Hocaların Hocası Emekli Oldu

Geyve İmam- Hatip Lisesi Meslek Dersleri öğretmeni Rahim Özbek, emekli oldu.
Mehmet AYDOĞAN Mehmet AYDOĞAN

Geyve İmam-Hatip Lisesinde 36 yıl öğretmenlik yapan Rahim Özbek için mesai arkadaşları, veda yemeği düzenledi. Gültekin Sosyal Tesislerinde düzenlenen veda yemeğine; İmam-Hatip Lisesi personeli yanı sıra daire amirleri, okul müdürleri, öğretmenler, Rahim Bey’in dostları ve çeşitli görevlerde çalışan eski öğrencileri katıldı. 

RAHİM ÖZBEK KİMDİR?

Programın sunuculuğunu yapan İHL müdür yardımcısı İbrahim Özkan: “Hocaların hocası Rahim Özbek Hocamız, 1948 yılında Artvin- Şavşat ilçesinde doğdu. Ilıca Köyü ilkokulundan sonra 4 yıl medresede dini ilimler eğitimi aldı. Ortaokul ve liseyi Erzurum İmam-Hatip Lisesinde tamamladı. İstanbul Yüksek İslam Enstitüsü’nden mezun oldu. Bir yıl Ankara müftü yardımcılığı yaptı. Şavşat İHL’ye öğretmen olarak atandı. Hakkâri-Yüksekova’da yedek subay olarak askerlik görevini yerine getirdi. Şubat 1977 yılında Geyve İmam-Hatip Lisesi’ne tayin olan Rahim Özbek, kesintisiz 36 yıl okulumuzda öğretmenlik yaptı.” dedi.

HÜSN-Ü ZAN DİLEKLERİ

İHL müdürü Ali Arıcıoğlu: “Davaya adanmış 36 yıl boyunca binlerce öğrenci yetiştiren Rahim Özbek, benim de öğretmenimdir. Dinimizi, diyanetimizi, öğretmenliği her şeyi Rahim Özbek, Hamit İşbilen ve diğer hocalarımızdan öğrendik. Allah hepsinden razı olsun. Rahim Hocamıza emeklilik yaşantısında hayırlı ömürler diliyorum.” dedi.

Geyve Anadolu Sağlık Meslek Lisesi müdürü Ahmet Şengül: “Ben İHL’nin 1982 yılında ilk mezunuyum. Diploma numaram birdir. Okulu birincilikle bitirdim. Rahim Bey; benim, eşimin ve kardeşimin öğretmenidir. Kendisine çok şey borçluyuz. Allah ondan razı olsun.”dedi.

MEM şube müdürü Davut Karamehmetoğlu, Geyve İmam- Hatip Lisesi Yaptırma ve Yaşatma Derneği eski başkanı Güçer Düven, Eğitim-Bir Sen Sakarya il başkanı Oğuzhan Özkan, İHL eski müdürü Kamil Süzen, Emekli öğretmenlerden Mustafa Özçınar, Muhsin Aksan ve Mehmet Aydoğan Rahim Özbek ile ilgili hatıralarını anlattı. Öğretmen Emin Yemiş, yemek duası yaptı. Rahim Özbek’e günün anlamına uygun plaket ve hediyeler verildi.

Rahim Özbek yapmış olduğu teşekkür konuşmasında: “Güzel insanlar, güzel şeyler görür ve konuşur. Sizler de güzel insanlar olduğunuz için, benim hakkımda hüsnü zanda bulundunuz. Veda yemeğini düzenleyen öğretmen arkadaşlarıma ve davetimize icabet eden herkese ayrı ayrı teşekkür ederim.Burada olduğu gibi İnşallah Cennette de beraber oluruz.”dedi.

Mehmet AYDOĞAN

Geyve Haber


İHL müdürü Ali Arcıoğlu

İHL Yaptırma ve Yaşatma Derneği Bşk. Güçer Düven

#

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs