Hüseyin ÖZÇELİK Hüseyin ÖZÇELİK Politik Cadde

Başbakan Erdoğan Tatangaları Ciddiye Alır mı

Sakaryaspor taraftar grubu Tatangalar “ www.henuzolmedik.com” adıyla bir internet sitesi kurarak, Sakaryalıları takıma sahip çıkmadıklarını öne sürdükleri AK Parti Sakarya Milletvekilleri, Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu ve yine AK Partili Adapazarı Belediye Başkanı Süleyman Dişli’yi Başbakan Erdoğan’a şikâyet etmek için çağrıda bulunuyorlar.

Tatangalar, Sakaryalılara sitede dilekçe örneği vererek, bu isimleri yine sitede linkini verdikleri Başbakanlık İletişim Merkezi “BİMER’e şikayet etmelerini istiyorlar.

Sakaryaspor’un, “BELPAŞ’tan” kopartıldıktan sonra içine düştüğü durum malum. Sakaryaspor’u bu duruma düşüren ne AK Parti Milletvekilleri ne de Büyükşehir Belediye Başkan’ı Zeki Toçoğlu’dur. Hatta Zeki Toçoğlu’nun kulübe TOYOTA’yı sponsor yapması, alt yapıyı üstlenmesi ve mali destek vermesine rağmen bu konuda eleştirilmesi ayıp cinsinden de bir durum.

İşin tuhaf yanı AK Parti Milletvekilleri ve Büyükşehir Belediye Başkan’ı Zeki Toçoğlu’nu Sakaryaspor’a destek vermemekle ve kulübün bugün içerisine düştüğü durum için eleştiren Tatangalar ve onlara destek veren Yenihaber Gazetesi Genel Yayın Müdürü Sezai Matur bugünkü durumdan sorumludurlar. Sakaryaspor’u, BELPAŞ’tan koparanlar arasında Sakaryaspor Taraftarlar Derneği ve Matur vardır. BELPAŞ yönetiminde Sakaryaspor, Bank Asya ( PTT) Ligi’nde şampiyonluğa oynarken ve sık sık Süper lige çıkarken bugün amatöre doğru hızla yol almasında Taraftarlar Derneği ve Matur’un da payı vardır.

Bütün bunların dışında Tatangaların başlattığı ve Matur’un da desteklediği, AK Parti ve Başkan Toçoğlu’nu yıpratmayı hedeflediğine inandığım bu kampanyaya Başbakan Erdoğan

” itibar” eder mi?

Galatasaray, Beşiktaş, Fenerbahçe, Trabzonspor gibi kulüplerin vergi ve SSK borçlarının af edilmesi için yaptıkları yoğun lobi, baskı ve taleplere rağmen kulüplerin isteğine Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç ile Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in hayır demeleri Başbakan Erdoğan’ın bu konuda ki tavrını ortaya koyuyor.

Yine Çevre ve Şehircilik Bakanlı ve Trabzon Milletvekili Erdoğan Bayraktar’ın popülizm yaparak Şike Davası sonuçlanmadan şampiyonluğu Trabzon’a getireceklerini açıklamasına Başbakan Erdoğan’ın gösterdiği tepki ve AK Parti’de güçlü olan Trabzon lobisinin baskılarına rağmen işi hukuka devretmesi Başbakan Erdoğan’ın bu konularda “popülizme” karşı olduğunu gösteriyor. Yine yıllardır memleketi olan Rizespor’un son maçlarda Süper Lige yükselememesi karşısında inisiyatif almaması Başbakan Erdoğan’ın tavrını güçlendiren bir örnek.

Başbakan Erdoğan’ın, Başkan Toçoğlu ve AK Parti milletvekillerine hukukun, yasaların dışına çıkarak gidin “devletin” ve “belediyenin kaynaklarını” Sakaryaspor için kullanın demesini beklemek ne kadar akılla ilişkili bir durumdur? Siyasi yaşamı buyunca popülizme savaş açan bir başbakan bunu yapar mı? Sonuçta Tatangaların bu organizasyonunun bir sonuca ulaşması mümkün görünmüyor.

Sorunlarına çözüm bulamaması halinde Kocaelispor, Erzurumspor, Malatyaspor ve Yozgatspor nereye düşmüşse Sakaryaspor’da oraya düşecektir.

Bu gün borçları nedeniyle sadece Sakaryaspor zor günler geçilmiyor. Beşiktaş bu nedenle UEFA kupasına gidemedi, Yine Avrupa’daki 54 şampiyonlukla dünyanın en çok şampiyonluğa sahip ekibi Rangers kulübü borçları nedeniyle İskoç Federasyonu tarafından 3. lige düşürüldü. Fransa şampiyonu Marsilya, İnter, Valensiya ve Yunanistan’ın lokomotif takımı Panathinaikos zor günler geçiliyorlar. Futbolcularını satarak ayakta kalmaya çalışıyorlar.

Öte yandan bırakın Başkan Toçoğlu ve AK Parti milletvekillerini, Başbakan Erdoğan bile Sakaryaspor’a maddi destek veremez ve borçlarını silemez. FİFA ve UEFA buna müsaade etmez. Ayrıca Türk Futbol Federasyonu siyasetin dışında özerk bir kurum. İktidar, istese de federasyona müdahale etme imkanı yok. Böyle bir durumda Milli Takım başta olmak üzere hiçbir Türk takımı Avrupa Liglerine katılamazlar.

 

#

YAZARIN SON YAZILARI

Sakarya’da ki AK Partili Belediye Başkanlarında ki Kronikleşen Metal Eskimesi

Sakarya’da ki AK Partili Belediye Başkanlarında ki Kronikleşen Metal Eskimesi

AK Parti’de Yeni Siyaset Dönemi ve Uncuoğlu, Üstün ve Toçoğlu

AK Parti’de Yeni Siyaset Dönemi ve Uncuoğlu, Üstün ve Toçoğlu

AK Parti Milletvekilleri Üstün ve Yavuz’dan MHP’lilere Sıcak Mesajlar

AK Parti Milletvekilleri Üstün ve Yavuz’dan MHP’lilere Sıcak Mesajlar

Yaşam Endeksi Araştırmasında Sakarya’nın eksik yanları

Yaşam Endeksi Araştırmasında Sakarya’nın eksik yanları

Başkan Toçoğlu’nun açıklayacağı 2016 projeleri için beklenti büyük!

Başkan Toçoğlu’nun açıklayacağı 2016 projeleri için beklenti büyük!

AK Parti 1 Kasım’da Sakarya’da tarihi rekor kırdı

AK Parti 1 Kasım’da Sakarya’da tarihi rekor kırdı


GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs