Geyveli Din Görevlilerini Taşıyan Otobüs Devrildi: 41 Yaralı

Geyveli din görevlileri ve aileleri Çanakkale gezisinden dönerken Pamukova-Mekece köyü yakınlarında bindikleri aracın freni patlayıp devrilmesi sonucu 41 kişi yaralandı.
Editör Editör

Geyve merkez ve köy camilerinde görev yapan imamlar ve aileleri, Çanakkale gezisinin ardından eve dönüş yolunda kaza geçirdi. Y. Ç'.nin kullandığı 54 ZT 101 plakalı yolcu otobüsünün iddiaya göre İznik-Pamukova karayolunda yokuş aşağı indiği sırada frenleri patladı. Otobüs şoförü, kazanın etkisini azaltmak amacıyla Mekece köyü yakınlarında Osmaneli alt geçidini geçtikten sonra manevra yaptı. Virajı alamayan otobüs devrildi.

Kazada otobüste bulunan 41 kişi yaralandı. Yaralılardan 2 kişinin kolu koptu. Kazanın ardından olay yerine Pamukova, Geyve, Adapazarı, Osmaneli ve Bilecik'ten çok sayıda ambulans gönderildi. Kendi imkanları ve çevredekilerin yardımlarıyla devrilen otobüsten çıkartılan yaralılar, ambulanslarla ve özel araçlarla Pamukova, Geyve, Osmaneli ilçeleri ile Bilecik ve Sakarya'daki çeşitli hastanelere kaldırıldı. Kolu kopan Ü. A. ve S.İ.Pamukova Devlet Hastanesi'ndeki ilk müdahalelerinin ardından Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi.

Öte yandan Pamukova Cumhuriyet Savcısı ve Sakarya İl Jandarma Alay Komutanı da olay yerine gelerek incelemelerde bulundu.

Kazadaki diğer yaralıların isimleri ise şöyle; "Metin, Meral (29), Ömer Faruk Yavaş (5), Ümmiye (41), İdris ve Sevgi Fındık, Mecbure, (50), Yusuf (53) ve İbrahim Baran (50), Havva (37), Şeyma Nur (16) ve Zeynep Sümeyye Gümüş (13), Yakup (48) ve Habibe Boyacıoğlu (51), Abdullah (53) ve Remziye Çetiner (64), Mehmet Kayacıoğlu (55), Talip Yemiş, İsmail Saatçi, Mükerrem Özataş, Sevgi Yermiş, Fatma Zehra Ataş, Sebahattin Karakaş, Mesut Çakır (42), Hüseyin Kayakan (40), Ercan Ayhan (29), Bahrettin Keskin (43), Recai Avcı (47), İhsan Bulut (35), Ali Işık (48), Selami Köroğlu (26), Kadir Uçar (48), Mehmet Yılmaz (50), Hüseyin Nalcı (57), Sefer Taşkıran (49), Safiye Yazıcı (43), Mehmet Göçlü (51), Seyit Akdoğan (40) ile sürücü Yusuf Çil."

Mehmet AYDOĞAN

Geyve HAber 

Fotolar: Pamukovahalk.com

#

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs