Hüseyin ÖZÇELİK Hüseyin ÖZÇELİK Politik Cadde

MHP'nin Başkan Alemdar'ın Devlet ve Vatana Bağlılığını Sorgulama Hakkı Var mı?

Sağlık Bakanlığı’na bağlı alt birimlerden kamu hastaneler birliği uygulaması nedeniyle Türkiye Cumhuriyetinin kısaltılması olan T.C. ibaresinin çıkarılması karşısında sosyal medyada kampanyalar düzenlendi. Milyonlarca vatandaşın sosyal medyada isimlerinin önlerine TC ibaresi getirerek uygulamayı protesto etmesi karşısında bakanlık uygulamayı geri çekti. Sağlık Bakanlığı uygulamanın sadece kamu hastaneler birliğinin kurulması ile ilgili bir düzenleme olduğunu; fakat içerisinde bulunduğumuz hassas dönemde yanlış anlaşılmalara ve istismarlara yol açmamak için düzenlemeden vazgeçtiklerini açıkladı.

Sosyal Medyayı TC tartışmaları kasıp kavururken tartışmalar Sakarya’ya da sıçradı. Serdivan Belediyesi’nin yeni hizmet binasına geçici kabulle geçmesi nedeniyle bayrak direkleri ve tabela ile ilgili çalışmalar sırasında yaşanan olası aksaklıkları MHP Serdivan İlçe Teşkilatı ve Meclis Üyeleri yaptıkları basın açıklamasıyla, Serdivan Belediyesi tabeladan TC ibaresini çıkardı şeklinde kamuoyuna duyuldular. MHP ve belediye meclis üyeleri, Başkan Yusuf Alemdar’a “ Türkiye Cumhuriyetine olan bakışınız nedir ? Bu Vatanın evladı olmaktan sizde, bizim gibi gurur duyuyor musunuz? Serdivan ilçesi, hangi ülkeye bağlıdır ? Neden Türkiye Cumhuriyeti ibaresinden rahatsızlık duyuyorsunuz?” şeklinde vatana ihanet ve vatan haini iması kokan sorular yönelttiler.

Serdivan Belediye Başkan’ı Yusuf Alemdar, MHP’lerin bu itham ve suçlamaları karşısında haklı bir serzenişte bulunarak “Tabeladaki T.C ibaresini kaldıran şerefsizdir, kaldırmadan kaldırdı diyen de” şeklinde sert tepki gösterdi. Başkan Alemdar’ın kendisini vatan hainliğiyle itham eden MHP’lilere karşı sert tepki göstermesi doğal bir durum. Sokakta birine bu tür bir suçlama da bulunsanız kuvvetli muhtemel sopa ve hakaret yersiniz. Kimsenin kimsenin Türklüğüne, devlete, bayrağa, vatana bağlılığını sorgulama ve tartışmaya açmaya hakkı yoktur.

Serdivan Belediyesi Başkan’ı Yusuf Alemdar’ın yasalar ve düzenlemeler dışında herhangi bir uygulama yapması mümkün mü? İç İşleri ve Sakarya Valiliğince denetlenen Serdivan Belediyesi’nde keyif bir uygulamanın olması söz konusu olabilir mi? Türkiye muz cumhuriyeti değil? Sakarya’da ana muhalefet partisi konumunda ki MHP’lilerin bu gerçeği bilmemeleri mümkün mü? Bu gerçekten hareketle MHP Serdivan İlçe Teşkilatı ve meclis üyelerinin Başkan Alemdar’a milli değerler üzerinden tepki göstermeleri siyasi bir istismardır.

MHP ve Genel Başkan’ı Devlet Bahçeli açılıma sert tepki gösteriyor. MHP Genel Başkan’ı ve MHP’liler kendilerinden farklı düşünen herkesi neredeyse vatana ihanetle suçluyorlar. MHP’nin açılıma tepki göstermesi ve kaygı duyması anlaşılabilir bir durum. Halkta bir karşılığının da olmadığını söyleyemeyiz. MHP’nin toplumun bir kısmında bulunan tedirginliği dile getirmesi de normal. Normal olmayan ise kendilerini ifade ediş tarzlarında. MHP ve Lideri Bahçeli’nin üslup ve söyleminde Bu arızalı üslup ve söylem MHP Serdivan İlçe Teşkilatı ve meclis üyelerinin açıklamalarıyla maalesef şimdi de yerel siyasetimize yansıdı.

Muhtemeldir ki MHP, yerelde de ulusal gündem ekseninde siyaset yapacak ve daha da sertleşecek. MHP’nin, insanların içindeki öfke birikimini ateşleyerek yerel seçimlerde Sakarya’da ki oylarını arttırmasının mümkün olmadığını düşünüyorum. Bu tarz siyasetle MHP 2009 ‘da Sakarya’da aldığı yüzde 27 ve Serdivan’da aldığı yüzde 41 oyu çok arayacak gibi görünüyor. Öte yandan bu tarz siyaset ülke genelinde olduğu gibi Sakarya’da yeni bölünmelere ve ayrışmalarda yol açacaktır.

MHP’liler ulusal gündemi en azından genel başkanlarına bırakarak biran önce yerel politikalara dönmelidirler. İki hafta önce Antalya’da MHP’nin yerel yönetimler kampı düzenlendi. Kampta yerel seçimlerle ilgili çok önemli kararlar alınıp, stratejiler belirlendi. MHP Lideri Bahçeli il ve ilçe teşkilatlarından bulundukları bölgeyle ilgili ekonomi, sağlık, eğitim ve sosyal projeler hazırlamalarını istedi. Teşkilatlarına sıkmadık el, çalmadık kapı, hatırı sorulmadık insan, derdi dinlenmedik vatandaş kalmayacak talimatı verdi.

MHP Serdivan ilçe teşkilatı 2009’da kıl payı kaçıldığı Serdivan Belediye Başkanlığı’nı kazanmak istiyorsa belediye başkanı Yusuf Alemdar’ın Türklük, bayrak, vatana bağlılığını sorgulamak ve tartışmaya açmak yerine Serdivanla ilgili projeler hazırlamalıdırlar. Bu projeleri Serdivanlılarla paylaşarak sıkmadık el, çalmadık kapı, hatırı sorulmadık insan, derdi dinlenmedik vatandaş bırakmamalıdırlar

#

YAZARIN SON YAZILARI

Sakarya’da ki AK Partili Belediye Başkanlarında ki Kronikleşen Metal Eskimesi

Sakarya’da ki AK Partili Belediye Başkanlarında ki Kronikleşen Metal Eskimesi

AK Parti’de Yeni Siyaset Dönemi ve Uncuoğlu, Üstün ve Toçoğlu

AK Parti’de Yeni Siyaset Dönemi ve Uncuoğlu, Üstün ve Toçoğlu

AK Parti Milletvekilleri Üstün ve Yavuz’dan MHP’lilere Sıcak Mesajlar

AK Parti Milletvekilleri Üstün ve Yavuz’dan MHP’lilere Sıcak Mesajlar

Yaşam Endeksi Araştırmasında Sakarya’nın eksik yanları

Yaşam Endeksi Araştırmasında Sakarya’nın eksik yanları

Başkan Toçoğlu’nun açıklayacağı 2016 projeleri için beklenti büyük!

Başkan Toçoğlu’nun açıklayacağı 2016 projeleri için beklenti büyük!

AK Parti 1 Kasım’da Sakarya’da tarihi rekor kırdı

AK Parti 1 Kasım’da Sakarya’da tarihi rekor kırdı


GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs