Başkan Özkaraman'dan Muhtarlara Büyükşehir Birifingi

Sakarya Taraklı İlçe Belediye Başkanı Tacettin Özkaraman, Taraklı İlçesine bağlı Köy Muhtarlarıyla Büyükşehir Belediyeleri Yasası ile ilgili bilgilendirme toplantısı gerçekleştirdi.
Ali ARICI Ali ARICI

Taraklı İlçe Belediye Başkanı Tacettin Özkaraman, Taraklı İlçesine bağlı Köy Muhtarlarıyla Büyükşehir Belediyeleri Yasası ile ilgili bilgilendirme toplantısı gerçekleştirdi.

Taraklı Belediye Başkanı Tacettin Özkaraman Taraklı Termal Tesislerinde ilçedeki köy muhtarları ile bir toplantı yaparak tüzel kişilikleri mahalleye dönüşen yerler ve bundan sonraki uygulamalar hakkında bilgiler verdi. Özkaraman Taraklının 19 köyünün tamamının ilçe belediyesine bağlı mahalleye dönüştüğünü söyledi.

Kanunun Resmi Gazetede yayımlanmasının ardından, sınırları il mülki sınırları olmak üzere Sakarya Büyükşehir Belediyesi'ne bağlandığını söyleyen Özkaraman; "İlgili kanunun birinci maddesine göre, ilçelerde tüzel kişiliği kaldırılan belde ve köyler, mevcut personelini, taşınır ve taşınmazlarını, iş makineleri ve diğer taşıtları ile kamu kurum ve kuruluşlarına olan alacak ve borçlarını ilçe belediyesine bildirecektir. Ayrıca konuyla ilgili Valiliğe de bilgi vereceklerdir" dedi.

Özkaraman tüzel kişiliği kaldırılan tüm köylerin; taşınmazlarının tahsisi ve kiralanması, iş ve toplu iş sözleşmesinin yapılması, yeni nazım ve uygulama imar planının yapılması, imar planı değişikliği ve revizyonu ile her türlü imar uygulaması, iş makineleri ve diğer taşıtların satışı ile borçlanmaları katılacakları ilçe belediyesinin onayı ile yapılacağını kaydetti

#

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs