Dikkat: Geyve İlçemizde Çaycuma' lar Yaşanmasın !

Köprü, Geyve ile Pamukova’yı birbirine bağlayan en kestirme yol.
Ali ARICI Ali ARICI

Geçtiğimiz yıl Zonguldak /Çaycuma´da yaşanan köprü felaketi , yüreklere kor gibi düştü. Geyve ve Pamukova’ yı birbirine bağlayan köprü Çaycuma´da yaşanan o felaketten sonra hasarlı olması nedeniyle kullanıma kapatıldı.

Sakarya nehri üzerinde bulunan köprünün yaklaşık 500 mt aşağısında bulunan kum ocağının nehir üzerindeki mevcut kumları alması nedeniyle bir süre sonra köprünün ayakları açıldı. Ayakları açılan köprü bağlantılarında açılmalar meydana gelmiş, araç geçişleri esnasında köprü hissedilir şekilde sallanmaya başladı. Köy halkı, köprü ayağının daha fazla açılmaması için nehrin kum ocağı tarafına taştan set kurmuşlar.

Köprü , Geyve ile Pamukova’yı birbirine bağlayan en kestirme yol. Vatandaşlar alternatif yol olarak Eskişehir -Bilecik yolunu kullanmak zorunda. Alternatif olarak kullanılan Eskişehir-Bilecik yolu hem km maliyeti olarak vatandaşlar için oldukça külfetli bir yol, hem de tarım aletleriyle şehirlerarası yolda araç kullanmak kazalara yol açabiliyor.

Çaycuma vakasıyla kullanıma kapatılan Köprü , o günden bu yana tamir edilmeyi bekliyor. 

İl özel idaresi tarafından köprü tamiri için ödenek çıkartıldı. Ancak İmar planı hazır olan köprü, tamir edilmeyi bekliyor.

Tehlike arz etmesi nedeniyle kullanıma kapalı olan köprünün giriş ve çıkışlarına jandarma kuvvetleri tarafından toprak yığını konuldu. Ancak vatandaşlar, jandarmanın kullanım halinde cezai işlem uygulayacağı ihtarına ve mevcut yıkılma tehlikesine rağmen hasarlı köprüyü kullanmaya devam ediyor. Köprüden traktörler, ağır yük taşıt araçları, arabalar geçmeye devam ediyor.

GeyveHaber

#

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs