Gaziler Günü Coşku İle Kutlandı

Gaziler Günü: Bilindiği gibi- Muharip Gazi, harbe katılıp da, harpten sağ olarak dönen savaşmış kahramanlar için yapılan anma günüdür.
Editör Editör

Gazilik unvanı devlet tarafından verilir. En büyük Gazi, bu unvanı 19 Eylül 1921 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin kararı ile alan vatanın kurtarıcısı ve kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'tür. 2002 senesinde çıkartılan yasa ile 19 Eylül günü Gaziler Günü olarak kabul edilmiştir.

Geyve Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen kutlama programına Geyve kaymakamı İlyas Memiş, Geyve Belediye başkanı Murat Kaya, Geyve İlçe Emniyet Müdür V. Ahmet Demirtaş, , As. Şb. Başk. P. Ütğm. Taner Çolak, daire amirleri, okul müdürleri, öğretmenler, Milis Kuvvetleri, Muharip Gaziler ile vatandaşlar katıldı. 

Kaymakam İlyas Memiş, program öncesi törene gelenlerle tek tokalaşım Gaziler Günü’nü kutladı.

Cumhuriyet meydanında bulunan Atatürk anıtına Geyve Kaymakamlığı, Garnizon Komutanlığı, Geyve Belediyesi ile Muharip Gaziler Derneğinin çelenk sunumu ile başlayan tören, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile devam etti.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı İlçe Jandarma Komutanlığında görevli J. Uzm. II. Kad. Çvş. Ali İmran GÖNÇ yaptı. GÖNÇ konuşmasında özetle: ”Türk Milletinin her ferdi, yaşadığı hayatın geçmişte edinilen tecrübelerin bir sonucu olduğunu bilir. Bu bakış açısıyla gazilerinin ve şehitlerinin hatırasını canlı tutar. Onların yazdığı destanları sonraki nesillere aktarır. Böylece Türk olmanın şuurunu da çocuğuna aktarır.” Şeklinde konuştu.

Geyve Muharip Gaziler Derneği Şb. Başk. Ekrem Uysal: "Gaziler Günü; vatanı için canını ortaya koyarak savaşan ve gazilik onuruna erişen kahramanların şeref günüdür. Bu gün gazi olmanın gurur ve kıvancını bir kez daha büyük bir coşku ile yaşıyoruz.”şeklinde konuştu.

 Programın sunuculuğunu Öğretmen İhsan Açılan yaptı.

Kutlamaya katılanlara Geyve Belediye Parkı Çay Bahçesi'nde ikramda bulunuldu.

Mustafa Hamdullah ERGİN

GEYVE HABER


#

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs