Misafir Öğrenciler MEM'i Ziyaret Etti

Türkiye-İngiltere kültürel köprü projesi kapsamında; İngiltere'den Liseli Charletbe Nash, Ernesta Gineiklte, Iqra Shakir, Mitcheu Sloan, Kamran Hussain, Arossa Safdar, Hassan Ahmed, Halime Ahmed, Gulparea Mumtaz ve Beth Holland isimli öğrenciler, öğretmenleri Phil Dust ile Lubs Ali ile beraber Geyve MEM Mehmet Salih Canbal'ı makamında ziyaret etti.
Editör Editör

Türkiye-İngiltere, okullararası kültürel köprü projesi kapsamında, İngiltere'den gelen ve GAİHL'nde misafir edilen 10 öğrenci ve 2 öğretmen PAGET HİGH SCHOOL dan gelen öğretmen Phil Dust ile Lubs Ali, öğrencilerden Charletbe Nash, Ernesta Gineiklte, Iqra Shakir, Mitcheu Sloan, Kamran Hussain, Arossa Safdar, Hassan Ahmed, Halime Ahmed, Gulparea Mumtaz ve Beth Holland, Geyve'ye gelerek Geyve MEM Mehmet Salih Canbal'ı ziyaret etti. 

Misafir öğretmenleri Rukiye Mazlum ile Buğra Mazlum; öğrencileri de GAİHL öğrencilerinden Melih Talha Bilgin, Serkan Yıldız, Bekir Kılıç, Betül Arıcıoğlu, Merve Yüce, Beyza Kaya, Rabia Özkan, Duygu Özdemir, Ebru Özdemir ve Rumeysa Özkaya evlerinde ağırlıyor.

Misafir Konukların son durağı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü oldu. İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Salih Canbal konuklarına, İlçedeki eğitim faaliyetleri konusunda kısa açıklamalarda bulundu ve yöneltilen soruları cevapladı. Konuk öğretmen PHİL DUST okulunda uygulanan eğitim çalışmaları konusunda açıklamalarda bulundu. Diğer öğretmen LUBZ Ali, ilçedeki engelli eğitimi ile ilgili yapılan çalışmaları sordu ve kendilerinin çalışmalarını aktardı. Müdür Canbal, ana okullarından başlayarak yapılan eğitimin basamakları konusunda açıklamalar yaptı. 

Türkçe ve İngilizce yapılan konuşmalar; İngilizce öğretmenleri Buğra Mazlum ile Rukiye Mazlum tarafından tercüme edildi.

Geyve Anadolu İmam-Hatip Lisesi Müdürü Mehmet Doğan kısa açıklamasında şu bilgileri verdi: “Türkiye-İngiltere Ülkeleri Okullararası Kültürel Köprü Projesi Kapsamında Okulumuzca konuk edilen 10 öğrenci ve 2 öğretmen PAGET HİGH SCHOOL dan geldiler. Konuk öğrencilerimiz, okulumuz öğrencileri tarafından kendi evlerinde ağırlandılar. Yani her öğrencimiz 1 yabancı öğrenciyi konuk etti. 10 gün süren bu projenin sonuçlarını şimdiden görmeğe başladık. Öğrencilerin zor anlaştıkları halde kurdukları dostluklar ve sıcak davranışları bunun bir göstergesidir. Velilerimize de anlayışları için ayrıca teşekkür ederim. Bizlere tercümanlık yapan öğretmenlerimiz Rukiye Mazlum ve Buğra Mazlum’a da minnetarım, sağolsunlar.”

Mustafa Hamdullah ERGİN

GEYVE HABER


#

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs