Başkan ÇALIK; Başbakan ERDOĞAN Başkanlığındaki Toplantıya Katıldı

Başbakan Erdoğan, Kapatılan Belde Belediyelerinin Ak Partili Başkanlarıyla Buluştu.
Mutlu ERTUĞ Mutlu ERTUĞ

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında ki toplantıya kapatılan Ak Parti  belde belediye başkanları ile birlikte Alifuatpaşa Belde Belediye Başkanı Şuayip Erkan Çalık katıldı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Karşınızda, İstanbul gibi bir şehrin belediye başkanlığını yapmış bir başbakan olarak bulunuyorum. Sizin derdinizi en iyi ben anlarım, en iyi ben bilirim. Bunu Kılıçdaroğlu mu anlar, bunu Bahçeli mi anlar, bu diğeri mi anlar? Onların eline 5 tane koyun ver, kaybeder gelirler" dedi.

"BELDE BELEDİYE BAŞKANLARI İLÇE BELEDİYE BAŞKANI OLARAK KARŞIMIZA ÇIKABİLİR"

Belediyeciliği bir yarışa benzeten Erdoğan, "İlçe seçimlerine katılmamız lazım. İl seçimlerine katılmamız lazım ve bu seçimlerden de en büyük başarıyı elde ederek çıkmamız lazım. Dolayısıyla ben belde belediye başkanlarımın bir kısmının karşımıza yarın ilçe belediye başkanı olarak çıkacağına inanıyorum. Bunu da görüyorum. Olmaması için hiçbir sebep yok" dedi.

Bazı belde belediye başkanlarının ayağa kalkarak, "ilçe kabul etmiyor" sözlerine ise Erdoğan, "İlçe belediye başkanlarımın böyle bir hakkı yoktur. İl başkanlarımın da böyle bir tasarrufu yoktur. Bu bir yarıştır ve bu yarışın içerisinde bizi en ideal kim temsil edecekse ve o ilçede, ilçedeki mensuplarımız kimi belediye başkanı olarak görmek istiyorsa ilçe başkanım da, il başkanım da onun yanında yer alacak. Aksi takdirde bu davaya haksızlık yapmış olurlar, bu davaya ihanet etmiş olurlar. Biz kimsenin nefsini tatmin etmek için buralarda değiliz" karşılığını verdi.

Sözleri sık sık belde belediye başkanlarının alkışlarıyla kesilen Erdoğan, makamların değişebileceğini ancak millete hizmet üretmeye devam edeceklerini söyleyerek, şöyle konuştu:

"Değiştiği anda da bulunduğumuz makam ne ise orada da bu göreve devam etmemiz gerekir. Belediye başkanlığı süresince edindiğiniz tecrübeden, birikimden her aşamada istifade edeceğiz. İlçe başkanlarıma ve il başkanlarıma sesleniyorum. Bu kardeşlerimizden diyelim ki belediye başkanı adayı olamayan kardeşlerimiz olduğu zaman da bunları dışlamayıp, bunlardan nasıl istifade edeceğiz, bunların da yolunu yordamını süratle bulacaksınız. Yetişmiş insan öyle kolay kolay bulunmuyor. Belli deneyime, tecrübeye sahip olan insan kolay kolay elde edilmiyor. Yani bunları kolay kolay harcayamayız. Her kademede millete hizmet mümkündür." 

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan' nın bu açıklamalarından sonra Alifuatpaşa Belde Belediye Başkanı Şuayip Erkan Çalık' ın ne yapacağı merak konusu oldu.

Mutlu ERTUĞ
GeyveHaber

#

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs