Eğitim-Öğretim Açılış Töreni Osmangazi Ortaokulu'nda Yapıldı

Geyve Osmangazi Ortaokulu Çok Maksatlı Salonu’nda yapılan AçılışTörenine; Geyve Kaymakamı İlyas Memiş, Geyve Belediye Başkanı Murat Kaya, Geyve İlçe MEM Mehmet Doğan, ME Şube Müdürleri Aydın Bal ile Tahir Taş, SAÜ MYO Müdürü Nermin Akyel, HEM Müdürü Mustafa Doğan, okul yöneticileri, veliler ile öğrenciler katıldı.

Editör Editör

Geyve Osmangazi Ortaokulu’nda yapılan tören; Saygı Duruşu ve Müzik öğretmeni Çiğdem Abda yönetiminde İstiklal Marşı’nın birlikte okunması ile başladı. 

Programın sunumunu Geyve Osmangazi Ortaokulu Türkçe Öğretmeni Özgür Demirtaş yaptı.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Doğan konuşmasına, İlköğretim Haftasını kutlayarak başladı. 2016-2017 Eğitim ve Öğretim Yılında başarılar diledi. Eğitimin insan yaşamındaki önemine değindi.

İlçe Kaymakamı İlyas Memiş konuşmasına, öğrencilerin ve öğretmenlerin İlköğretim Haftalarını kutlayarak başladı. 2016-2017 Eğitim ve Öğretim yılında başarılar dileyerek, ilçede eğitimde yakalanan başarıların, uygulanmakta olan projelerin payının büyük olduğunu hatırlattı.

Geyve Osmangazi Ortaokulu Müdürü Mustafa Can: “Öğretmen açığı gibi önemli eksiğimize rağmen okulumuzun öğrenci davranışları, akademik başarıları, sosyal etkinlikleri gibi aktivitelerimizde yükselmeler görülmüştür. Bu yükselişimizde başta öğretmenlerimizin çabaları ve çalışmaları, okul aile birliğimizin katkıları, Geyve Kaymakamı İlyas Memiş’in eğitime bakışları GEDEP(Geyve’de değerler Eğitimi Projesi) ile bizleri motive etmeleri, materyal desteklemelerinin katkısı büyüktür.

Ayrıca bu yükselmemizde Geyve Belediye başkanı Murat Kaya’nın belediye imkânlarını okullarımızdan esirgememesi, makine ve malzeme destekleri etkili olmuştur.

Milli Eğitim müdürü Mehmet Doğan’ın tecrübeleri, bilgi ve deneyimleri e-bahar(eğitimde başarı hareketi) bizlere ışık tutacaktır. Bu destek ve katkılarda emek ve çalışmalardan dolayı herkese teşekkür ederiz.”dedi.

Osmangazi Orta Okulu/İmam-Hatip Ortaokulu Müdürü Mustafa Can sözlerine şöyle devam etti: “Geçen yıl Ortaöğrtim Kurumlarına gönderdiğimiz 126 8. Sınıf öğrencisinden; Fen Liselerine 3, Sosyal Bilimler Lisesine 1, Anadolu Liselerine 39, sağlık Meslek Liselerine 3, Anadolu İmam-Hatip Liselerine 32, Anadolu Teknik Liselerine METEM 44, Güzel sanatlar Lisesine 1, Açık Öğretim Lisesine 3 öğrenci yerleşmiştir.

Bu bilgileri geçmişimizi bilmeden, unutmadan ileriyi göremeyiz ve yakalamamız zor olur. Esas olanın kendimiz ile yarışmamız, yenilenmemiz gerektiği ilkemizden dolayı paylaşmak istedim.

2016-2017 eğitim-öğretim yılında kurumumuzun çatısı altında Osmangazi İmam-Hatip Ortaokulumuz açılmıştır. 5. Sınıflarda 3 şubede bugün itibariyle 57 öğrencimiz kayıt edilmiştir. Osmangazi Ortaokulumuzda 13 şubede 295 öğrencinin 5 öğrencisi Özel Eğitim sınıfı öğrencisidir. Her iki okulumuzda 352 öğrenci, 23 öğretmen, 2 Müdür Yard., 2 yardımcı personel ile eğitim-öğretim yılına hazırız.

Osmangazi Ortaokulu/Osmangazi İmam-hatip Ortaokulları ailesi ikliminde ilkelerimizden birisi de; inandıklarımızı yaşamağa çalışmak olmuştur. Bu cümleden olmak üzere 2016-2017 eğitim-öğretim yılında da daha başarılı olacağımıza inanıyorum.” diyen Can sözlerini sözlerini şöyle sürdürdü: “15 Temmuz demokrasimize saldırı girişiminden kurumumuz olarak dersimizi aldık. Vatan Sevgisi, Millet Sevgisi, Bayrak Sevgisini daha ileri boyutta çocuklarımıza anlatmamız gerekmektedir. Şehitlerimizi saygıyla, Gazilerimizi minnetle anıyoruz. Bu duygu ve düşünceler ile hepinize bugünkü heyecanımızı ve mutluluğumuzu paylaşmağa geldiğiniz için teşekkürlerimi arz ediyor, yeni eğitim-öğretim yılımızın okulumuza, ilçemize, ilimize, ülkemize, başarılar getirmesini temenni ediyor, sevgi ve saygılarımla selamlıyorum.” Şeklinde konuştu.

İlköğretim Haftası ile ilgili şiiri, okul öğrencisi Emine Nur Akkaya seslendirdi.

Ortaokula yeni başlayan öğrencilere, abla öğrenciler hoş geldiniz çiçeği verdi.

Program: “15 Temmuz Darbe Kalkışması” ile ilgili hazırlanan video sunumu ile sona erdi.

Mustafa Hamdullah ERGİN

GEYVE HABER

#

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs