İmam-Hatip Lisesi İnşaatı Hızla Yürüyor

Geyve İmam-Hatip Lisesi İnşaatı temel hafriyatı bitti. Taban çalışmaları ve perde duvarların betonu atıldı. Bodrum kısmı tamamlandı. Birinci kat direk ve beton çalışmaları hızla devam ediyor.
Editör Editör

Eski binasında yeterli hizmet veremediği için aynı bölgeye projesi tasarlanıp uygulama aşamasına geçilen 24 derslikli Geyve İmam-Hatip Lisesi İnşaatının temel çalışmalarında ilk etap olan fore kazık çalışmaları ve toprak hafriyatı, taban çalışmaları, hasır ve perde beton atma işleri tamamlandı. Bodrum kısmının tamamlanmasıyla beraber birinci kat beton direk ve perde duvar çalışmaları hızla devam ediyor.

Temel kazma aşamasında mevcut yan binaların göçmesini engellemek için yapılan fore kazık çalışmalarında zemin 10 metre delinerek içine demir kafes indirilip beton dökülüp zemin güçlendirmesi yapılmıştı.

Şantiye Şefi Salih Üzüm: “Okul inşaatının arazideki sorunlar nedeni ile geç başladı. Yaptığımız fore kazık çalışmaları bitti. Temel açma ve toprak hafriyatını da hızlı bir şekilde tamamladık. Zemin çalışma aşamaları süratli bir şekilde devam ediyor. İmam-Hatip Lisesi’ni belirlenen süre içersinde yetiştirmek için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz.”dedi.

İmam-Hatip Lisesi 24 derslikli olacak
Yıkılan bina da yeterli hizmet verilemediği için aynı bölgeye projesi tasarlanıp uygulama aşamasına geçilen 24 derslikli Geyve İmam-Hatip Lisesi İnşaatının ihalesi gerçekleştirilmişti.

2 Milyar 989 Bin.000 TL’ya ihale edilmişti
Sakarya İl Özel İdaresi Teknik İşler Daire Başkanlığınca gerçekleştirilen ihale sonrasında okul yapım işi İstanbul merkezli Özcan İnşaat Tem. Şti. firmasına 2 milyar 989 bin TL bedelle verildi.

2013-2014 Eğitim Öğretim Yılına Hazır
İHL Okulu inşaatının 400 gün olarak belirlenen yapım süresi sonunda 2013-2014 eğitim-öğretim yılına yetiştirilmeğe çalışılacağı verilen bilgiler arasında yer aldı.

Mustafa Hamdullah ERGİN/GEYVE HABER

#

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs