Oda Başkanları Toplantısı Yapıldı

Her ay değişik bir ilçede yapılan oda başkanları toplantısı bu ay Geyve'de yapıldı.
Editör Editör

13 İlçe Ziraat Odası başkanlarından 12 sinin katıldı. Toplantı İl koordinasyon Başkanı da olan Akyazı Ziraat Odası Başkanı Şener Bayraktar başkanlığında yapıldı.

Her ilçenin gündeminin tartışıldığı programda, olumsuz hava şartları don, kar, ayaz ile dolu gibi, doğal olayların çiftçi veya üreticimize getirdiği zararlar ile yapılması gerekli çalışmalar görüşüldü. Ankara'da Cuma, Cumartesi ile Pazar günü yapılacak olan Genel Kurul Toplantısı'na nasıl gidilecek, neler yapılacak? gibi konular ele alınarak tartışıldı.

Başkan Şener Bayraktar: "Odalarımız tarafından önceden belirlenmiş olan sorunların görüşüldüğü bir gündem için toplanıyoruz. Toplantılarımızı her ay değişik bir ilçede yapıyoruz. Öncelikle toplantı yaptığımız ilçenin sorunlarını görüşüyoruz. Odalarımızın idari yapısı konusunda da aramızda fikir alış-verişinde bulunuyoruz. Bu günkü toplantımızda da Geyve'deki don hadisesi ile ilgili görüşüldü. Bununla ilgili neler yapılması gereğini konuştuk. Önümüzdeki günlerde Genel Kurul Toplantısı yapılacak. Bununla ilgili Ziraat Odaları'nın katılması görüşüldü. Odalarımızın genel idari faaliyetleri ile ilgili eksik ve noksanlarımızın giderilmesi hakkında alınması gereken tedbirleri görüştük. Toplantımızın genel gündemi bundan ibaretti." diyen Bayraktar kendilerine İlçe Tarım Hayvancılık Müdürlüğü'nün yaptığı bağlarda % 30 civarında olan hasar tespit çalışmaları ile ilgili göz yanığı olduğu zararı sorusuna ise: "Sakarya ili genelinde ayva, elma, erik, şeftali ile üzüm bağı gibi. Meyvelerin, bunun dışında Akyazı, Hendek, Kocaali gibi ilçelerde de velev ki lokal bölgelerde olsa fındıklarda yanmalar görülmüş. Üretici, yetiştirici vatandaşlarımız ilçe Tarım Müdürlüklerine, mülki amir kaymakam başkanlığında ilçe müdürlükleri, ziraat odası başkanlıklarının da içinde bulunduğu bir komisyonlar marifeti ile bu zararlar tespit edilip bir rapora bağlanması gerekiyor. Geçen senede dondan zarar görenler için bu komisyonlar kuruldu. Zaralar tespit edilerek rapora bağlandı. Neticesinde vatandaşı Ziraat bankası ve Kooperatife olan borçları bir yıl süre ile % 3 faizle ertelenmesine Bakanlar Kurulu kararı ile karar verildi. Şu anda henüz kesin raporlar belirlenmedi. Çiftçimiz bahsedilen miktarlarda zarar olmuşsa rapora bağlanarak bu zarar resmiyet içerisinde telafi edilecektir."şeklinde konuştu.

Programın bitiminden sonra gelen misafirlere, Geyve Ziraat Odası ve Muhtarlar Derneği Başkanı Süleyman Pınar tarafından 'Soğuksu Tarzan Ali Tesisleri'nde yemek ikramı yapıldı.

Mustafa Hamdullah ERGİN

GEYVE HABER


Sakarya Ziraat Odası başkanı Hamdi Şenoğlu

Koordinasyon ve Akyazı Ziraat Odası Başkanı Şener Bayraktar

#

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs