Ayasofya için Geyve'de İmza Kampanyası

Geyve Anadolu Gençlik Derneği Ayasofya camisinin açılması için imza kampanyası başlattı.
Ali ARICI Ali ARICI

 Cumhuriyet meydanı“Zincirler Kırılsın Ayasofya Camii Olarak Açılsın” sloganıyla başlayan imza kampanyası hakkında bir basın açıklaması yapan Anadolu Gençlik Derneği ve Saadet Partisi Geyve Kadın Kolları Başkanı Ayşe Taşdemir Tufanoğlu: " Ayasofya, üzerinde yaşadığımız bu diyarın İslam beldesi sembolü olduğunu söyleyerek Ayasofya’nın tekrar hizmete açılması için ellerinden geleni yapmaya hazır olduklarını ifade etti.

 
Tufanoğlu “İstanbul fethedildiğinde Fatih Sultan Mehmet Han tarafından camiye dönüştürülen Ayasofya ise hem fethin sembolüdür hem de adaletin zulme karşı üstünlüğünün bir timsalidir.” şeklinde konuştu.
 
“482 yıl cami olarak Müminlerin gözbebeği olan Ayasofya 24 Kasım 1934’te bir oldu bittiyle müze haline getirilmiştir.” diyen Tufanoğlu şöyle devam etti: "Bu dönüşüm milli irade hiçe sayılarak Bakanlar Kurulu kararı ile gerçekleştirilmiştir. Bu kararı içeren vesikanın doğruluğu bile şüphe götürmektir. Cumhurbaşkanının imzasının taklit edildiği ve kararname numarasının da geriye dönük olduğu konuşulmaktadır. Velev ki imzalar ve belgeler gerçek dahi olsa alınan bu karar yanlış karardır. Birilerinin 'Ayasofya’nın aslı kilisedir, öyle kalmalıdır' demeleri ise 'Eskiden İstanbul Bizans’ındı, şimdi İstanbul’u onlara geri vermeliyiz' demekten farksızdır.”
 
Ayşe Taşdemir Tufanoğlu, Ayasofya’nın mutlaka camiye dönüşeceğini ve bu mahsun halinden kurtulacağını savunarak, “İstanbul İslam’ın başşehridir. Ayasofya Camii de İstanbul’un sembolüdür. Fethin sembolüdür. Mukaddes bir binadır. Müminlerin bir mabedidir. Bir kez cihetini Beytullah’a dönmüş bir yapıdır. Milletimizin arzusu Ayasofya Camii’nin minarelerinde ezan sesini yeniden duymak, Ayasofya Camii’nde Alemlerin Rabbi’nin huzuruna yeniden durmaktır.” şeklinde konuştu.
 
Ayasofya ’nın yeniden ibadete açılması için 15 Nisan- 17 Mayıs tarihleri arasında ülke genelinde 'İmzanla zincirlerini kır' adlı bir kampanya başlattıklarını söyleyen Tufanoğlu Hedeflerinin 10 milyon imzaya ulaşmak olduğunu söyledi.

GeyveHaber

Ayşe Taşdemir Tufanoğlu

#

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs