımı için kurslarımızın açılışında
Bizlere destek olan Sayın Valimiz Mustafa Büyük’e, Sayın Kaymakamımız İdris Akbıyık’a, Geyve ve Alifuatpaşa belediye başkanlarına, Milli Eğitim Müdürlüğümüze ve diğer dostlarımıza saygı ve şükranlarımı sunarım.” dedi.

Milli Eğitim Müdürü Beşir Nalbant: “Çalışmalarından dolayı Halk Eğitim Müdürlüğünü kutluyorum.” dedi.

Geyve kaymakamı İdris Akbıyık: “Sayın valim, Geyve’de göreve başladığım ilk günden beri mesajım; birinci hedefim, eğitimdir. Bu çalışmalarımız da meyvesini vermeye başladı. SBS ve ÖSS sınavlarında öğrencilerimizin başarısı yükseldi. Ayrıca Halk Eğitim Müdürlüğünün açmış olduğu kurslar sayesinde; Geyve nüfusunun yüzde 15’i el becerisi öğrendi. Proje yarışmasına katılan öğrencilerimiz birincilik ödülleri aldı. Öğrencilerimizin başarısıyla gurur duyuyoruz.”dedi.

Sakarya valisi Mustafa Büyük: “Bir birinden güzel eserleri yapan kursiyerleri tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum.” dedi.

Karate Ailesi İftarda Buluştu
Sakarya İlinin en başarılı amatör salon sporlarından Karate branşı hakem, antrenör ve idarecileri iftarda buluştu.
Kafkas kültür derneğinde yapılan iftara Gençlik hizmetleri ve spor il müdürü Salih Koşu, Karate federasyonu as başkanı Meydan Kobaş, Karate il temsilcisi Özcan Cesur, il müdürlüğünden Ali İhsan Çokan, eski karate il hakem kurul başkanı Hasan Akcan’da katılarak birlik ve beraberliğe destek oldu.

Alifuatpaşa Belediyesinden Geleneksel İftar
Alifuatpaşa Belediyesi'nin 2. İftar organizasyonu gerçekleşti.
Alifuatpaşa Belediyesi, protokol ile vatandaşı, 2'nci geleneksel iftar yemeğinde buluşturdu.

Alifuatpaşa Belediyesi tarafından meydanda düzenlenen iftar yemeğine AK Parti Sakarya milletvekili Şaban Dişli, Geyve Kaymakamı İdris Akbıyık, Geyve Emniyet Müdürü Ali Sarıkaya, AK Parti Sakarya İl Başkanı Recep Uncuoğlu, Geyve Belediye Başkanı Murat Kaya, Taraklı Belediye Başkanı Tacettin Özkaraman, Sinanoğlu Belediye başkanı Hüseyin Sevinç ve kalabalık halk topluluğu katıldı.
Alifuatpaşa Belediye Başkanı Şuayip Erkan Çalık’ın ev sahipliğinde gerçekleştirilen yemeğe çok sayıda katılım olduğu gözlenirken, başkan Çalık’ın davetlileri ilgiyle karşılaması dikkatlerden kaçmadı.
İftar yemeğinin ardından dualar edildi ve sonrasında konuşmalara geçildi.

Çuvallarda Organik Bahçe
Geyve Tepecikler Mahallesi’nde ikamet eden emekli öğretmen Avni Bilgin’in eşi, Ayten Bilgin evinin önünde bulunan yerde organik sebze üretiyor.
Bilgin; bahçesinde domates, biber, patlıcan, salatalık, bamya, taze fasulye, kara lahana, soğan, pırasa, marul, tere, roka, mısır ve benzeri sebzeler üretiyor.

Doğal olan her şeyi severim
Bilgin: “Yeşile, çiçeğe ve doğal olan her şeye meraklıyım. Evimin önünde bulunan boşlukta çuvallar içine gübre koyarak minik bir bahçe yaptım. Temin ettiğim tohumları yetiştirip ektim.”

Genetik yapısı bozul olmayan tohumlar
Diyen Bilgin sözlerine şöyle devam etti: “Komşuda bulunan organik gübreleri taşıdım. Çuvallar içine doldurdum. Genetik yapısı bozulmamış tohumlardan elde ettiğim fideleri bu çuvalların içine diktim.”

Damla sulama
Ayten Bilgin sözlerini şöyle sürdürdü: “Damla sulama sistemi ile suluyorum. Evimizin ihtiyacı tamamen organik olarak elde edilmiş oluyor.”dedi.

Aşırı Sıcaklardan Bunalan Minikler Suni Havuzda Serinliyor
Havaların mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi minikleri aşırı bir şekilde aşırı etkiledi.
Sıcak havayı gören minikler dedelerine aldırdıkları suni havuza doldurdukları su ile serinlemeye çalıştı.
Zişan Fırtına ve Hilal Merve Yiğit: “Hava sıcaklıkları mevsim normallerinin üzerine çıktı. Büyüklerimiz ve bilhassa dedem bizleri çok sevdiği için devamlı gözönünde bulundurmak istiyor. Bunun için dedem bize suni havuz aldı.

Aslında bizde dedemizi çok sevdiğimiz için obnun sözünden çıkmayız. kapımızın önünde avlu var. Etrafı daraba ile çevrili olduğu için rahatlıkla serinlemek için bizde suya girerek serinliyoruz.

Devamlı evimizin yanında, büyüklerimizin ve bilhassa dedemizin bizi göreceği yerde istediğimiz gibi serinliyoruz. Anne-babalarımız da bizler de hatta dedem de memnun.”dedi.

30 Ağustos Coşkusu
30 Ağustos Zafer Bayramı, Geyve Cumhuriyet Meydanı'nda coşkuyla kutlandı.

30 Ağustos Zafer Bayramı Atatürk anıtına çelenk koyma programına Geyve kaymakamı İdris Akbıyık, Garnizon Komutanı Jan.Üst.Teğ. Lütfü Varol, belediye başkanı Murat Kaya, Cumhuriyet Savcısı Musa Çataloğlu, AFP belediye başkanı Şuayip Erkan Çalık, Emniyet müdürü Ali Sarıkaya, AKP ilçe başkanı Muhittin Irmak, İl Genel Meclisi üyeleri Şükrü Çelik ile Neşet Çakır, MHP İlçe başkanı Ahmet Pehlivan, Muharip Gaziler, Milis Kuvvetleri, daire amirleri, askerler, öğretmenler, öğrenciler, vatandaşlar katıldı.

Programı ASML müdür yardımcısı Muhterem Kaya sundu.

Coşkunlar Havai Fişek’te Tatbikat
Geyve’de faaliyet gösteren ‘Venüs – Coşkunlar Havai Fişek’ Fabrikasında, Geyve Belediyesi İtfaiye ekiplerince yangın söndürme tatbikatı yapıldı.

Geyve İtfaiye amirliğinden alınan bilgiye göre, bu tatbikatlar periyodik olarak her yıl tüm çalışanların katılımı ile yapılıyor.

Coşkunlar Havai Fişek Fabrikası’nda yapılan tatbikatta; Geyve Belediyesi İtfaiye Ekibi, İş Güvenliği-İş Sağlığı Uzmanı Murat Altundağ ve fabrika çalışanları görev aldı.

Fabrika Müdürü Murat Özdemir, yemekhanede yapılan sözel eğitim ve bilgilendirmede; Yangın nedir? Yangın çeşitleri nelerdir? Söndürme yöntemleri nelerdir? Soğutma çalışmalarında dikkat edilmesi gerekenler nelerdir? Yangın çıkış sebepleri nelerdir? Yangın sırasındaki önlemler nelerdir? Konularında bilgiler verip, kendilerine tevcih edilen soruları cevapladı.

Geyve İtfaiye Amiri Ali Arslan; ‘Tutuşan Likitgaz Tüpünü Söndürme’ tekniği konusunda bilgi verdi.

Muazzez Giray (Akkaya) Geyve'deydi
Birçok şiire ilham kaynağı olan Muazzez Akkaya (Giray) 2012-13 dönemi başkanlığını yaptığı İstanbul Mühürdar Lions Kulübü'nün yardım girişimi için Geyve'deydi.

Geyve Ali Fuat Başgil Anadolu Lisesi'nin kamera güvenlik sistemlerinin kapasite ve kalite yenilemesine katkı sağlayacak Mühürdar Lions Kulübü'nün başkanı olarak doğup büyüdüğü memleketi Geyve'ye gelen Muazzez Giray hasret giderdi.

Babasının bir kısım arazisini bağışladığı eski adıyla Geyve Lisesi, yeni adıyla Geyve Ali Fuat Başgil Anadolu Lisesi'nin kamera güvenlik sistemleri yenilenecek.

Mühürdar Lions Kulübü saymanı Türkan Akman'ın da katıldığı ziyarette Ali Fuat Başgil Anadolu Lisesi Müdürü Kamil Süzen misafirlere okulu gezdirerek, yapılacak bağış ve çalışmaların ön tespitlerine yardımcı oldu.
Yapılan ön çalışma neticesinde Mühürdar Lions Kulübü'nün finanse edeceği, okulun kamera kayıt saklama deposu 20 günden 90 güne çıkarken; görevini yerine getiremeyen kameraların da değişimini gerçekleştirecek.

Kaymakam Akbıyık, Köy Okullarında İncelemelerde Bulundu
Geyve Kaymakamı İdris Akbıyık; Geyve’ye bağlı Burhaniye ve Büyük Saraçlı Köylerindeki okullarda incelemelerde bulundu.
Kaymakam Akbıyık'a, Geyve Jandarma Bölük Komutanı Jand.Üstğm. Lütfü Varol, MEM Beşir Nalbant ile basın mensupları eşlik etti.
Kaymakam Akbıyık ve beraberindeki heyet Burhaniye Köyü İlkokulu ile Büyük Saraçlı Köylerini ziyaret etti. Köylerde bulunan vatandaşlar ile de görüşen heyet, Burhaniye Köyü Muhtarı Recep Kara ve Büyük Saraçlı Köyü Muhtarı Muammer Yüksel ile görüşerek köylerde bulunan okul binalarının son durumları bilgi aldı.

Cumhuriyet Bayramı 89. Yıldönümü Törenle Kutlandı
Geyve İlçesinde Cumhuriyet Bayramı coşkulu törenlerle kutlandı.
Cumhuriyet Bayramı Kutlama etkinlikleri çerçevesindeki tebrik töreninde; İlçe Kaymakamı İdris Akbıyık, Garnizon Komutanı Jan. Üstğm. Lütfü Varol ve Belediye Başkanı Murat Kaya tebrikleri Kaymakam Makam Odasında kabul etti.

Kutlama programı; Kaymakam, Garnizon Komutanı ve Belediye Başkanının tören alanındaki öğrencilerin ve vatandaşların Bayramlarını kutlamaları ile başladı.

Tören programına; Kaymakam İdris Akbıyık, Jandarma Bölük komutanı Jand. Üstğmn. Lütfü Varol, Geyve belediye başkanı Murat Kaya, daire amirleri, muharip gaziler, milis kuvvetleri, öğrenciler ve halk katıldı.

Saygı Duruşu ve Geyve Atatürk İlkokulu Müzik öğretmeni Erkan Dursun eşliğinde İstiklal Marşı beraber söylendi. Kaymakamı Akbıyık günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı. Kaymakam konuşmasında özetle: “ Cumhuriyetimizin kurulduğu günden bu güne temel amacımız değişmemiştir. Türkiye Cumhuriyetinin temelindeki iddia; vatandaşlarını çağdaş, demokratik ve uygar bir devletin vatandaşı yapmaktır. Cumhuriyetimizin çağdaşlaşma projesi, Türkiye’yi evrensel hukuk prensipleri ile buluşturmuştur. Bu bağlamda ırk, dil, din ve cinsiyet farkı gözetmeksizin tüm vatandaşların eşitliği ve özgürlüğü fikri, toplumsal bütünlüğümüzü sağlayan Cumhuriyetin temelini oluşturmaktadır.” dedi.

Geyve Milis Kuvvetlerinden İstiklal Madalyası hamili Mehmet Kazdal, kahramanlık şiiri yorumladı.

“Cumhuriyetçili İlkesi” konulu konuşmayı, Cumhuriyetçilik ile ilgili konuşma ve şiirler öğrenciler tarafından okundu.

On Kasım; Atatürk’ü Anma Kültür Merkezi’nde Yapıldı
On Kasım Atatürk'ü anma programı ve etkinlikleri, Geyve Kaymakamlık Kültür Merkezi ve Öğretmenevi Konferans Salonunda yapıldı.
Sunum; Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı.

Programa; Geyve Kaymakamı İdris Akbıyık, Geyve Belediye Başkanı Murat Kaya, AK Parti Geyve İlçe başkanı Muhittin Irmak, Geyve MEM Beşir Nalbant, ME şube müdürleri Davut Karamehmetoğlu ile Mehmet Doğan, Geyve Askerlik şube başkanı M. Özer Uysal, Geyve İlçe Emniyet müdürü Ali Sarıkaya, Daire Amirleri, Milis Kuvvetleri, Muharip Gaziler, Öğrenciler katıldı.

Atatürk’ün Hayatı slayt olarak gösterilerek anlatıldı. Atatürk için dış basın ne dedi. Öğrenciler tarafından ifade edildi.

Öğrenciler tarafından Oratoryo yapıldı. Öğrenciler tarafından şiirler okundu. Atatürk’ün hayatı canlandırıldı.

Geyve Orta Okulu korosu; Müzik öğretmenleri Beste Taşkırdı eşliğinde Atatürk’ün en çok sevdiği Rumeli Şarkılarını yorumladı.

Belediyeden Aşure İkramı
Geyve Belediyesi Merkez Sinanbey Camii önünde halka aşure ikramı yaptı.
Geyve Belediye Başkanı Murat Kaya: “Halkımızın milli ve manevi değerlerine saygı gösteriyoruz, önemsiyoruz. Muharrem ayı Müslümanlar açısından önemli ve ibretlik dolu olaylarla dolu bir aydır.

Bu ay vesilesi ile halkımıza ve misafirlerimize aşure ikram ediyoruz. Aşuredeki on farklı nimetin nasıl aşureye has o tada katkı yapıyor ise, toplumumuzdaki farklılıklarında aynı şekilde milli birlik ve beraberliğimize katkı yapmasını sevgi ve kardeşlik ikliminin artarak devam etmesini temenni ediyorum.”dedi.

Geyve, Körfez Büyükelçilerini Misafir Etti
Geyve bu defa Körfez Ülkelerinin Büyükelçilerini misafir etti.
Geyve ile Sakarya çevresinin güzellikleri bu sefer Büyükelçilere Gösterildi.

Geyve’ye gelen büyükelçilere Geyve’nin meşhur AYVA’sı ikram edildi.

Sakarya Kültür ve Turizm Konseyi; Sakarya'nın güzelliklerini gösterip, yatırım potansiyelini, imkân ve fırsatlarını Körfez ülkelerinin büyükelçilerine tanıttı.

AK Parti Sakarya Milletvekili Ayşenur İslam'ın davetiyle gelen diplomatik temsilciler, 11-12 Kasım tarihlerinde Sakarya'yı gezerek Marmara Kalkınma Ajansı (MARKA) tarafından hazırlanan brifinge katıldı.
Körfez ülkeleri büyükelçileri için düzenlenen tanıtma gezisinde heyete, Sakarya Milletvekili Ayşenur İslam, Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Prof. Dr. Mustafa İsen’in eşi, Sakarya Valisi Mustafa Büyük ile eşi Emine Büyük, SATSO başkanı Müjgan Zaman, Geyve Kaymakamı İdris Akbıyık, Geyve Belediye Başkanı Murat Kaya, Geyve İlçe Emniyet Müdürü Ali Sarıkaya, Sakarya İl Kültür Müdürü Hüseyin Yorulmaz, İl genel meclis üyesi Neşet Çakır eşlik etti.
10 Kasım Cumartesi günü başlayan ve iki gün süren gezinin ilk durağı Akyazı oldu. Daha sonra Karasu, Adapazarı, Sapanca’da incelemelerde bulunuldu.

Geyve’ye gelen heyet; UÇAK KARDEŞLER’e ait olan Soğuk hava deposu yanındaki, Umurbey Köyü’nden Alaattin Çiğdem’in Ayva bahçesinden kendilerine verilen sepetlere ayva topladı.

Mustafa Hamdullah ERGİN
Araştırmacı-Gazeteci-Yazar

mh_ergin@hotmail.com
hamdullahergin@gmail.com
OFİS Tel: 0 264 517 52 90
GSM “ : 0 534 404 77 55
“ “ : 0 542 250 44 90

#

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs