Mutlu ERTUĞ Mutlu ERTUĞ Hayata Dair

Geyve’ den, Türkiye’ ye Gözden Kaçan Acı Gerçek

Geyve’ den, Türkiye’ ye Gözden Kaçan Acı Gerçek

Evet geçen Pazar günü ilçemiz büyük bir faciadan döndü. Yerel basın olarak olayları an be an kamuoyuna aktarmak için büyük uğraş verdik. Olay ulusal basında bir akşam ancak durdu ve görmezden gelindi. Sakarya yerel basında üçüncü gününde unutuldu. Millet olarak öyle bir yapıya sahibiz ki yaşanan olayların ancak ölümler yaşanılsaydı haber değeri olacak, günlerce canlı yayında kalınacaktı.
Maalesef ülke olarak da sebep ve sonuç araştırması yapmıyoruz. Evet kimsenin istemediği bir olay ama sorgulamak, hatalar zincirini ortaya çıkarmak gerekmez mi. İlle birilerinin canına mal olması mı gerekirdi. Bu fabrikayı denetleyenler kimler, fabrika planlaması bu imalata uygun bir şekilde mi dizayn edilmiş, depolama sistemi ürün sistemine uygun mu, gerekli güvenlik tedbirleri alınmış mı, bu patlamanın esas sebebi nedir, tüm bunları kamuoyu bilmek istemektedir. Bu fabrikalar Türkiye’ de nerede kurulursa kurulsun çok iyi denetimi şarttır. Ne yazık ki Geyve faciası, Türkiye yoğun gündeminde bu gerçekleri ıskaladı, Geyve’ deki olayı görmezlikten geldi. Ama şu bir gerçek ki en son olay ile Geyve halkının psikolojisi bozulmuş, psikolojik olarak da böyle fabrikalardan yorulmuş, artık tahammülü kalmamıştır.
Vali beyin açıklaması oldu ancak, kulağımıza fabrikanın tekrar kurulacak haberleri gelmektedir. Geyve kamuoyu bunu kaldıramaz, yetkililerden şunu rica ediyoruz, son olay Geyve halkının her ferdini etkilemiş, o ses kulağından hala çıkmamıştır. Olay Türkiye gündeminden hızlı çıkmıştır ama Geyve gündeminde kalacaktır. Yetkililerden ricamız bu fabrikanın buradan temelleriyle sökülmesidir. Aksi durumu ilçemizi bir çatışma ortamına atmak olur ve bu konunun tedbiri önceden alınıp müsaade edilmemesi gerekir. Evet 600 kişi ekmek yiyordu kabul ediyoruz, ama bunu dolduracak projeler geliştirir bu Geyve.
Son olarak bu olay Allah’ ın büyük lütfü olarak, ancak bu kadar ucuz atlatılabilirdi. Ama bundan dersler çıkarmak biz İnsanoğluna düşmektedir.


Mutlu ERTUĞ

#

YAZARIN SON YAZILARI

Dindar Gençlik Yeniden Sahnede

Dindar Gençlik Yeniden Sahnede

Uzun bir aradan, yoğun bir mücadeleden sonra "Dindar Gençlik" yeniden sahnede.
Kadınların Çalışma Meselesi

Kadınların Çalışma Meselesi

Geçen aylarda bir araştırma sonucu okumuştum.
İMAM-HATİP MİLLETİN YENİDEN DİRİLİŞİNİ TEMSİL EDEN BİR DAVADIR

İMAM-HATİP MİLLETİN YENİDEN DİRİLİŞİNİ TEMSİL EDEN BİR DAVADIR

İMAM HATİP DAVASI BUGÜN GÜR BİR SADAYA DÖNÜŞMÜŞTÜR
Geyve’ de Düğün Demek Zulüm Demek Mi !

Geyve’ de Düğün Demek Zulüm Demek Mi !

Düğünümüz Var, Yollar Kapalı...
Geyve Kent Konseyi  Ne İş Yapar !

Geyve Kent Konseyi Ne İş Yapar !

Geçen günlerde, haber sitemizde Geyve Kent Konseyi ile ilgili haberler yaptım.
GEYVE’ nin En Güçlü Sivil Toplum Örgütü “GİMDER”

GEYVE’ nin En Güçlü Sivil Toplum Örgütü “GİMDER”

Bu yıl 4.sünü düzenlediğimiz Mezunlar buluşması, hedef kitlemiz açısından oldukça başarılı geçmiştir.

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs