Fındıklar Çalınmasın Diye Nöbet Tutuyorlar

Geyveli üreticiler yetiştirdikleri fındık mahsulü için nöbet tutuyorlar.
Editör Editör

Fındık üreticileri her zaman dertli oluyor. Kamışlı Mahallesi'nden olup Tepecikler Mahallesi'nde ikamet eden eski muhtarlardan Mustafa Bulut, derdini şöyle dile getiriyor.

"Bahçede ki fındığın içi dolmağa başladığı zaman, domuz ile ayıdan gelecek zararlardan kurtulmak için fındık bahçesinde nöbet tutuyoruz. Vurmak ise yasak olduğu için ancak sesli patlayıcı ve elektronik cihazlardan istifade etmek zorunda kalıyoruz. Bu sene fındık toplama yevmiyesi 50 TL idi. Fındığı toplayıp getirip kuruttuktan sonra makineye verip kabuğundan ayırttırıyoruz. kabuğundan ayrılan fındık kurutulana kadar da onu hırsızlardan korumak için fındığın hemen yakınına yatak serip gece nöbet tutuyoruz. Aksi halde hırsızlar çok kısa bir zamanda çuvallayıp götürüp satarlar. Fındığımızın çalındığına mı, yoksa verdiğimiz yevmiyelere mi acıyalım? Onun için yaşlılarımızın dediği gibi "Korkulu rüya görmekten ise, uyanık durmayı"tercih ediyor, dolayısı ile nöbet tutuyoruz."şeklinde konuştu.

Mustafa Hamdullah ERGİN

GEYVE HABER


#

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs