Mutlu ERTUĞ Mutlu ERTUĞ Hayata Dair

EY İMAM HATİP MEZUNLARI !

Ey İHL mezunları buyurun sizi de bekliyoruz!

İmam Hatip’lerin orta kısımları açılıyor. 28 Şubat uygulayıcıları, kapatmadan önce İHL’leri zihinlerde kirletmeye çalıştılar.

Devletin bu okullarını, sanki devleti yıkmaya çalışan kurumlar gibi gösterdiler. Yani, önce propogandayla İHL’leri yıprattılar sonra da kapattılar.

Buraya kadar işin birinci aşamasıydı. İkinci aşama da bizzat İHL’lerin YÖK tarafından ipinin çekilmesiydi. Gürüz ve ekibi, katsayıyı getirerek İHL’lerin tepesine bir gürz indirdiler. Bu kararla, bundan sonra bir İHL mezununun üniversiteye girmesi mümkün olmayacaktı. 

Üçüncü aşama ise İHL’ye çocuklarını vermiş olanların feveranlarının olduğu aşamaydı. Katsayı engeliyle, İHL’lerin önünün tamamen tıkandığı sürekli dillendirilip duruldu. İHL’lerin kapanmasında en etkili aşama bu aşamaydı. Bu feveranlar, direncin kırılmasının resmiydi. Sürekli İHL’lerin önünün kapandığını dile getiren insanlar, aslında bilmeden bir propagandanın parçası oldular. Çünkü sürekli bu olumsuz düşüncelerin dile getirilmesi, zihinlerde İHL kavramını bitirdi. Çünkü mazlumun feveran etmesi, zalimin zaferinin sesidir. Çocuğunun istikbaline kilitlenen muhafazakâr insanlar, çocuklarını İHL’lelere göndermemeye başladılar. Böylece, projeyi uygulayanların esas gayesi gerçekleşmiş oldu.

Buraya kadar da her şey normal olarak görülebilir. 

Mütedeyyin kesimin feveranının esas etkisi, günümüzde görülmektedir. Ne yazık ki, mütedeyyin kesimin zihninde yıpranan İHL kavramının yeniden eski parlak algısına kavuşmadan İHL’lerin eski parlak günlerine dönmesi, mümkün görülmemektedir. İHL’lerin orta kısımları açılırken zihinlerde yıpratılmış olan bu isim yerine, dinamizm sağlayacak yeni bir isim getirilebilirdi. Mesela; Dini Ağırlıklı İlköğretim Okulu, İlahiyat okulu gibi yeni isimler verilebilirdi.

İHL’lerin canlanmasını sağlayacak olanlar, yine İHL mezunlarının kendileri olabilir. Her İHL mezunu çocuğunu, torununu veya bir yakınını burayı canlandırmak adına bu okullara gönderirse bu okullar eski günlerine belki dönebilir. Bu endişeler doğrultusunda, bazı açılımlar yapan İHL’ler de yok değil. Örneğin Giresun İmam Hatip Lisesi, okullarına kayıt yaptıracak 400 puan ve üzeri öğrencilere burs vaad ediyor. Demek ki hayırsever insanlardan projenin kaynağı pekala temin edilebilir. Zihinlerde yıpratılan İHL’ler ancak bu ve benzeri faaliyetlerle canlandırılabilir.

Eğer İHL’lerin ilk kısımları bu sene ölü doğarsa, bir daha dirilmesi de zor olur. 28 Şubat’ın bu mağduriyetini yok etmek için en büyük gayret de eski İHL mezunlarına düşmektedir. Her İHL mezunu kendi çocuk ve torunlarında ya da yakınlarında en az bir öğrenciyi bu okullara kaydederse bu gayret ölü doğmaz. Eğer ölü doğarsa, bunda zihinlerinde İHL’leri yıpratan İHL mezunlarının da payı olacaktır. 28 Şubat sürecinde sistemi tersine çalıştıranlara; ‘’katsayı engeli getirdiler, İHL’lerin önünü kestiler, binlerce çocuğun geleceğiyle oynadılar!’’ diye tepki gösteren İHL mezunlarına sesleniyorum. Esas tepki ,bu okulların canlandırılmasıdır. 

Ey İHL mezunları buyurun sizi de bekliyoruz!

 

Mutlu ERTUĞ

#

YAZARIN SON YAZILARI

Dindar Gençlik Yeniden Sahnede

Dindar Gençlik Yeniden Sahnede

Uzun bir aradan, yoğun bir mücadeleden sonra "Dindar Gençlik" yeniden sahnede.
Kadınların Çalışma Meselesi

Kadınların Çalışma Meselesi

Geçen aylarda bir araştırma sonucu okumuştum.
İMAM-HATİP MİLLETİN YENİDEN DİRİLİŞİNİ TEMSİL EDEN BİR DAVADIR

İMAM-HATİP MİLLETİN YENİDEN DİRİLİŞİNİ TEMSİL EDEN BİR DAVADIR

İMAM HATİP DAVASI BUGÜN GÜR BİR SADAYA DÖNÜŞMÜŞTÜR
Geyve’ de Düğün Demek Zulüm Demek Mi !

Geyve’ de Düğün Demek Zulüm Demek Mi !

Düğünümüz Var, Yollar Kapalı...
Geyve Kent Konseyi  Ne İş Yapar !

Geyve Kent Konseyi Ne İş Yapar !

Geçen günlerde, haber sitemizde Geyve Kent Konseyi ile ilgili haberler yaptım.
GEYVE’ nin En Güçlü Sivil Toplum Örgütü “GİMDER”

GEYVE’ nin En Güçlü Sivil Toplum Örgütü “GİMDER”

Bu yıl 4.sünü düzenlediğimiz Mezunlar buluşması, hedef kitlemiz açısından oldukça başarılı geçmiştir.

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs