Hüseyin ÖZÇELİK Hüseyin ÖZÇELİK Politik Cadde

SHP'li/CHP'li Belediye Adapazarı Belediyesi'ni Batırmıştı

CHP İl Başkan’ı Ecevit Keleş önceki hafta düzenlediği basın toplantısında ilginç şeyler söyledi. İl Başkan’ı Keleş’in söylediklerini ilginç kılan açıklamalarının gerçekle, reel yaşamla bir ilgisinin bulunmamasıydı. Hatta Keleş’in söylediklerinin gerçekle ilgisi bulunmadığı gibi söylediklerinin bir kısmının gerçek olmadığını da bugün 35 yaş üzerinde bulunanların bizzat yaşarak şahit olmalarıydı.

İl Başkan’ı Keleş, SHP/CHP partili belediye başkanları Ünal Ozan’ın o dönemki Adapazarı Belediye Başkanlığını 1994 seçimlerinde Refah Partisine devrederken tek kuruş borcu olmadan devrettiklerini söyledi. Keleş’in bu açıklamasının gerçekle yakından uzaktan bir alakası yok. 19 yıl önce partili belediye başkanları Ünal Ozan görevi Refah Partili Aziz Duran’a devrederken Adapazarı Belediyesi batmış durumdaydı.

Özellikle o dönem SHP’nin belediyelerde uyguladığı partizan kadrolaşma nedeniyle Adapazarı Belediyesi’nin işçi sayısı kısa sürede 2260 işçiye çıkmıştı. O yıllarda Adapazarı Belediyesi sınırları içerisinde yaşayan nüfus baz alındığında belediyenin ne kadar çok sayıda gereksiz işçi çalıştırdığı ortaya çıkacaktır. 1990 yılında 200-250 bin nüfusa sahip Adapazarı Belediyesi’nin çalıştırdığı işçi sayısı bugün birçok büyükşehir belediyesinin üstünde bir rakamdı.

Belediyede yaşanan partizanca kadrolaşma sonucu kısa bir süre sonra Adapazarı Belediyesi maaş ödeyemez hala geldi. Çünkü neredeyse belediyenin bütün bütçesi maaş ödemelerine gidiyordu. Belediye işçileri 4-5 ayda bir maaş alabiliyordu. Belediye işçilerine maaş ödeyemeyen SHP’li Adapazarı Belediyesi, belediye işçileri ve ailelerinin günlük gıda ihtiyaçlarını karşılamak üzere bugünkü AKM’nin bulunduğu alanda belediyeye ait bir market açmak zorunda kaldılar. Yani dönemin Adapazarı Belediyesi, işçilerine alacaklarını ödemek için ilkçağlara ait takas sistemine başvurmak zorunda kalmıştı.

Yine belediye işçileri, emekli olan personel ve esnafa olan borçlar nedeniyle 1999 depreminde yıkılan belediye iş hanında ki Adapazarı Belediyesi’ne ait dükkânların hepsi hacizle satıldı. Belediyenin bütün taşınmazları da haciz altındaydı. İşçilerin greve gitmesi nedeniyle Adapazarı’nı çöp götürürken dönemin belediye Başkanı Ünal Ozan ve daire müdürleri çöpleri kaldırmak zorunda kaldıklarını da unutmuş değiliz. Bu dönemde Adapazarı Belediyesi batarken belediyenin şehir içine yaptığı terminal, kullanışsız mimarisi ile labirenti andıran katlı pazaryeri, müteahhide arazi devri karşılığı yaptırılan belediye binası, şehrin muhtelif yerlerine yaptırılan ucube anıtlar, dans eden havuzlar ve disko sayılmazsa dişe dokunur bir yatırımda sözkonusu değildi.

SHP’li/CHP’li belediyenin yönettiği Adapazarı Belediyesini bugün 35 yaş grubu üzerinde ki vatandaşlar bu haliyle bizzat şahit olurken İl Başkanı Keleş’in belediyeyi borçsuz devrettik açıklaması gerçek olmadığı gibi komik bir açıklamadır. Ortalama bir vatandaşın bildiğini CHP İl Başkanın bilmemesinin mümkün olmadığını düşünerek Keleş’in bu açıklamaları o günler unutulduğunu düşünerek yapmış olduğunu düşünüyorum. Yani yerseniz tarzı bir durum sözkonusu. Keleş’in gerçeği yansıtmayan bilgiler üzerinden siyaset yapma şeklini kurgulaması, ifrada kaçan açıklamaları ve gerçekle alakası olmayan beyanları ne Sakarya siyasetine ne de CHP’ye yakışıyor.

#

YAZARIN SON YAZILARI

Sakarya’da ki AK Partili Belediye Başkanlarında ki Kronikleşen Metal Eskimesi

Sakarya’da ki AK Partili Belediye Başkanlarında ki Kronikleşen Metal Eskimesi

AK Parti’de Yeni Siyaset Dönemi ve Uncuoğlu, Üstün ve Toçoğlu

AK Parti’de Yeni Siyaset Dönemi ve Uncuoğlu, Üstün ve Toçoğlu

AK Parti Milletvekilleri Üstün ve Yavuz’dan MHP’lilere Sıcak Mesajlar

AK Parti Milletvekilleri Üstün ve Yavuz’dan MHP’lilere Sıcak Mesajlar

Yaşam Endeksi Araştırmasında Sakarya’nın eksik yanları

Yaşam Endeksi Araştırmasında Sakarya’nın eksik yanları

Başkan Toçoğlu’nun açıklayacağı 2016 projeleri için beklenti büyük!

Başkan Toçoğlu’nun açıklayacağı 2016 projeleri için beklenti büyük!

AK Parti 1 Kasım’da Sakarya’da tarihi rekor kırdı

AK Parti 1 Kasım’da Sakarya’da tarihi rekor kırdı


GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs