Ballı Baba Türbesi Onarım Bekliyor

Geyve’ye bağlı Alifuatpaşa beldesindeki, Köprübaşı Köyünde bulunan Ballı Baba Türbesi, ilgisizlikten virane hale gelmiş.
Mehmet AYDOĞAN Mehmet AYDOĞAN

BALLIBABA KİMDİR?
Köprübaşı Köyü’nde kabri bulunan Ballı Baba; 668-673 yıllarında Arabistan’dan İstanbul’un fethine katılmak için gelen Eyüp Sultan Hazretlerinin askerinden biridir. Ballı Baba ve 15 arkadaşı, bu yörede Rumlarla savaşırken şehit düşmüş, velilerden biridir.

BALLIBABA TÜRBESİ VİRANE OLMUŞ
Hayırsever vatandaşlar tarafından, 1950 yılında yapılan türbe; şimdi bakımsızlıktan çatısı çökmüş, duvarları, bahçesi perişan hale gelmiş, çeşmesi kurumuş. Hatta bayrağı bile yırtılmış. Daha evvel ziyaret edilip bahçesinde hayır pilavları düzenlenen Ballı Baba Türbesi, kuş uçmaz, kervan geçmez bir hale gelmiş…

BALLIBABA TÜRBESİ YARDIMLARINIZI BEKLİYOR
İstanbul’dan gelerek Köprübaşı Köyü’ne yerleşen Recep Köse: “Ballı Baba türbesinin perişan halini görünce, Köprübaşı Köyü Ballı Baba Türbesi Yaptırma ve Yaşatma Derneği kurduk. Dernek üyeleri; Ali Ejder Önem, İrfan Uzunoğlu, Murat Yıldız, İbrahim Dağ ve İrfan Yıldız ile birlikte durumu Geyve’deki yetkililere bildirdik.

Ballı Baba için yeni bir türbe inşa edeceğiz. Yanına mescit, tuvalet yaptıracağız. Vatandaşlarımızın piknik yapabileceği, hayır pilavları düzenleyebileceği şekilde çevre düzenlemesi yapacağız.
Yapacağımız bu çalışmalar için, yetkililerin ve hayırsever vatandaşlarımızın maddi desteklerini bekliyoruz.”dedi.

Mehmet AYDOĞAN

Geyve Haber

Köprübaşı Köyü Ballıbaba Türbesi, Yaptırma ve Yaşatma deneği Başkanı Recep Köse

#

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs