İmam-Hatipliler Buluştu

Geyve İmam-Hatip Lisesi Mezunları ve Mensupları Derneğinin düzenlemiş olduğu, geleneksel mezunlar buluşması 4 üncüsü yapıldı.
Mehmet AYDOĞAN Mehmet AYDOĞAN

Geyve Anadolu İmam-Hatip Lisesi bahçesinde düzenlenen mezunlar gününe; Sakarya vali yardımcısı Recep Soytürk, Geyve kaymakamı İdris Akbıyık, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Geyve belediye başkanı Murat Kaya, Geyve müftüsü Ali Erhun, Geyve MEM Beşir Nalbant, Hendek MEM Sabri Doğan, İmam-Hatip Lisesi kurucu müdürü Yüksel Yılmazer, Eğitim-Bir Sen Sakarya başkanı Oğuzhan Özkan, SİMDER başkanı Nafi Özdin, İHL’den emekli olan ve çalışan öğretmenler, personel ve mezun olup yurdun dört bir bucağında önemli görevler yapan öğrenciler katıldı.

 

Mezunlar Günü programının sunuculuğunu öğretmen Alaattin Balcı yaptı. Davetliler, İmam-Hatip ruhuna yakışır bir şekilde İstiklal Marşı’nı okuduktan sonra; okulun ilk mezunlarından Ali Çay’dan Kuran-ı Kerim tilaveti dinlendi.

 

GİMDER Başkanı Mehmet Çakır: “Geçen yıl vefat eden ve herkesin üzerinde emeği olan Hamit İşbilen hocamızı rahmetle anıyorum. 2014 eğitim-öğretim yılında hizmete açılacak olan yeni İHL binasının yapımında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. İmam Hatip Ortaokulu binasının da yapımına yakın zamanda başlanacaktır. Davetimize icabet ettiğiniz için sizlere teşekkür eder, bu güzel buluşmanın yıllarca devam etmesini diliyorum.” dedi.

 

İHL müdür Ali Arıcıoğlu: “İmam Hatipler üzerinde, siyasi partilerin uyguladığı katsayı farkı ve benzeri baskılar ortadan kalktı. Fetret Devri sona erdi. İnşallah bu okullardan eskisi gibi altın nesil yetişecektir.” dedi.

 

Geyve belediye başkanı Murat Kaya: “İmam-Hatip mezunu değilim ama sizlerle aynı ruhu taşıyorum. İmam-Hatip Lisesi ve ortaokulu yapılması için bize düşen görevi fazlasıyla yapıyoruz.” dedi.

 

İmam-Hatip Lisesi kurucu müdürü Yüksel Yılmazer, konuşma yaparken duygusal anlar yaşandı: “1975 yılında bir müdür, bir mühür olarak Geyve’ye geldim. Okul binası yoktu ama Allah’ın yardımı, siz Geyvelilerin özellikle Güçer Düven ve arkadaşlarının desteğiyle bu günlere gelebildik.” dedi.

 

Geyve kaymakamı İdris Akbıyık: “İmam-Hatip Lisesi binasının bir an evvel yapılmasında bizlere destek olan milletvekilimiz Sayın Şaban Dişli, Sayın valimiz Mustafa Büyük, vali yardımcımız ve aynı zamanda fakülteden sınıf arkadaşım Sayın Recep Soytürk ile tüm emeği geçenlere teşekkür ederim.” dedi.

 

Sakarya vali yardımcısı ve 1985 yılı Geyve İHL mezunu olan Recep Soytürk: “Karasuluyum. Son sınıfı burada okuduğum için, Geyve’nin benim hayatımda ayrı bir yeri var. 4 yıl önce Sakarya’ya vali yardımcısı olarak atanınca ilk fırsatta Geyve’ye gelerek mezun olduğum okulumu gezdim. Yine çok eski ve bakımsız olduğunu görünce yenisini yapma düşüncesi hasıl oldu. GİMDER başkanı Mutlu Ertuğ da bu işi başlatınca, şimdi çok sevinçliyim.” dedi.

 

Sunucu Alaattin Balcı, programa katılamadıkları için telgraf gönderen; Sakarya valisi Mustafa Büyük, Sakarya milletvekilleri Şaban Dişli ile Hasan Ali Çelik, Prof. Dr. Ahmet Saban, Dr. Ömer Özbek ve il müftüsü İlyas Serendi’nin mesajlarını okudu.

 

Geyve İmam-Hatip Lisesi’nin en kıdemli öğretmenlerinden Rahim Özbek’in duasından sonra pilav ikramı başladı.

 

Mehmet AYDOĞAN-Mutlu ERTUĞ

Geyve Haber

 

 

#

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs