Enes ÇINAR Enes ÇINAR Aklımdan Fikrimden

Gezi Parkını Gezdiniz Hiç Mi?

(Sabırla Bekletilmiş Bir Yazı)
Asıl Görmek İstedikleri Oradakilerin Ne Yaptığı Değil, Oradakilerin Resimlerini İstedikleri Gibi kullanmak.

Olayların, birilerinin manipülasyonuyla gaza gelmiş insanlar olduğunu öğrendik. Asıl amacı da biliyoruz da, Gezi Parkı'nın ne olduğunu biliyor muyuz?

Oralardan iş nasıl görünüyor bilmem, buralardan görünüşün oradaki gibi olmadığına eminim.


"Gezi Parkı" eylemlerine katılan eylemcilerin neredeyse tamamına yakınının orayı gezmemiş olduklarına da eminim; zira gezmiş olsalardı yıkılmasını daha çok isterlerdi.


Çok gezen ve gezmeyi çok seven birisi olarak, Gezi Parkı'nda da gezmişliğim çoktur. Özellikle geçen yaz neredeyse haftada iki kez orada olurdum. Ondan önceki seneler gitmemeye gayret gösterirdim. Tek başıma hiç bir zaman gitmediğimi de belirteyim, açıkçası cesaret edemedim.


Gezi Parkı, olabildiğince tekinsiz, özellikle geceleri tinercisinden balicisine, hırsızından gaspcısına, travestisinden sapığına kadar her türlü pisliğin bir arada olduğu ve pisliklerin alenen yaşandığı kasvetli bir yer halindeydi. Son zamanlarda Polis'in bölgeye daha fazla önem göstermesi bu pisliği biraz azalttı ama yok edemedi.


Yani, olay park olayı değil.


Ağaçlar Kesilmesin!


Evet, ağaçlar kesilmesin. Ağaçlar kesilmesin diye geçmişten bu güne verdiğimiz mücadeleyi Taraklı Ajans okuyucuları gayet iyi biliyor, ağaç kesiminin ve ağaç katillerinin karşısında olduğumuzu da belirtmek istiyorum.


Ağaç olayı olsaydı, bu ağaç severler daha önce ulusal medyada da yayınlanan haberlerimizden sonra Taraklı'ya gelip bize destek olurlardı. Fakat o dönem gördük ki, koruyoruz diyenler bile ceplerini doldurma gayretinde. Hem 10 tane ağaç başka yere taşınmış.


Demek ki olay ağaç olayı da değilmiş.


Oradaki her bir kişinin eylem bahanesi başka. Kimisi ağacı, kimisi parkı, kimizi alkolü, kimisi hükûmeti bahane ediyor da, neden orada olduklarını bilmiyorlar.


Bugün birisi çıkmış, Müslüman camiadan birisi, (bilmem artık kimden ne kadar aldı veya ne kadar akıl fakiri),"Miraç kandilinde oraya toplanıp dûa edelim" dedi. Acaba olayların farkında mı?


Size farklı bir pencere göstermek istiyorum.


Bu talihsiz olayların arkasındakiler, asıl failler, oradakilerin kim olduğu veya niçin toplandığı ile ilgilenmiyor. Meydanın ne kadar kalabalık olacağına bakıyor. Unutmayın, bir hırsızla birlikte hırsızı durdurmak için bile olsa bir eve girerseniz, siz de hırsız hükmüne girersiniz. Bu böyledir. 


Ve bir kaç madde:


1- Şuursuz bir kalabalık ne kadar fazla olursa, o kadar kolay galeyana getirilip kontrol edilebilir.


2- Bir topluluk fotoğrafı içinde ne kadar insan varsa, herkes aynı düşüncede kabul edilir.


3- Fotoğrafın altına yabancı basın istediği herşeyi yazabilir: "Taksim direnişi hükümetin istifasını istiyor", "Türkiye'de isyancıların sayısı giderek artıyor", "Türkiye'nin istikrarını kaybetti". Bunları uydurmadım, sadece Arap dünyası geçtiğimiz yıllardaki manşetlerinin "yer" kısımlarını değiştirdim.


Benim gördüğüm bu, oradan nasıl göründüğünü bilmiyorum, içinden nasıl göründüğü hakkında ise bir sürü yalan haber var. Türkiye'nin ekonomik zararı milyarlarca dolara ulaşma ihtimali var, bu yeni bir ekonomik kriz doğurur ve orada eylem yapan gariban üniversite öğrencilerinin kariyer planlarını yok eder. Keşke bilselerdi.


Son söz: İki tane yaşlı kadın gördüm, peşlerinde 20 kadar ilk ve orta okul çağında çocuk, ellerinde tencereler. Bu kadınları İstanbul'un bir çok yerinde gördüm. Eylemin ne kadar büyük(!) olduğunu gördüm.

#

YAZARIN SON YAZILARI

Kestane Kebap: Kestane Çizelim

Kestane Kebap: Kestane Çizelim

Biz eskiden mektup yazardık. Trump da şimdiler de yazmış, kestane mevsiminde.
Akıllı Olun!

Akıllı Olun!

Yazar Demek

Yazar Demek

Dikey Düzlem Düşünceleri

Dikey Düzlem Düşünceleri

Acaba...

Acaba...

Anneler Günü Neden Pazar Günü

Anneler Günü Neden Pazar Günü

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs