HEM'in Emlak Kursiyerlerine Sınav

Geyve Kaymakamlık HEM Gayrimenkul(Emlak)danışmanlığı kursiyerleri, büro çalışmalarını yerinde gördü. Kursiyerlerin tamamına gördükleri derslerden yazılı sınav yapıldı.

Editör Editör

30 Kursiyer Katıldı

İlkadım ve Emlak Bölümü Mezunları ile Eğitimli Emlakçılar Derneği başkanı ve HEM usta öğreticisi Hasan Kargün tarafından verilen Emlak(Gayrimenkul)kursuna 30 kursiyer katılmıştı.

Tuna'ya Ait Ofise Gidildi

Kargün tarafından verilen kursa katılan kursiyerlerden biri olan Ada Gayrimenkul sahibi Firdevs Tuna'ya ait olan ofise kursiyerleri ile beraber gitti. 

Kursiyerler Birer Müşteri Gibi Karşılandı

İlkadım ve Emlak Bölümü Mezunları ile Eğitimli Emlakçılar Derneği başkanı ve HEM usta öğreticisi Hasan Kargün ile beraberinde bulunan kursiyerleri birer müşteri gibi karşılayarak onlara ev sahipliği yaptı.

Kargün; Bilgi Verip Teşekkür Etti

Geyve Kaymakamlık HEM'e bağlı Emlak Kursu kursiyerleri ofis içi müşteriye nasıl davranılacağı hakkında bilgi veren İlkadım ve Emlak Bölümü Mezunları ile Eğitimli Emlakçılar Derneği başkanı ve HEM usta öğreticisi Hasan Kargün, ev sahipliği yapan Firdevs Tuna'ya, teşekkür etti.

Arsa Üzerinde Uygulamalı Çalışma

Kargün tarafından verilen kursa katılan kursiyerlerden biri olan Mustafa Yavuz'un Umurbey Mahallesi(Köy)ndeki Mahalle statüsüne dönüşen imar alanı içine alınan arsada kursiyerlerin de katılımı ile 2-3 arsa üzerinde uygulamalı arsa çalışması yapıldı.

Üzerinde Arsa Olan Bina Daha Önemli 

Ancak arsalardan birinin üzerinde eski bina olması hasebi ile o arsaya daha fazla ağırlık verildi. Kursiyerlere anayoldan içeri çekilmesi gereken mesafe ile komşu parsellerden içeri çekilmesi gereken mesafe üzerinde uygulama yaptırıldı. Arsanın köşe başına denk geldiği ve üçgen teşkil ettiğinden ana cephenin hangi taraf olacağı gösterilip, üzerindeki eski binanın da kurtarılabilip değer olduğu ve arsayı satın alana ayrıca maddi kaynak olacağı kursiyerlere detaylı bir şekilde ifade edildi.

Yerleşim Yeri Ne Demek

Ayrıca eski yerleşim yeri olduğu için, köy yerleşim yerinin ne anlama geldiği sınırlarının ne kadar olduğu kursiyerlere çalışılıp işlendi. 

Yavuz, Ev sahipliği Yaptı

Mustafa Yavuz; Sakarya İlkadım Eğitim Kültür SAÜ Emlak Bölümü Mezunları ve Eğitimli Emlakçiler Derneği Başkanı ve HEM usta öğreticisi Hasan Kargün ile beraberinde bulunan kursiyerleri birer müşteri gibi karşılayarak onlara ev sahipliği yaptı.

Detaylı Bilgi Sahibi Oldular

Geyve Kaymakamlık HEM'e bağlı Emlak Kursu kursiyerleri uygulamalı arsa çalışmasının, ne olduğu ve neler yapılması gerektiği hakkında detaylı bilgi sahibi oldu.

Beyaz,Siyah Üzüm İkramı ve Mola Yapılmıştı

Kursiyer Mustafa Yavuz, arsa çalışması için Mahallesi'ne kadar gelen kursiyerleri önce beyaz üzümlerinin olduğu üzüm bağına götürdü. Üzüm Bağı'na giden kursiyerler istedikleri kadar üzüm alarak ellerindeki poşetleri üzüm doldurdu. Yavuz, misafirlerini Mahalle çay bahçesine götürüp kendilerine meşrubat ikramında bulunup dinlendirdikten sonra, bu sefer yine kendisine ait olan siyah üzüm bağına götürdü. Kursiyerler burada da poşetlerine siyah üzüm doldurdu. Hatta kursiyer arkadaşlarına kendisi olmasa dahi kendilerine göstereceği bağı kendisi hiç ellemeyip istedikleri gibi üzüm alabileceklerini, hatta gelip bağında piknik dahi yapabileceklerini ifade etti. 

Teşekkür Ettiler

İlkadım Emlak Bölümü Mezunları ile Eğitimli Emlakçiler Derneği başkanı ve HEM usta öğreticisi Hasan Kargün, ev sahipliği yapan Mustafa Yavuz'a, teşekkür etti. 

İlkadım ve Emlak Bölümü Mezunları ile Eğitimli Emlakçılar Derneği başkanı ve HEM usta öğreticisi Hasan Kargün tarafından verilen Emlak(Gayrimenkul)kursuna 30 kursiyer katılmıştı.

Kursiyerlere Sınav
Kurslara katılan kursiyerlere, hafta sonu yapılan sınava katılamayıp özlü olan kursiyerlere ek sınav olmak sureti ile tamamı sınav yapıldı.

Mustafa Hamdullah ERGİN

GEYVE HABER


#

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs