Hüseyin ÖZÇELİK Hüseyin ÖZÇELİK Politik Cadde

Alman Derin Devleti'ni Üstün Ortaya Çıkardı

Bütün dünya gözlerini Almanya'da 8'i Türk 10 kişinin öldürülmesiyle ilgili Neo-Nazi davasına çevirdi. Sekiz Türk’ün, Alman istihbarat servisiyle direk ilintili Neo Naziler tarafından öldürülmesi sonucu açılan davayı dünyadaki bütün haber ajansları, tv’ler ve gazeteler izliyorlar. İnsan hakları örgütleri ve Birleşmiş Milletler davayı yakından takip ediyor. Almanya 2. dünya savaşı ardından ilk kez kendisiyle yüzleşiyor. Bu kadar büyük bir önem taşıyan davanın mimarı ise TBMM İnsan Hakları Komisyonu Başkan’ı ve Sakarya AK Parti Milletvekili Ayhan Sefer Üstün.

Almanya’da sekiz Türk’ün katledilmesi Neo Nazilere yıkılarak dava kapatılırken Üstün’ün neredeyse bir dedektif gibi çalışarak elde ettiği bilgi ve belgelerle dava yeniden açıldı. Sekiz Türk’ün, Alman istihbarat servisiyle direk ilintili Neo Naziler tarafından öldürüldüğü anlaşıldı. Üstün sayesinde Alman derin devletinin, Neo Nazilerle işbirliği yaparak Türkleri katlettiği ve Alman Devleti’nin hâlâ ırkçılık hastalığından kendisini kurtaramadığını bütün dünya öğrenmiş oldu. Üstün’ün cinayetleri Alman istihbarat servisiyle ilintili Neo Nazilerin işlediğini ortaya çıkarması ardından Almanya Anayasayı Koruma Örgütü Başkanı Heinz Fromm istifa etmek zorunda kalmıştı.

Gerçeklerin ortaya çıkmasına rağmen Alman Devleti ve adaleti dava üzerinde büyük bir karartma uyguluyor. Davanın özelikle Türk ve dünya basını tarafından izlenmesini önlemeye çalışıyorlar. Duruşmayı akredite ettiği Alman gazeteciler kanalıyla dünyaya aktarmak istiyorlar. Münih Mahkemesi, Berlin Büyükelçimiz ve TBMM İnsan Hakları Komisyonu Başkan’ı Ayhan Sefer Üstün’ün davayı izlemesini önlemek içinde birçok girişimde bulundu.

Alman adaletinin bütün bu engelleme girişimlerine rağmen bu davanın mimarı olan Üstün, Almanya’ya giderek Münih mahkemelerini izliyor. Hukukun, adaletin karartılmasına ve davanın kapatılmasına mani oluyor. Katledilen Türklerin haklarını savunuyor.

Münih mahkemelerine katılan Üstün dünya basınının da ilgi odağı oldu. Türk basını kadar dünyanın sayılı tv’leri, gazeteleri ve haber ajansları Üstün’ü canlı yayınlarına konuk ederek Üstün’ün ağzından dava hakkında bilgi ve gelişmeleri dünyaya aktardılar.

Dedektif gibi iz sürerek davanın açılmasını sağlayan Üstün şimdide Alman Adaleti’nin davayı karartması ve kapatmasını önlemeye çalışıyor. Alman adaleti ortaya çıkan kanıtlara rağmen, kanıtlardan hareketle davayı derinleştirerek Alman derin devleti üzerine gitmek yerine birkaç sanığa ceza vererek davayı kapatmaya çalışıyor.

TBMM İnsan Hakları Komisyonun çalışmalarını uluslar arası boyutlara taşıyan Üstün açtırmayı başardığı davayla Türklerin haklarını korumanın yanı sıra batı da hortlayan ırkçılığı da gün yüzüne çıkardı. Engelleme ve kapatma girişimlerine rağmen daha şimdiden Almanya ve batı kendiyle yüzleşmeye başladı. Bütün bunları başaran AK Parti Sakarya Milletvekili Üstün’ü kutlamak gerekir. Üstün, bu başarısıyla dünya basınının ilgi odağı olurken, en önemli haber kanalları Üstün’ü konuk ederek görüşlerine başvururken Sakarya yerel basını ise Üstün’ü incir çekirdeğini doldurmayacak konularda eleştirip yıpratma gayreti içindeler. Bu durum Sakaryalı yerel gazetecilerin dünyanın farkında bile olmadıklarını gösteren çarpıcı bir örnek değil mi?

#

YAZARIN SON YAZILARI

Sakarya’da ki AK Partili Belediye Başkanlarında ki Kronikleşen Metal Eskimesi

Sakarya’da ki AK Partili Belediye Başkanlarında ki Kronikleşen Metal Eskimesi

AK Parti’de Yeni Siyaset Dönemi ve Uncuoğlu, Üstün ve Toçoğlu

AK Parti’de Yeni Siyaset Dönemi ve Uncuoğlu, Üstün ve Toçoğlu

AK Parti Milletvekilleri Üstün ve Yavuz’dan MHP’lilere Sıcak Mesajlar

AK Parti Milletvekilleri Üstün ve Yavuz’dan MHP’lilere Sıcak Mesajlar

Yaşam Endeksi Araştırmasında Sakarya’nın eksik yanları

Yaşam Endeksi Araştırmasında Sakarya’nın eksik yanları

Başkan Toçoğlu’nun açıklayacağı 2016 projeleri için beklenti büyük!

Başkan Toçoğlu’nun açıklayacağı 2016 projeleri için beklenti büyük!

AK Parti 1 Kasım’da Sakarya’da tarihi rekor kırdı

AK Parti 1 Kasım’da Sakarya’da tarihi rekor kırdı


GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs